Tylko maskuje lęki i że tak napisze delikatnie, ciulowo się z tego schodzi. Szybka tolerancja.
Jak już to tylko doraźnie.
Nie pchajcie się w to.
Ogolnie w tym miesiacu przerobilem 7 mg (ciesze sie, ze doc przepisal tylko 025ki). Zostalo mi ostatnie 05 mg. Odnotowalem gwaltowny wzrost tolerancji obecnie dawne 05 to nowe 1.25 mg. Teraz ciekawe ile czasu potrzebuje zeby znowu sie wyzerowac. Lubie tez troche wypic wiec pewnie z pol roku przerwy jak nic. Zaluje ze w ogole sprobowalem i wiem co to za gowno. Tylko po glowie potem chodzi czlowiekowi, w tych nerwowych czasach.
nocnywarszawiak pisze:[mention]siostrorelanium[/mention] a zawsze masz? bo ja mam czasami po alprze, ale nie ma na to reguły. Może to bardziej dlatego, że się robisz odważniejszy i Ci znikają lęki i widocznie masz ochotę uzewnętrznić stłumione emocje?
Jeśli brać Alprazolam, to tylko od święta. Inaczej to igranie z diabłem. Nie znam nikogo, kto by potrafił (znając i lubiąc ten stan) kontrolować to na dłuższą metę więc "sportowe" branie Alpry to tylko utopia.
Przypomniała mi się dyskusja o wyższości Xanax'u nad innymi generykami. Powiem tak - kiedyś byłem zmuszony brać przez jakiś czas generyk jak na zdjęciu (cena za opakowanie 0.5 mg była śmiesznie niska - ok 2 zł w przeliczeniu - w kraju, gdzie leki są horrendalnie drogie). Musiałem brać 2 x tyle, co Xanax'u, żeby zaspokoić receptory, a i tak nie do końca mi się działanie zgadzało...
Proszę nie pisać, że to nie możliwe, bo przecież ta sama substancja, to musi działać identycznie... : )
No jak żałujesz, to bezpieczniej nie kupować więcej, bo jak Cie najdzie nerwowa sytuacja to weźmiesz.
Dodaje wartosciowy cytat jednego z forumowiczow (sprzed wielu lat), opisujacy jak i dlaczego generyki MOGA sie roznic w dzialaniu:
31 grudnia 2008oxan pisze: faktycznie, substancją czynną we wszystkich w/w preparatach jest alprazolam. co do działania jednak, moga być dosć znaczne różnice. nie chodzi tu o profil farmakologiczny substancji, bo alprazolam, czy to z patentowego xanaxu, czy z generycznego zomirenu działa zawsze tak samo. róznica dotyczy parametrów farmakokinetycznych. głównie uwalniania i wchłaniania z czym potem związana jest biodostępność. alprazolam jest w każdym z tych preparatów w postaci tabl., a w tabletce oprócz subst. czynnej jest też b.dużo subst.pomocniczych używanych w procesie tabletkowania. mogą mieć one czasem bardzo duży wpływ na niektóre parametry związane głównie z uwalnianiem substancji leczniczej. tak, że np. po zażyciu zomirenu, czy xanaxu w równoważnej dawce, może być zupełnie inna szybkość wchłaniania związana z szybkością rozpadu tabletki, a co za tym idzie działanie może zacząć się szybciej lub później. b.ważny jest też stopien doczyszczenia samej substancji czynnej. im bardziej jest ona czysta, tym działanie jest lepsze i szybsze. do tego czasu w Polsce nie było prowadzonych badań biodostępności dla generyków. obecnie w/g przepisów unijnych takie badania musza być wykonywane.
nie ma się więc co dziwić, że czasem ta sama substancja w tej samej dawce, ale w innym preparacie, a jej działanie jest odczuwane przez nas jako słabsze, silniejsze, szybsze , wolniejsze, czy dłużej trwające. związane jest to z procesem technologicznym wyprodukowania tabletki, obojętnymi substancjami pomocniczymi i stopniem oczyszczenia substancji czynnej. to wszystko wpływa na biodostępność, która jest czasem bardzo różna w lekach patentowych i generykach.
02 czerwca 2019jezus_chytrus pisze: Jeśli brać Alprazolam, to tylko od święta. Inaczej to igranie z diabłem. Nie znam nikogo, kto by potrafił (znając i lubiąc ten stan) kontrolować to na dłuższą metę więc "sportowe" branie Alpry to tylko utopia.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Jedynie co, to możne szybciej wejść ze względu na inne wypełniacze, ale jak w końcu przeniknie do organizmu to działa już tak samo.
Każdy generyk działa tak samo !
P.S.Brałem hiszpański Alprazolam Aristo i polski Afobam.Nie było żadnej różnicy, na przykład takie same dawki identycznie działały.( brałem po 2 mg ).Działanie niczym się nie różniło.
Ludzie, proszę Was skończcie ten temat co mocniej/słabiej działa bo to jedna wielka pusta dyskusja.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mystery-fungus-bp-corinne-hazel-1100x734.jpg)
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU
Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/271-216683_g.jpg)
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów
Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/metaukropol.jpg)
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów
Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.