Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 626 / 121 / 0
Alprazolam bardzo dobry na lęki i chillout, ale jest właśnie te ALE..
Tylko maskuje lęki i że tak napisze delikatnie, ciulowo się z tego schodzi. Szybka tolerancja.
Jak już to tylko doraźnie.
Nie pchajcie się w to.
  • 995 / 104 / 0
Nie, w sumie tylko czasami. Jak schodzi to moze organizm sie wkurwia.
Ogolnie w tym miesiacu przerobilem 7 mg (ciesze sie, ze doc przepisal tylko 025ki). Zostalo mi ostatnie 05 mg. Odnotowalem gwaltowny wzrost tolerancji obecnie dawne 05 to nowe 1.25 mg. Teraz ciekawe ile czasu potrzebuje zeby znowu sie wyzerowac. Lubie tez troche wypic wiec pewnie z pol roku przerwy jak nic. Zaluje ze w ogole sprobowalem i wiem co to za gowno. Tylko po glowie potem chodzi czlowiekowi, w tych nerwowych czasach.
nocnywarszawiak pisze:
[mention]siostrorelanium[/mention] a zawsze masz? bo ja mam czasami po alprze, ale nie ma na to reguły. Może to bardziej dlatego, że się robisz odważniejszy i Ci znikają lęki i widocznie masz ochotę uzewnętrznić stłumione emocje?
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12454 / 2421 / 0
Z tolerancją będzie tak, że zrobisz te 6 miesięcy przerwy i wtedy 0.5 mg zadziała pięknie. Niestety w piorunująco szybkim tempie wszystko wróci do stanu sprzed przerwy.

Jeśli brać Alprazolam, to tylko od święta. Inaczej to igranie z diabłem. Nie znam nikogo, kto by potrafił (znając i lubiąc ten stan) kontrolować to na dłuższą metę więc "sportowe" branie Alpry to tylko utopia.

Przypomniała mi się dyskusja o wyższości Xanax'u nad innymi generykami. Powiem tak - kiedyś byłem zmuszony brać przez jakiś czas generyk jak na zdjęciu (cena za opakowanie 0.5 mg była śmiesznie niska - ok 2 zł w przeliczeniu - w kraju, gdzie leki są horrendalnie drogie). Musiałem brać 2 x tyle, co Xanax'u, żeby zaspokoić receptory, a i tak nie do końca mi się działanie zgadzało...
Proszę nie pisać, że to nie możliwe, bo przecież ta sama substancja, to musi działać identycznie... : )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 38 / 6 / 1
No różnie właśnie to bywa, u mnie też czasami. W tym miesiącu, czyli w jeden dzień? Bo mamy początek czerwca hehe :) Jeśli chcesz przerwy, żeby mieć pewność, że całkowicie się wyczyścisz z obecności substancji to ja bym zrobił dwa tygodnie przerwy i po tym czasie spróbował. Ogólnie lekarze w skrajnych przypadkach zalecają branie alpry 3x dziennie, ale wtedy z tego co czytałem badania to już po 10 dniach się buduje tolerancja, więc bezpieczniej było by brać raz dziennie i ze względu na to, że w zależności od człowieka potrzeba X czasu, żeby się całkowicie pozbyć substancji, to brać raz na 3 dni. Wtedy tolerka nie powinna się zmienić (ewentualnie raz na dwa dni, ale to już zależy od indywidualnych uwarunkowań, więc tu nie daje gwarancji).
No jak żałujesz, to bezpieczniej nie kupować więcej, bo jak Cie najdzie nerwowa sytuacja to weźmiesz.
  • 995 / 104 / 0
Nie zamierzam wprowadzac po raz 1023104234 tej samej dyskusji (przesledzilem watek i wraca ona notorycznie). Ale dodam cos od siebie i nie tylko. Opisywalem ostatnio, jak zaskoczony bylem dzialaniem Afobamu po wczesniejszym przyjmowaniu wylacznie Alproxu (akurat zabraklo w aptece, wiec wybralem Afobam). Moje receptory zostaly wlasnie mocniej zaspokojone analogiczna dawka - jestem pewien.

