Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 68 / 43 / 7
@Turrican
Substancje psychoaktywne muchomora bardzo się lubią z wodą, więc zwykła ekstrakcja wodna w formie naparu czy kilkukrotne maczanie suszu w temp pokojowej zrobią. Będziesz mógł pozbyć się resztek, co zmniejszy nudności spowodowane obecnością chityny, ale sam kwas ibotenowy też je powoduje.
  • 1 / / 0
14 listopada 2023ledzeppelin2 pisze:
Czy to faktycznie ma działanie przeciwbólowe ?
Siema wszystkim, to mój pierwszy post. :ręka:
Wpadłem w temat amanity, bo w tym roku zacząłęm ją zgłębiać i już mam odpowiedz na twoje pytanie.
Widziałem gdzieś, przepisy na maście przeciwólowe z tego (po prostu papka z młodych osobników) i z opowiadań wynikało, że działa... :)

Co do spożywki, to na tą chwilę miałem przyjemność spróbować kilka (podadowanych mi) suszonych kapeluszy, każdy zjadłem jak czipsa polewając lekko miodem i nawet to smakowało... za każdym razem po kilku dniach i przez kilka dni miewałem jakby bardziej pojebane sny... i nawet w okresie gdzie ich nie zapamiętywałem te po amanicie wyraźnie rano się pamiętało :D ...więc jak na tą chwilę pozytywnie.
Mam już swoje tegoroczne zbiory. Czekam na odleżakowanie do końca stycznia i wjeżdża w różnych postaciach.
  • 4301 / 698 / 2117
@ledzeppelin2 chodzi Ci o amanitę? no jeżeli mówimy o niskich dawkach to tak, ma ona działanie przeciwbólowe, oraz uspokajające.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 7 / / 0
Ja po mikrodawce czuję się bardziej rześki fizycznie i obstawiam że to z powodu złagodzonego bóu stawów / kręgosłupa + mniejszy niepokój.

Co do smaku - hmm. Może być. :) Nie mam jakiś odruchów wymiotnych przy spożywaniu. Zapach mocno mi przypomina klip daggę (Leonotis Nepetifolia).

No nic, zjadłem 1h temu ostatnie dwa krasnalskie kapelutki, własnych zbiorów nie mam więc trzeba będzie się zaopatrzyć ponownie.

@ ermac107 czyli można zalać wrzątkiem, odczekać te 15min i wypić bez fusów ? Byłoby ekstra.
  • 19 / / 0
Witam. W środę zaczynam mikrodawkowanie dawkowanie Amanity. Biorę SSRI(esci) nk i zmniejszyłrm dawkę fo 5.g. Niektórzy mówią że nie powinno się łączyć ale z tego co wiem Amanita działa na Gaba więc niewiem wkoncu. Ktoś wypowie się?
  • 486 / 144 / 0
alkohol też działa na gaba, a ssri z alko nie są zalecanym połączeniem, nie wiem jak to wygląda w przypadku amanity, ale obstawiam że może mieć to wpływ jak najbardziej
  • 19 / / 0
Alkohol działa normalnie u mnie więc powinno być tak samo
  • 741 / 436 / 0
Siema świrki. Przegapiłem w tym roku wyjątkowo zbiory ze względu na nieoczekiwane wydarzenia w moim życiu. Brał z was ktoś surowiec z Amanitka/Amanita? Wszystko legit?
  • 959 / 175 / 0
@tosieniedzieje tak,ja od nich brałem kiedyś i było ok to teraz raczej nie powinno byc problemów.

@konsi93 ja na SSRI stosowałem nasennie i zasypiałem ale te realistyczne horror(negatywne sny) i paraliże senne nie dawały mi spokoju.W ciągu dnia jakby lęki zwiększone i wgl ale warto spróbować.? Moja znajoma od nie dawna stosuje bo jej wspomniałem o tym i zachwala na swoje dolegliwości typu bezsenność czy depresja.
  • 2806 / 362 / 0
Dziś wziąłem Amanitke pierwszy raz jakieś 60-75 min temu i jestem ciekaw działania. Mam kapsułki po 0.5g na 1 tab . Wziąłem 1tab . Mam wrażenie ze humor lekko na plus bo jakoś nastrój nieco lepszy ( ale Dziś dzień mam dobry więc może byc i ze placebo ) ale zobaczę jeszcze wieczorem wezmę na noc by zobaczyć jak będzie sie spało po Amanicie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.