Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 47 / 14 / 0
Doradzicie jakiś lek który mi przystopuje chęc na alko biore wenle i pregabe ostatnio mam takie cisnienie przez to że nie działają że ledwo się powstrzymuje w krytycznych momentach biore baklofen po nim nie mam cisnienia na picie ale nie chce go brać wolę coś innego co moge codziennie brać. %-D
  • 871 / 119 / 22
Dodaj koniecznie SULPIRYD. Wskazany przy alkoholiźmie.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Przy SSRI i SNRI dokuczają mi mioklonie przysenne (zrywy przy zasypianiu). Czy miał ktoś taki problem? Jak sobie z tym poradzić.
  • 168 / 22 / 0
Ja mam cały czas na tych lekach. Nic z tym nie zrobi.
  • 11 / / 0
Mi pomaga tylko benzo, ale wiadomo, nie można codziennie. Serio nic innego nie pomoże? Nie raz mam całkowita blokadę snu przez to
  • 2957 / 637 / 0
Podobno stosuje się na to 7.5-15mg mirtazapiny. Jeżeli jest bardzo mocne to pregabalina/gabapentyna. Nie wiem jak Ty, ja nie lubię kontrować efektu jednego leku drugim lekiem który może powodować kolejne skutki uboczne, a pregabalina takie powoduje, nierzadko bardzo dokuczliwie. @zepsutypiesel
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 28 / / 0
20 listopada 2025zepsutypiesel pisze:
Przy SSRI i SNRI dokuczają mi mioklonie przysenne (zrywy przy zasypianiu). Czy miał ktoś taki problem? Jak sobie z tym poradzić.
Przecież każdy tak ma, to są szarpnięcia mięśni przy zasypaniu to są hipnagogi.
  • 5 / / 0
Mi psychiatra przepisał 600mg pregi 3 x 200mg dziennie + 150mg bupropionu z rana i hydroksyzyna 25mg.
Z rana jak biore hydro i prege 200mg to w pracy (na produkcji) mam zajebisty humor, jestem tak spokojny jak nigdy. Najgorzej jest wieczorem jak zostaje sam to biore jeszcze 200mg i 50mg hydroksyzyny to mam taki błogostan. Mimo wszystko wolałbym przejść na coś mocniejszego, bo to chuja daje przy mojej depresji, humor humorem, ale dalej chce sobie krzywde zrobić.
  • 1719 / 518 / 2
@Xevter Mocniejszego? przecież Ty takim mixem + dorzutkami aby uzyskać wspomniany
błogostan
jeszcze bardziej sobie ową. depresję pogłębiasz tak naprawdę, w szczególności tym
błogostanem
.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 289 / 90 / 0
@Xevter leczenie depresji nie polega na tym, żeby czuć się "błogo". Masz być po prostu stabilny, bez nieuzasadnionych wahań w jedną czy drugą stronę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.