Dodaje wartosciowy cytat jednego z forumowiczow (sprzed wielu lat), opisujacy jak i dlaczego generyki MOGA sie roznic w dzialaniu:
31 grudnia 2008oxan pisze:
faktycznie, substancją czynną we wszystkich w/w preparatach jest alprazolam. co do działania jednak, moga być dosć znaczne różnice. nie chodzi tu o profil farmakologiczny substancji, bo alprazolam, czy to z patentowego xanaxu, czy z generycznego zomirenu działa zawsze tak samo. róznica dotyczy parametrów farmakokinetycznych. głównie uwalniania i wchłaniania z czym potem związana jest biodostępność. alprazolam jest w każdym z tych preparatów w postaci tabl., a w tabletce oprócz subst. czynnej jest też b.dużo subst.pomocniczych używanych w procesie tabletkowania. mogą mieć one czasem bardzo duży wpływ na niektóre parametry związane głównie z uwalnianiem substancji leczniczej. tak, że np. po zażyciu zomirenu, czy xanaxu w równoważnej dawce, może być zupełnie inna szybkość wchłaniania związana z szybkością rozpadu tabletki, a co za tym idzie działanie może zacząć się szybciej lub później. b.ważny jest też stopien doczyszczenia samej substancji czynnej. im bardziej jest ona czysta, tym działanie jest lepsze i szybsze. do tego czasu w Polsce nie było prowadzonych badań biodostępności dla generyków. obecnie w/g przepisów unijnych takie badania musza być wykonywane.
nie ma się więc co dziwić, że czasem ta sama substancja w tej samej dawce, ale w innym preparacie, a jej działanie jest odczuwane przez nas jako słabsze, silniejsze, szybsze , wolniejsze, czy dłużej trwające. związane jest to z procesem technologicznym wyprodukowania tabletki, obojętnymi substancjami pomocniczymi i stopniem oczyszczenia substancji czynnej. to wszystko wpływa na biodostępność, która jest czasem bardzo różna w lekach patentowych i generykach.
Przy okazji - do momentu "incydentu" z Afobamem, bylem swiecie przekonany ze roznice w dzialaniu generykow to sciema - kupowalbym nawet najtanszy Alpragen, ale bralem Alprox ze wzgledu na zajebisty sloiczek.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 38 / 0
Najwyraźniej źle zrobilam wykupując Alprox zamiast Afobamu.
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 1974 / 521 / 0
02 czerwca 2019jezus_chytrus pisze:
Jeśli brać Alprazolam, to tylko od święta. Inaczej to igranie z diabłem. Nie znam nikogo, kto by potrafił (znając i lubiąc ten stan) kontrolować to na dłuższą metę więc "sportowe" branie Alpry to tylko utopia.
Jeżeli mówisz o braniu doraźnym, na dłuższą metę to ja prawie 10 lat używam alprę i nigdy nie doświadczyłem wjebania w nią i skręta, w przeciwieństwie do rc benzo. Oczywiście nie robię ciągów na alprze (góra 3 dni z rzędu) i co do brania od święta, pełna zgoda.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 3013 / 1017 / 0
również jestem zdania, że najlepiej brać doraźnie lub maksymalnie kilka dni z rzędu. mimo, że jestem predysponowany do uzależnienia od tego typu substancji jeszcze nie doświadczyłem żadnych objawów. być może jestem zależny w psychicznym sensie, bo niektóre sprawy muszę jednak załatwiać z pomocą tabletek. pewnym jest, że bardzo ułatwiają życie, a jeśli umie się zachować umiar to wychodzą z tego same plusy.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 384 / 63 / 0
Co do generyków, to jest sprawa mocno indywidualna, bo na kogoś mocno zadziałał Afobam, ja zawsze brałem Alpragen i gdy po długiej przerwie zarzuciłem +/- 1,5 mg Afobamu to nie poczułem dosłownie nic
?
  • 8103 / 907 / 0
Według mnie to wkręcanie sobie, ze np: Xanax działa lepiej od Afobamu.
Jedynie co, to możne szybciej wejść ze względu na inne wypełniacze, ale jak w końcu przeniknie do organizmu to działa już tak samo.
Każdy generyk działa tak samo ! :uwaga:

P.S.Brałem hiszpański Alprazolam Aristo i polski Afobam.Nie było żadnej różnicy, na przykład takie same dawki identycznie działały.( brałem po 2 mg ).Działanie niczym się nie różniło.
Ludzie, proszę Was skończcie ten temat co mocniej/słabiej działa bo to jedna wielka pusta dyskusja. :niewiem:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.