Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
Swego czasu przeczytalem caly watek, ale nie pamietam dokladnie tego zagadnienia. Napewno to zagadnienie nie bylo poruszone szczegolowo. Mnie interesuje wskaznik procentowy jesli chodzi o potencje mozliwosci okreslonego sposobu przyrzadzenia (czy tez porownania obu sposobow z wlasnej praktyki).

Moze warto byloby zrobic swoiste FAQ, jesli chodzi o sposoby przyrzadzenia ayi. Po kolei w punktach, najbardziej zalecany sposob wlaczajac w to czas standardowego gotowania ayi itp.. Niestety dlugie forumowe watki mają to do siebie, że czesto romazuje sie istota zagadnienia w mnogosci forumowych perspektyw. ;)
  • 1876 / 23 / 0
Chyba miał na myśli syntetyczne DMT :)
  • 589 / 1 / 0
Jeśli chodzi o aya, to FAQ zająłby sporo miejsca, jest dużo kombinacji. Przydałoby się kilka osób. Tutaj pojawia się problem, nie ma takich osób.
Co do długich wątków - pełna zgoda, ciągle te same pytania.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
siemacie wszyscy mam pytanko czy taki zestaw mi się przyda? http://www.magicznemuchomory.pl/ayahuas ... 5231-p402/ z góry dziękuję i czekam na odpowiedz pozdrawiam
  • 4024 / 371 / 951
Nie napisałeś do czego ma Ci się przydać... jeśli do przyrządzenia aya/analogu aya - tak, te dwie rośliny to to czego potrzebujesz. Nie przeszkadza Ci jak rozumiem, że obie są w Polsce nielegalne?
  • 163 / / 0
W przepisach na ayahuaskę używa się m. in. soku z cytryny, chciałam jej użyć jednak wyczytałam, że cytryna zawiera duże ilości tyraminy…
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 27 / 0
Lej sok, spokojna głowa. Przed ceremonią jadłem kostkę czekolady na lepszy nastrój, a z rana owoce, m.in. banany i żadnego skoku ciśnienia nie zauważyłem.
pzdr
לאכול חומצה!
  • 99 / 5 / 0
Dobry jest miód, jeśli nie można wytrzymać z głodu. Mam wrażenie, że daje łagodniejszą i "mądrzejszą" podróż.
  • 163 / / 0
wojcieszekn pisze:
Dobry jest miód, jeśli nie można wytrzymać z głodu. Mam wrażenie, że daje łagodniejszą i "mądrzejszą" podróż.
Ja mam zamiar utrzymać ścisły post 24 godziny przed i po. Czy ten post po liczy się od zażycia rośliny zawierającej alkaloidy harmalowe ?

Uczucie głodu to dla mnie nie problem, interesowałam sie już głodówkami, czytałam Małachowa…mam już na koncie tą trzydniową głodówę, tylko na wodzie, nie miałam czasu na 7-dniową, ale myślę, że w końcu wybiorę się na jakiś turnus, albo zrobię sama, gdyż chciałabym odbyć 7-dniową głodówkę z przełomem kwasiczym. Sorry za mały offtopic, ale chciałam zwrócić uwagę, że głodówka przed i po aya może mieć pozytywny wpływ - nie tylko fizyczny - odpoczywa nasz układ pokarmowy, ale duchowy - nie jemy nic, pozwala to wnieść coś do ceremoni z aya, oczyścić myśli...nie mówię tu o głodówce 7 dniowej, ale 24 godziny przed i po. Chciałam tu zaznaczyc, że głodówkę 7 dniową mozna odbywac jedynie posiadając odpowiednią wiedze, podobnie jak jest ze spożywaniem aya, bo możemy zrobić sobie krzywde, ale jesli głodówke przeprowadza sie prawidłowo, to jest z tego wiele plusów....

Czy jesli aya nie zadziała mojego wieczoru to nastepnego wieczoru, jesli będę chciała spróbowac ponownej podruży, musze spożywać inhibitor MAO, czy tylko wywar z psychotrii ? Nie wiem czy nadal będzie zachodziła inhibicja MAO czy nie po takim czasie...
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 5 / 0
Witaj explorer. MAO działa kilka jedynie godzin. Byłby zapewne szkodliwy wpływ, gdybyś zażyła MAO zaraz po obfitym obiedzie, gdy w żołądku pełno pokarmu . MAO działa po 15-25 minutach od zażycia. Mam na myśli to, że kiedy nie jesz kilka godzin (powiedzmy, cały dzień, gdy bierzesz aya wieczorem) to po wymiotach - najczęściej połączonych z dobrym srankiem :) po 3 godz. spoko możesz coś przegryźć, bo wnętrzności zrobią się czyściutkie i MAO wypłynie razem z resztą płynów.... Jadłem o 2-3 w nocy wielokrotnie (aya brałem o 22-23ciej) żółty ser, twaróg i to na co miałem ochotę. Teraz nie robię już tego z tej przyczyny, że za psychika za szybko się "utwardza" że tak powiem. Wody nie piję również aż do rana. Z głodówką to rzecz nie aż tak istotna. Wymiotujemy i owszem (na początku zawsze) i wydaje się nam, że zwracamy pokarm. Prawda jest taka, że zwracamy głównie toksyny. Pierwsze sesje oczyszczają organizm z trucizn a następne z "programów" tzw "podświadomości". Później -mam na myśli kilka-naście sesji- wyrzyguje się psychiczne pasożyty (a wiele ich jest, normalnie przerażenie) Samo ciało usuwa toksyny i najtwardsze (światopogląd, przekonania itd zapisane w komórkach) Dla tych, którzy podróżują często, wiadomo jest, że wszystko w co wierzymy i wszystko co wiemy jako ludzie, to bajki dla dzieci. A ci którzy nam je opowiadają, zasłyszeli te bajki od rodziców, bądź w szkole. Psychiczne przygotowanie powinno pozwolić nam na zupełne oddanie się Nieskończoności. Niech pokarze nam Ona, jak rzeczy się mają i godzimy się na ofiarę z samego siebie w zamian za wiedzę. Wiedzy nie można osiągnąć, można się Nią stać. Ale oby się Nią stać, trzeba przestać być sobą samym. I kiedy wróci się z takiej wycieczki po wiedzę, wraca się jako ktoś, coś, co odbudowuje psychikę na wzorzec zapisany w genach i komórkach ciała, które było się zostawiło na krótki czas. Ciało jest powozem, ubraniem Świadomości. W przygotowaniu się do podróży nie chodzi o odpowiednie przygotowanie psychiki, ale bardziej o nastawienie i otwartość. Coś jak pełne oddanie i dziecięce zaufanie. Pamiętaj, że to nie jest wycieczka dokądś tam. To jest podróż do wnętrza siebie. To są tylko słowa. I język nie ma tego piękna malowania światłem.
Jeśli aya nie zadział, to daj sobie siana na tydzień :-). Czyli nie rób tego na siłę. 1szy raz nie zawsze działa.
MAO zawsze się bierze z wywarem, bądź 15-25 minut przed.
Bóg we mnie, pozdrawia Boga w Tobie.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2011 przez wojcieszekn, łącznie zmieniany 7 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.