Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Witam, to mój 2 temat na tym forum, postanowiłem wreszcie ogarnięcie napisać o co mi chodzi i przepraszam że mój temat dotyczy tej samej rzeczy co wcześniej ale nie uzyskałem odpowiedzi we wcześniejszym wątku, liczę na jakieś odpowiedzi, w końcu tu chodzi o zdrowie człowieka ;) ...

A więc, jakiś czas temu capnął mnie kleszcz w nogę - skurczybyk jeden ;P
Jak to ja mam ze swoim szczęściem zaraził mnie bakteriami, pojawił się rumień itp jak to jest przy zarażeniu ...,

Obecnie przyjmuję ANTYBIOTYK Doxycyclinum -czynna doxycyclina 100mg | biorę 2 dziennie po czym zażywam Linex forte do osłony przed mocą antybiotyku ...

Moje pytanie brzmi czy podczas zażywania tego leku mogę przyjąć Donosowo Amfe/Mete, bo jak to jest przy antybiotykach nie wypada pić no chyba że z 1 piwko zwykłe jakieś, tak więc ratuje się myślą że na jakiejś imprezie mogę co innego przyjąć do organizmu prócz alko ;p ...

(Ps. żeby nie było uzależniony nie jestem ^^ ) no ale w końcu spoko jest bansować z energią ;] ...
(Ps1.Lekarz powiedział mi żebym nie brał podczas brania antybiotyku żadnych magnezów, wapnia, żelaza itp ale o wciąganiu nic nie mówił hehe)...

Proszę o odpowiedź ogarnięte osoby i liczę na full postów w tym temacie aż moja wiedza zostanie zaspokojona ;D ...
Uwaga! Użytkownik kriSS23 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 90 / 0
Wstrzymaj sie do skończenia kuracji , na dobre Ci to wyjdzie tolerka spadnie a Ty nie zrobisz sobie jakiegoś kuku :blush: Wstrzymaj sie te kilka dni dla własnego zdrowia ^_^
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 11 / 0
Nie możesz też jeść nic co zawiera dużo tych pierwiastków np.nabiał, mleko, jogurty. No i żadnego alkoholu, stymulantów tym bardziej, najlepiej nic co działa na OUN, tetracykliny działają na układ nerwowy i mogą powodować drgawki, jak weźmie się coś stymulującego, czy nawet zwykłe leki przeciwbólowe może dojść nawet do padaczki(trochę demonizuję, ale to są dość silne antybiotyki). No i taka kuracja zazwyczaj nie trwa kilka dni - borelioza to dość niezłe paskudztwo.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2011 przez howlman, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / 1 / 0
howlman - Dzięki, wreszcie ktoś się postarał coś konkretnie napisać odrazu głowie lżej z wiekszą ilościa wiedzy na ten temat ;) ...
Uwaga! Użytkownik kriSS23 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 1 / 0
Kolega testował wczoraj połączenie Doxycykliny z amph - z tego co mówił było w porządku (jak nie lepiej). Jednak nie doświadczył żadnych atrakcji na które go przygotowałem (dragwki, padaczka).
Git. Ale nie polecam oczywiście. ;)
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2012 przez Cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 232 / 8 / 0
Nie bierz, ziomka kiedyś ujebała żmija i też dostał jakiś antybiotyk, po czym poszedł na jakąś bibę i nażarł się włada po czym wylądował w szpitalu bo mu prawie serducho z klatki wyleciało. Lekarz mu powiedział, że doszło do jakiejś rweakcji z antybiotykiem. Ale to się trochę różni od Twojego przypadku, tak czy siak nie polecałbym, ale Twoje życie, rób co chcesz. :]
  • 1615 / 28 / 0
W czasie leczenia antybiotykami lepiej odpuść sobie fetę.

Po pierwsze, każdy organizm reaguje inaczej.

Po drugie, przerwa obniży ci tolerancje (wnioskuje że dużo tego walisz, jeśli nie potrafisz się opamiętać w czasie choroby).

Po trzecie, przy takich infekcjach może pojawić się gorączka. Jeżeli jeszcze dojebiesz fety, która dodatkowo podbije temperaturę, to może być niebezpiecznie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.