Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
W piątek miałem masakrycznego bad tripa na mj, który mi się "zawiesił", od tamtej pory spałem w sumie 4h. Odrealnienie, depersonalizacja, lęk przed zaśnięciem (właściwie ostatnie 2 dni to jeden wielki stan lękowy), a jak udało mi się przysnąć na 2h, to po obudzeniu miałem poczucie, że to nie ja spałem, tylko jakieś inne osoby (nie wiem jak to lepiej ująć w słowa). Nie mam pojęcia o co chodzi, nigdy w zyciu nie mialem krzywej jazdy na mj. Ta trwała 6h, a wypaliłem tyle, co zwykle (okolo 0.1g). Dzisiaj bylem u rodzinnego i przepisał mi Bellergot na sen, zazywać 2x dziennie. Zażylem raz i cały koszmar wrócił. Jutro idę do psychiatry.
High, how are you?
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: GAll_Spun »
hmm trochę to dla mnie dziwne. Sam palę tak już konkretnie od jakiś 5 lat (średnio myślę, że co jakieś 12/24 godziny). Ostatnio trochę mniej w końcu trzeba się do życia brać. I co prawda to te delikatne schizy, że ludzie na ulicy chcą mi coś zrobić, czy starsze panie w autobusie tak dziwnie się patrzą i pewnie już wszystko wiedzą. Jednak pomimo to dalej pale. Podstawowa wiedza, wyniesiona z moich i innych ludzi doświadczeń jest taka, że wszystko to ma początek i koniec tylko w psychice. Jaźń siedzi w głowie i to ona niszczona przez mj (żeby tylko ;)) tak to sobie personifikuje. Tutaj trzeba sobie zdać sprawę, że skoro to wytwór własnej głowy bez odzwierciedlenia w rzeczywistości, skoro realnie nie istnieje to tylko sami się w tej myśli zapętlamy. A tak najgorszy bad trip.... pierwszy papierek jak nagle znalazłem się w dniu świstaka siedząc sobie w knajpie (rtg) i czas zapętlił się w kółko przez godzinę, może dwie (ahh wtedy to z ruski rok myślałem, że jestem w tej knajpie). I znowu znowu znowu. Fajne wrażenie następny papierek siadł dwa tygodnie później ; )

pozdro, a tak w ogóle to jak można dzień po baku w szkole tarzać się na ziemi bełkocząc?? i to nawet niewspomagany innymi środkami. Przykład, że niektóre główki faktycznie wysiadają, i nie wszyscy powinni się w to bawić. A zresztą polecam klasykę odnośnie tego tematu Wzgórze Ya-Pa 3 "palenie"
  • 3129 / 26 / 0
Generalnie już lepiej, ale tak czy inaczej żegnam się z wszelkimi psychodelikami i używkami w ogóle. Ot, czasem dragi mają na człowieka pozytywny wpływ %-D
High, how are you?
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
chsn pisze:
Generalnie już lepiej, ale tak czy inaczej żegnam się z wszelkimi psychodelikami i używkami w ogóle. Ot, czasem dragi mają na człowieka pozytywny wpływ %-D
Tak się mówi. Myślę, że jeszcze wykopcisz nie jednego gieta. :)
Co do pozytywnego wpływu, niektóre mają, ale bynajmniej nie taki, że kończysz ćpać zanim go odczujesz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: deus »
Często łapałem taką schizę, że co by było gdybym zapomniał oddychać i cały czas myślałem o tym żeby tylko nie zapomnieć, czasami jeszcze mi się wkręcało że serducho mi wysiądzie. To z oddechem nauczyłem się kontrolować - wstrzymuję oddychanie by uswiadomić sobie że to jest takie nieprzyjemnie że za chuja bym nie zapomniał o oddychaniu i mi przechodzi. ;-)
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
deus pisze:
Często łapałem taką schizę, że co by było gdybym zapomniał oddychać i cały czas myślałem o tym żeby tylko nie zapomnieć, czasami jeszcze mi się wkręcało że serducho mi wysiądzie. To z oddechem nauczyłem się kontrolować - wstrzymuję oddychanie by uswiadomić sobie że to jest takie nieprzyjemnie że za chuja bym nie zapomniał o oddychaniu i mi przechodzi. ;-)
Wstrzymując oddychanie nie zapominasz o oddychaniu? Hmmm. :)

Proponuję odwrotnie - jest takie stare psychodeliczne porzekadło "oddychaj, głupcze". Zawsze je sobie mówię, jak trip idzie nie tam, gdzie chcę. Często gęsto pomaga, kilka powolnych, głębokich wdechów.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
ostatnio się zjarałem, stanołem przed lustrem i specjalnie przestałem oddychać...
i po kilkudziesuięciu sekundach musiałem złapać dech bo nie szło wytrzymać, jakoś mi się nie chce wieżyć, aby zapomnieć o oddychaniu:P
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 3129 / 26 / 0
[quote="Elwis"]
Tak się mówi. Myślę, że jeszcze wykopcisz nie jednego gieta. ]

Nie no, kilka rzeczy się na to złożyło. To nie był pierwszy sygnał, żeby sobie dać z tym spokój. Jestem uparty, ale ma to swoją granicę, a ta została właśnie przekroczona. Naturalnie nie zmieniłem nagle światopoglądu o 180 stopni i nie twierdzę, że psychodeliki są "be", po prostu nie są dla każdego, w tym nie dla mnie ;)
High, how are you?
  • 71 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Petardinio »
Ooo ; ) Zdarzaly mi sie bad tripy na poczatku palenia. Kwestia psychiki i nastawienia ktora mialem wypaczona przez stereotypy o tym ze mozna sie zawiesic i inne farmazony. Teraz MJ kojarzy mi sie z calkowitym dobrem ; ] Nie zlapalem bad tripa od b.dlugiego czasu ; ]
Uwaga! Użytkownik Petardinio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
Ostatnio miałem pierwszego bad tripa po mj sam w kuchni myślałem, że jakieś duchy spinacze spadały, kran "strzelał". Położyłem się to tez jakieś duchy mi wchodziło aż w końcu zasnąłem..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.