Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 149 / 14 / 0
miesiac temu dostalem postanowienie z sadu o zamianie nieodrobionych przeze mnie godzin na kare 15 dni aresztu.do dzis sie nie stawilem, unikam policji jak tylko moge.
nie chce isc na areszt gdyz jestem w sytuacji w ktorej przy 15 dniach automatycznie odwiesza mi wyroki.
co moge zrobic by tam nie isc, obecnie zaczynam prace jako hydraulik i nie chcialbym tego zmarnowac. czy jest opcja na odroczenie aresztu lub jakas kaucja ?
BREJKOR SZMATO !
  • 3169 / 363 / 0
Najlepiej to idź do prawnika i z nim ustal jak to najkorzystniej rozegrać. Możesz pisać wniosek do sądu o odroczenie wykonania kary. Jesli sąd odmówi a ty nadal się bedziesz ukrywał to wystawią nakaz doprowadzenia do ZK a jeśli cię nie znajdą to po paru miesiącach sąd może wystawić list gończy.
  • 149 / 14 / 0
po jakim czasie jest wystawiany nakaz doprowadzenia do ZK ? bede jakos pisemnie o tym poinformowany, czy sami po mnie przyjada ?
BREJKOR SZMATO !
  • 3169 / 363 / 0
Nie wiem jak jest zazwyczaj, w znanym mi przypadku to były 2 tygodnie od upłynięcia terminu stawienia się w ZK. Powinieneś dostać pismo z informacją o tym.
  • 934 / 12 / 0
Znajomego pierwszy raz naszli kilka dnia od terminu wyznaczonego na stawienie się w areszcie. Jakieś dwa miesiace udało mu się tak unikać spotkania z odwiedzającymi go co pewien czas policjantami, zwyczajnie jak był w domu to nie otwierał. Oni odjeżdżali i wracali po paru dniach, czasem postał radiowóz pod blokiem, wiedząc że bywa w domu, zatrzymali go w końcu, zadzwonił dzwonek stałą młoda laska 17-18 lat, nie tą częścią ciała pomyślał i otworzył, za nią weszli już panowie i 30 dni musiał odsiedzieć.
  • 1252 / 4 / 0
zamień areszt na dozór elektroniczny.
Znam masę osób, które tak zrobiły - właśnie w takiej sytuacji.
  • 520 / 18 / 0
dozór elektroniczny tylko w przypadku kary pozbawienia wolności nie większej niż 1 rok.
kurwa mam przypał trzy wyroki na łączną sumę godzin 685 chcą zamienić własnie na pozbawienie wolności, już po raz drugi - za pierwszym razem się udało ale od tamtego czasu nie odrobiłem żadnej godziny a mija coś koło roku od tamtego posiedzenia. obronce z urzędu mam do jakiejś tam sprawy - czy on także przysługuje mi w przypadku tego posiedzenia? pewnie muszę się z nim skontaktować w takim przypadku, mam gdzieś papiery kto co i jak, jutro je znajdę. Jestem bardzo uzależnionym człowiekiem, byłem kilka razy u biegłego psychiatry, kilka razy nie (przysłali list że jak jeszcze raz nie pójdę to będzie uchylanie się od kary), no i jak pamiętam to chyba właśnie od tamtego listu nie byłem - ciąg, jebały mnie te sprawy, "jakoś to będzie" - co poradzicie w tej jakże patowej sytuacji mojej??
  • 101 / 4 / 0
Moja rada taka, iść to jakoś wyprostować. Jak widzisz od tego nie uciekniesz, po miesiącu, dwóch, trzech, ale zawsze się przypomną.
Idź do adwokata, i dowiedz się czy możesz się z tego wywinac jeszcze, w najgorszym wypadku sanatorium i odpoczynek.
  • 38 / 3 / 0
Znajomy na dniach miastach kopnął szklaną butelkę i go spisali. Po kilku miesiącach trafił do aresztu chyba na 40 dni. Kwity przychodziły na jego były adres, nie płacił kary. Skurwiele co doprawadziły go do aresztu dostały po 4 stówy na łeb. #JP
  • 1072 / 122 / 3
Normalna sprawa: dostajesz grzywnę, nie płacisz zamieniają Ci na społeczne, nie odrabiasz zamieniają Ci na odsiadkę. Prostsze niż dymanie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.