Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 235 / 27 / 0
  • 749 / 86 / 0
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication - Szkodliwa woda
do tego przesycenie acetylocholiną wywołuje u mnie depresje i żadne imbiry, cynamony i inne roślinki nie zmieniają znacznie tego stanu
Spróbuj rumianku.
  • 207 / 4 / 0
Spróbuje.

Rumianek z tego co wiem zawiera luteolina, która zapobiega aktywacji mikrogleju, dodatkowo jest inhibitorem pde4, luteolinę zawiera również karczoch.
Ja przewlekłe zmęczenie łącze z permanentnym stanem zapalnym, działalnością cytokin zapalnych, czynnika tnf-alfa, zbyt dużej funkcji receptora nmda oraz nadprodukcji tlenku azotu i aktywacji mikrogleju.

nikotyna jest bardzo silnym antagonistą tnf-alfa, dodatykowo stymuluje kortyzol działający przeciwzapalnie. pobudzana noradrenalina również silnie antagonizuje tnf-alfa, dodatkowo działanie na receptor alfa-7 jest przeciwzapalnie, jednak ta pieprzona bezsenność, jestem bardzo wrażliwy na działanie wszelkich używek.
Uwaga! Użytkownik sanchez1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 86 / 0
W rumianku działa nie tylko luteolina. Kwercetyna i apigenina także mają ciekawe działanie.

Co do bezsenności po nikotynie to przed snem zarzuć sobie tak z 0,5g wapnia w postaci niebędącej nabiałem. Bezsenność po nikotynie oznacza niedobór wapnia. Jak to nie podziała to kup sobie olejek kamforowy i podawaj z 5 kropli na 1,5h przed snem. nikotyna agonizuje silnie receptor TRPA1 i jak go zdesensetyzuje to może to powodować spore problemy z zaśnięciem. Kamfor jest antagonistą tego receptora, działa koło godziny i daje spory rebound effect.
  • 207 / 4 / 0
[quote="JohnyHa"

Co do bezsenności po nikotynie to przed snem zarzuć sobie tak z 0,5g wapnia w postaci niebędącej nabiałem. Bezsenność po nikotynie oznacza niedobór wapnia. Jak to nie podziała to kup sobie olejek kamforowy i podawaj z 5 kropli na 1,5h przed snem..[/quote]

5 kropli olejku kamforowego do szklanki ciepłej wody i wdychać przez jakieś 5-10 minut?
Uwaga! Użytkownik sanchez1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 86 / 0
5 kropli olejku kamforowego do szklanki ciepłej wody i wdychać przez jakieś 5-10 minut?

Uwierz mi, że nie chcesz sobie sensetyzować TRPA1 w płucach, a do tego to mało efektywny sposób w porównaniu z przyjęciem oralnym.
  • 207 / 4 / 0
Kupiłem olej kamforowy aflofarmu 10 procenowy (na 10 gram kamfory przypada 90 gram oleju rzepakowego), jest toto w kroplach.

Jutro wracam do nikotyny, tym razem tabletki, więc przetestuje wieczorem 5 kropel doustnie. wapń też zakupiłem.

Jestem teraz na odstawce amantadyny, a na tym zawsze śpię dobrze.
  • 1252 / 4 / 0
Dawka czyni dana substancje lekiem lub trucizna.

Takie straszenie to tylko na debilnych portalach, gazetach i telewizji oraz innych mediach dla ciemnych mas.

Przestalem jesc produkty mleczne (wczesniej 80% mojej diety) - nie wiem czy jest jakas poprawa.

Biotyna pomaga nieco ale tylko na wlosy/skore, wieksze dawki nie wydaja sie dzialac na candide.

Niacyna za to dziala slabo lub nawet w ogole na grzyba bezposrednio ale swietnie polepsza samopoczucie - w naturalny sposob. Wszystkie rumianki, i inne rosliny zawierajace iMao to bardziej tuszowanie problemu.

Świetnie eliminiuje brain fog - mgle umyslowa. Dawki 500-800mg dziennie.

To by potwierdzialo teorie, o moich problemach psychiczno-neurologicznych spowodowanych toksynami.

Niacyna z witamin ma najwiekszy wplyw na detoksykacje, stosuje sie ja rowniez w leczeniu schorzen takich jak parkinson czy alhzeimer - oczyszcza neurony.

Polecm sprobowac srednich dawkek (200-400mg dziennie) + do tego ALC i kurkumina (oczyszczaja uklad nerowwy).
  • 749 / 86 / 0
Przestalem jesc produkty mleczne (wczesniej 80% mojej diety) - nie wiem czy jest jakas poprawa.
Żyłeś na prawie samym nabiale i jeszcze się dziwiłeś, że masz problemy zdrowotne? Nawet dieta składająca się z samych hamburgerów byłaby zdrowsza.
  • 1141 / 9 / 0
Ja też mam zamiar wrócić do nikotyny jakoś w Lutym, widzę że to jednak dobrze działało i mam zamiar wejść na 1/8 16h 15mg.
Dorzucę do tego zapas selegiliny którą kiedyś wyczarowałem i która jak dobrze pomyśleć też działała choć mega subtelnie, mam 180 sztuk.

No i najważniejsze pytanie, ile dexa na trzymanie tolerancji w ryzach? 3x15mg wystarczy?

Na Sele to sobie zrobię dłuższy cykl po 10mg dziennie i uprzedzam jakby co nie sprzedam selegiliny za nic w świecie :*)

Teraz znalazłem to http://www.przychodnia.pl/diety/index15 ... 3&d=2&t=15

Przeczytajcie o nadmiarze wapnia + deficyt magnezu i jak ktoś ma anhedonię to zakup dużo wapnia i ogranicz do maksimum spożycie magnezu :old:

Ja odstawiam magnez i będę wpierdalał pełno wapnia + ze 400/500 B6 i sporo kawczana żeby wypłukiwać magnez i podbijać kortyzol.

Myślę że Sele nie, ale plaster może mi minimalizować ewentualne skutki uboczne :nuts:
ODPOWIEDZ
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.