Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Czy ceremonia organizowana przez ayahuasca.org.pl odbywa się w Polsce?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 370 / 950
  • 69 / 1 / 0
2+dobry pisze:
Co teraz jest na czasie? Ameryka płd. odpada, bo to większa wyprawa, a wolałbym wcześniej niż później; Chciałbym ogarnąć to najpóźniej do końca maja. Inna sprawa że idzie Beltaine i byłby to optymalny termin na pierwszą ceremonię.
Jak juz Ci tam kiedykolwiek uda dotrzec to albo naucz sie porzadnie hiszpanskiego albo wez ze soba osobe, ktora zna perfekt hiszpanski. Inaczej nawet Polacy Cie oszukaja nie mowiac o miejscowych.:)

A tak poza tym to masz jeszcze ceremonie w UK i Hollandii. No i nasi w Czechach
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / 1 / 0
Dobra. Chcesz konkret. Prosze. Masz nie jechac do Wieska, Mirko i jeszcze jednej osoby, ktora opisuje swoje doswiadczenia na inny forum. Czemu? Kasa. Jestes dla nich zlotodajna krowa, ktora oskubia.
Wogle w Ameryce Lacinskiej jestes gringo-obcy a wiec mozna Cie wykorzystac, oszukac a nawet napasc.
Gdzie masz jechac? Nie wiem. Mi osobiscie wogle nie pasuja takie ceremonie, ale jesli zachowasz intymne sprawy dla siebie i nie bedziesz sie z nimi dzielil z innymi oraz nie irytuje Cie gosc, ktory zachowuje sie apodyktycznie i jest zarozumialy to mozesz jechac nawet do Czech.
Nie masz kasy na wyjazd. Ok. To przemysl to. 900zl - 3 dniowa sesja w Czechach bez dojazdu. 125-225 zl przesylka z zagranicy mimosy i ruty. Nie wiesz, jak gotowac? Wszystko masz opisane na tym forum.
Pozdrawiam
  • 1876 / 23 / 0
2+ dobry odezwij się do mnie jakoś to pomogę Ci w tej kwesti tylko musisz się odzewać do mnie do przyszłego tygodnia , pózniej wyjeżdzam do Ameryki Płd więc nie będzie ze mną kontaktu przez długi okres czasu , a tak na szybko jeśli szukasz tanich ceremoni a jesteś otwarty na ciekawe doświadczenia to zawsze możesz skoczyć do Holandii do Santo Daime koszt ceremoni 40 euro ( ale wtedy jak najtansze bilety lotnicze i jakiś nocleg na CS , bo inaczej to koszta wyniosą Cie spore) , najlepiej jechać na koncentrację , jest ich pare rodzaji m.in cura i takie tam inne. Koncentracja jest najlepsza i też Ayahuasca jest inna na tą okazję , bardziej wizyjna , więcej Chacruny mniej liany co oznacza mniej oczyszczania więcej wizji , zaś na curze jest więcej pnącza więc więcej oczyszczania i jak sama nazwa mówi cura ( uzdrawianie ) ceremonie są skupione na tym.
Inna kwestia ze medycyna Santo Daime ma najlepszą jakościową Ayahuasce prawdopodobnie na świecie , nie będe sie rozpisywac w szczegóły ale tradycja , miejsce gotowania , rosliny i inne techniczne sprawy sprawiają że takiej jakości możesz nie uświadczyc nawet u tradycyjnych amazonskich curandero którzy niestety nie kultywują tej tradycji co w Santo Daime w Brazylii( tam jest gotowana Ayahuasca na potrzeby kościoła również tego w Europie )
innymi oraz nie irytuje Cie gosc, ktory zachowuje sie apodyktycznie i jest zarozumialy to mozesz jechac nawet do Czech.
O kim mówisz? Są 2 ośrodki w Czechach . Po co szerzysz kłamstwa na forum? Większych bzdur nie słyszałem. Tak się składa że znam bardzo dobrze obie osoby które zajmują się Aya w Czechach i co do jednej to absolutnie się z twoją opinia nie zgadzam , co do drugiej do jak spotkałem go pierwszy raz miałem podobne wrażenie choć okazało się ze to była tylko błędna projekcja. Tylko ze było to 2 lata temu jeszcze w Polsce ,a przez 2 lata ludzie potrafia się wiele zmienić.
2+ dobry jeśli chcesz to mogę też Ci dac kontakt do bardzo znanej bułgarskiej szamanki która rewelacyjnie pracuję z Ayahuasca i jestem pod wrażeniem jej pracy.

W sprawie kambo też się przypomnij i dam Ci kontakt do osoby blisko twjoego miejsca zamieszkania która robi kambo jakiego potrzebujesz ( małe nie duze kropeczki , mało widoczne , w porównaniu do większych kropek , po tym małych nie mam żadnego śladu)

Pozostaję Ci jeszcze kwestia wyboru medycyny Juremy lub Dzungli ale w twoim wypadku zdecydowanie będzie lepiej jeśli skorzystasz z dzunglowej Ayi , osobiście większe korzyści zyskałem od babci z dzungli niż naszej juremy , zresztą w Europie i tak bardzo mało osób pracuje z Jurema , najbliższa osoba w Holandii.
  • 5 / / 0
Wracajac do powtarzajacych sie informacji o ceremoniach w UK, to musze przypomniec, ze sa one nielegalne. Takze kupowane przez internet skladniki ayahuaski, mowie o lisciach zawierajacych DMT, sa takze nielegalne... Mozna za to jechac na ceremonie Santo Daime w Holandii, gdzie kosciol ten jest legalny.....
„Dlaczego ludzie piją ayahuascę? Aby nauczyć się umierać” - Mistrz Gabriel
  • 143 / 3 / 0
A ja nie mam intencji. Po prostu chcę ulgi dla mojej duszy i prawdy. Żeby jakkolwiek żyć.

Już podjęłam decyzję co do ceremonii, że tak, chcę wziąć udział. Od kilku dni po prostu mam same sprzeciwy. Za każdym razem, gdy już podejmuję decyzję i jestem gotowa to tak jest.

A teraz po prostu nie daję rady, tyle mam 'obaw'. Nie wiem co się stało, przestałam wierzyć. Boję się.
"Słowo trauma z greki oznacza ranę, a wie pan jak jest sen po niemiecku? Traum. Rany rodzą potwory"

http://blackoleander.blogspot.com/
  • 15 / / 0
Wracajac do powtarzajacych sie informacji o ceremoniach w UK, to musze przypomniec, ze sa one nielegalne.
to prawda, co nie zmienia faktu że są organizowane i co więcej - cieszą się dużym zainteresowaniem

jeśli chodzi o koszt to trzeba się przygotować na wydatek £200 - £300

@robotnica
to tylko ego walczy o przetrwanie, czasem bywa to bolesne, ale da się. Tylko po ceremonii miej kontakt z organizatorem na wypadek gdyby ciężko było Ci zintegrować doświadczenie. I gdyby była taka potrzeba to skorzystaj z takiej możliwości kontaktu i wsparcia w integracji.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przełomowe zmiany w holenderskiej polityce narkotykowej. Legalna marihuana tylko w 10 miastach

Holandia, kraj słynący z liberalnego podejścia do marihuany, wprowadza rewolucyjne zmiany w swoim systemie regulacyjnym. Od kwietnia 2025 roku tylko w 10 wybranych miastach holenderskie coffeeshopy będą mogły oferować swoim klientom wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. Ta fundamentalna zmiana stanowi część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji konopi.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.