Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
05 lutego 2020trzyk89 pisze: Podbijam temat. Ma ktoś informacje na temat ceremonii, w Polsce, Czechach, najlepiej ciągu najbliższego miesiąca? Znalazłem parę stron, ale wpisy kończą się w 2017r.
Niecałe 2 lata temu byłem a ceremonii w Nydku (Czechy). Płaciłem 1500pln i w cenie były 2 albo 3 ceremonie (nocne), wyżywienie i nocleg. Ogólnie bez zastrzeżeń. Po wpisaniu w duckduckgo frazy "tribu nydek" powinna wyskoczyć ich strona i znajdziesz tam wszelkie informacje.
Pozdro
A więc... Witam ! :D
Od dłuższego czasu interesuje mnie temat ayahuaski. Niestety, nie stać mnie w obecnej chwili, żeby odbyć wyprawę "do źródeł".
Czy gdzieś w naszym kraju, lub jego granicach istnieje możliwość (najlepiej legalnie) uczestnictwa w ceremonii?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pol ... 2wExnbDyRw
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje
Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.
Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%
Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.
Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie
Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.