Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 2 / 0
@zaqzax ja mam przepisane oba jednocześnie.

Posiada ktoś informację jak ma się leczenie Atomoksetyną do rekreacyjnych używek? Z tego co się dowiedziałem to SNRI, ale mało danych o połączeniu tego z innymi narkotykami, czy występują jakieś negatywne i niebezpieczne interakcje?
  • 1 / / 0
22 stycznia 2022zaqzax pisze:
Odgrzebuje ten temat, czy łączenie atomoksetyny z małymi dawkami MPH ma sens ?
Czy sama atomoksetyna byłaby równie skuteczna co MPH w ADD oraz dystymii ?
siema, ja brałem atomoksetyne od psychiatry na ADHD, aktualnie 2x40mg dziennie, ostatnio dorzuciliśmy 36mg metylofenidatu dla obnizenia głodów narkotykowych i stymulacji.

sama atomoksetyna mnie nie stymulowała, natomiast pozwalała ukierunkować bardziej skupienie, utrzymać je na dłuższy czas, polepszyła pamięć i kilka jeszcze mniejszych pozytywnych efektów. teraz metylofenidat z rana pozwala mi lepiej wystartować i zabrać się do pracy, lepsza wydajność fizyczna i poprawa nastroju. Atomoksetyna w sumie też pozytywnie wpłynęła na nastrój.

Podsumowując - MPH bym dorzucił do atomoksetyny w formie CR na początek w dawce 18 i zobaczyć jak to będzie przez 4-6 dni
  • 353 / 34 / 6
Ktoś coś napisze więcej ?
Bo nie wiem jeszcze co myśleć o tym leku , na pewno lepiej się czuję niż biorąc edronax( reboksetyna ) , ale z drugiej strony HR^^ 100 nie schodzi ....
  • 62 / 2 / 0
Lekarz zaleci mi ten lek ato na poprawę nastroju co sądzicie o nim?

Fuzja - D5

Jaka jest odpowiednia dawka metylo poprawiająca nastrój?
  • 380 / 62 / 0
Kiedyś zażyłem to żeby wydajniej się pouczyć, chwile później w kiblu smiałem sie z tego, że umre bo chciałem zdać klase. Nie polecam :-D
  • 353 / 34 / 6
Mogę już więcej napisać o Atomoksetynie .. biorę ją ma zmianę z reboksetyną bo u mnie po około 3 miesiącach zażywania odczuwalnie spada działanie , wręcz czuje jakbym nie brała jej i to samo mam z reboksetyną , dlatego w ramach eksperymentu ( jestem ogólnie eksperymentem co do leczenia , znaczy teraz po zmianie magika już skończy się moja ciągła kombinacja , co tu odrzucić a co dołożyć ,żeby było lepiej ... Mimo iż jest lepiej znacznie , ale wiadomo typowo głupie myślenie ... A przecież może być jeszcze lepiej ... Teraz magik mnie stopuje z pomysłami a poprzedni pomimo moich początkowych zachwytów -że jest taki otwarty na moje propozycje ... Mam nadzieję , że w końcu straci prawo wykonywania zawodu ) wracając do tematu ... Atomoksetyna nie jest stymulantem , wręcz przeciwnie - wycisza natłok myśli ... ale z czasem ten efekt zanika i wtedy reboksetyna pomaga . Na nastrój nie działają najlepiej , chociaż reboksetyna nie powoduje takiego stanu " wyprania " , braku spontaniczności ... Wiem ,że osoby zmagające się z depresją ,gdzie jedyne na co mogą sobie pozwolić to leżenie w łóżku i błaganie by ten stan minął bo z każdym dniem nawet leżenie jest męczące - po zastosowaniu Reboksetyny odczuwają poprawę ... Atomoksetyny nie chcą lekarze przepisywać aż tak " chętnie " jeśli nie ma się ADHD/ ADD .. trochę chaotycznie napisane bo nocka zleciała nawet nie wiem kiedy , ale czuję ,że powinnam teraz pójść chociaż na 2h w kimę ,tylko nie mogę , trzeba w końcu się ruszyć i zacząć dzień ... Także za chwilę poranny zestaw lekowy uszykowac trzeba i oby dobrze spożytkować ten leniwie zaczynający się dzień ( powinien o 6 ,ale nocka ciężka ) .
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku

Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.

Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy

W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.

Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę

Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.