Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 195 / 6 / 0
Słyszałem, że Baclo w Hiszpanii jest dostępne OTC. Zna ktoś jakieś szczegóły na ten temat?
  • 377 / 3 / 0
Moze mi ktos powiedziec jakie interakcje moga wystapic miedzy baclo a beta-ketonami i np takim 6-apb? Dokladniej chodzi mi o to czy moge go stosoowac jako srodek na poprawe nastroju, stabilizacje, sedacje po "fazie" stymulantowiej/psychodelicznej tak jak n.p benzodiazepiny? jesli tak to jakie dawki byscie polecili? 100mg biore na obrego tripa, ale taka dawka bylaby chyba lekka przesada jako pomocnik? W ogole stosowanie ma sens? Mozna ew zmieszac z benzo?
Whole life is about "up" and "down".
  • 1198 / 9 / 0
tez mnie to ciekawi.

Najgorsze po baclofenie nie sa mdłości, zamotanie(zaczynam 2 watek nie skonczywszy 1) tylko problemy z zasnieciem. Gdy juz zasypiam opraza mnie jakby prąd i się budzę. Gdy juz jestem bardzo zmeczony i w koncu zasne, to po paru minutachg budze sie wystraszony chuj wie czego, serce bije 140 uderzen na minute, strach jakbym mial zaraz zejsc.
  • 3205 / 176 / 0
ale to nie od baklo; to sa paraliż przysenny & brain zaps
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 6 / 0
Jak wlazlem w ten dzial przypomnialo mi sie jak po baklo + alko nieswiadomie tluklismy sie z policja nikt nic nie pamietal i nagle jeden ziomek gdzies padl, nie wiedzielismy gdzie jest, pozniej znalezlismy go w szpitalu bo wpadl w spiaczke, chociaz mu mowilem niedojadaj juz qrwa wiecej bo padniesz, ale on swoje no ale zyje i ma sie dobrze :D
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 3 / 0
Miałem to samo po baclo. Już niby zasypiałem i nagle budziłem się w strachu musiałem wziąć głęboki oddech, bo miałem wrażenie, że się uduszę/zejdę a serducho łupało jak szalone, dopiero po paru godzinach udało się zasnąć w miarę normalnie. Przy innej okazji gdy pojawiły się owe niedogodności 0,5 alprazolamu pod język załatwiło sprawę.
  • 377 / 3 / 0
Proszę o scalenie, nie zdążyłem edytować.

Limitbreaker, paraliż senny, możesz przybliżyć? Dlaczego akurat po baclo, które zdaje się na sen działać dobrze (po 30mg śpie jak zabity). Dodatkowo brain-zaps, ja osobiście bym tak tego nie nazwał, ale na to każdy ma chyba inną definicję ;)
  • 3205 / 176 / 0
brain zaps niekoniecznie, a o paraliżu możesz poczytać tutaj: http://talk.hyperreal.info/czesto-wyste ... 38152.html
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 34 / 0
Pierwszy raz dzisiaj zarzucałam baklo z racji braku dostępu do czegokolwiek benzo i opiato podobnego, poszło 100mg, szału nie było, oprócz lekkiej 'euforii' i zawrotów głowy. Później doszło 5 piw które przez baklo poczułam nieco bardziej dotkliwie niż zwykle :-D . Za to w nocy, jakąś godzinę temu myślałam że zejdę. Zaczęło mną telepać, płytki oddech i zrywało mnie na bełty :kotz:. Generalnie cały dzień chodziłam zadowolona nieco oderwana od świata, ale w nocy tak dało popalić że generalnie ja to chyba podziękuję za tego typu atrakcje jak na razie, albo spróbuję mniejszą dawkę (bo kruszyna ze mnie, więc może przesadziłam) i odpuszczę sobie co najmniej 2,5 piwa :D
Uwaga! Użytkownik PsychoDreams nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 3 / 0
Baclo ma to do siebie, że przy dużych dawkach działa nieźle przez długie godziny (Lekka euforia, takie fajne skołowanie to jest nieźle, więcej z baclo nie uzyskasz), jednak potem przychodzi afterglow, często połączony z drgawkami, depresją oddechową etc. A jeśli balco było łączone z alkoholem to już się nie wypowiadam, bo wtedy faktycznie są jazdy :P

Diazepiny pomagają na akcje po balco i vice versa, w odstawianiu diazepin pomaga baclo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.