Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 159 / 25 / 0
@farawayfromheaven Czekaj co? 600mg/doba? I potem nagle zmniejszasz do 50mg i co nie odczuwasz uboków?
I ogólnie niewiem ja już gdy pomimo tolerancji gdy zażywałem 100mg rano, po 6-7 godzinach dorzucilem 50mg to juz dziwne skutki uboczne jakies przysypianie; z rąk wszystko leciało. Efekt rekreacyjny czułem lekki, ale ogólnie no mimo efektu prospołecznego to raczej taki struty sie czułem
No ale ja np alkoholu prawie wcale nie pije, bo po 200ml wódki mija 30-40 minut i sie czuje struty w chuj, dużo bardziej niż gdy mi uliczna amfa schodziła po 3-4 dniowym ciągu
  • 506 / 109 / 0
Tak, są okresy, że słoiczek schodzi w 2 dni, co 4h wrzucam 100-150mg, euforia nie ma końca, taki stan manii, jedyny ubok to fakt, że puchnę. Śpię po 2-3h/doba i latam nakręcony. Ale to 3-4 tygodnie max, potem przestaję odczuwać działanie, wrzucam sobie jednego dnia 200mg, następnego 100, potem 75mg i od kolejnego dnia już 50mg, aż tolerka wróci. W takim grubym ciągu lecę na pewno od 2019/2020, jak przestało mi się opłacać zamawiać GBL, badania robię raz w roku, wszystko gra. Dawki faktycznie chore, ale ta euforia jest nie do przebicia.
  • 372 / 117 / 0
No i trzeba przyznać, że tolerka na baklofen spada szybko. Bynajmniej na podkładce pregabaliny.
@Patrykpatyk
Dodawaj do baklofenu kofeinę, ewntualnie do tego taurynę.
  • 1 / / 0
brał ktos baclo albo klony podczas terapii kwetapina? Jak to wygladało kwetapina osłabiała działanie tych dwóch czy raczej obojętna była?
  • 1410 / 88 / 2
Mix baclofen i pregabalina?
action movie:gun:
  • 1410 / 88 / 2
02 czerwca 2025panpaweljumper11 pisze:
brał ktos baclo albo klony podczas terapii kwetapina? Jak to wygladało kwetapina osłabiała działanie tych dwóch czy raczej obojętna była?
Kwetiapina w takim mixie pogł♠ebi depresje oun i da sedacje.Sama kwetiapina solo w dużych dawkach to spanko.Klony podbiją działanie nasenne, a w baclo będzie miało osłabione działanie pobudzające.
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.