Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 172 / 12 / 0
Klonazepam jest pyszny, mój tic tac <3 Xanax to nie tylko gorzkość jak np tonik to ten paskudny metaliczny smak utrzymujący się nawet do godziny w japie po zażyciu. Dobra godzina to może przesada ale nie wyobrażam sobie stosowania pod językiem choć są weterani którzy już ten smak polubli bo jednoznacznie kojarzy się im z rezultatem Całe szczescie z alpry już nie musze korzystać mam stały dostęp do klonika :cheesy:
Ostatnio zmieniony 09 września 2017 przez Puny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 607 / 25 / 0
Racja, zapomniałem o miętówkach :P Alprazolam jest w chuj gorzki... Jednak są wyjątki.
75mg wenlafaksyna + 100mg hydroksyzyna + 2-3mg alprazolam + 100mg kwetiapina

grenseal@tutanota.com

ŻADNYCH RELACJI INTERPERSONALNYCH!!!
  • 2538 / 215 / 0
Osobiście szamałem neurol 0.25, dobrze po terminie, znalezony na pewnym strychu interntu nie było, nie wiedziałem czego się po tym spodziiewać i ile podać. Próba uczuleniowa pod jęzor 2 tabletki, kurwa jakie to paskudne, jedynie ociupinkę senny się poczułem ( byłem w tedy w ciągu na tramadolu) tylko załączyło mi się kurewskie ciśnienie by coś dojebać, nawpierniczałem się tramadolu, do tego 2 mocne piwka, papirosy super wchodziły jeszcze bym pewnie opium dojebał ale zapomniałem gdzie je mam.... Najwięcej przyjąłem chyba ponad 1 mg, pzyjemnosci 0, otępienie, senność, na chwilę przysnąłem, obudziłem się dojadłem trmacó w alkohol ( po każdej alprze duży pociąg do alkoholu mam lub zajebania się czymkowilek).

Gdy spróbowałem czystego neurolu to tylko senność i paskudny smak w gębie, stwierdziłem że albo przereklamowane albo popsute i wyjebałem to z powrotem na stych do pudełka z przeterminowanymi lekami obok pełnej midazolamu.

Gdy już siedziałem w w opio po uszy i dorwałem afobam, odkryłem jak się z tym obchodzić i jak pomaga na skręta, oraz co to jest midazolam. Pobiegłem momentalnie na strcyh, niestety starzy zroblili porządki i przeterminowane leki zostały zutylizowane :( Do dziś żałuję tefo midazolamu nigdy tego nie próbowałem i nie spotkałem kogoś kto by się chciał pozbyć :(

Wracając do alpry : Afobam 0.5 mg rozpuszczał się pod jęzotem gorzej niż neurol za to jak by lepszy smak ma, mniejsza ilość brei przy wyższym dawkowaniu, oraz działanie zdecydowanie bardziej euforyczne, fajne motywująco/prospołeczne działanie. Załącza się tryb wpierdalanie czegokolwiek byle mocniej, mocniej, mocniej.... A i smak lepszy niż neurol, ale niewiele lepszy

Alpragen 1 mg : Rozpuszcza się pod językiem momentalnie, smak typowo ,,alprowy", wchodzi szubko. Wielki + że nie trzeba miętosić po jęzorem masy tabletek.

Minusy
- Zdecydowanie słabiej euforyczny od afobamu, bardziej usypiający.

Niby Alpra to Alpra i powinna działać tak samo. A czy 3cmc z różnych sortów działa tak samo ? Czy inne apteczne specyfiki choćby tramadol w różnych lekach :) Dla mnie numer 1 - Afobam
  • 117 / 8 / 0
08 września 2017Vratislav pisze:
Wiele osób mówi, że generyki są również dobre
Generyki mają IDENTYCZNE działanie jak oryginalny Xanax. Testowane wielokrotnie, nie ma różnicy czy wrzucam X, czy połowę tańszy Alprox - efekt ten sam. W przypadku Xanaxu płacisz więcej jedynie za nazwę. ;-)
Słoiczek Xanax 2mg kosztuje ok. 60 70zł (zależy od apteki), dwa opakowania generyków 1mg wychodzą jakieś 10-15zł taniej (a czasem są nawet droższe). Chyba, że o czymś nie wiem i są też generyki w wersji 2mg tańsze od Xanaxu?
Uwaga! Użytkownik MaxStereo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2115 / 629 / 0
Możesz kupić 2x Alpragen 1mg, co wychodzi ok. 2x 16zł. Wczoraj kupowałam ich sporo.

I zawsze brałam Alproxy, ale teraz zachciało mi się ładnych tableteczek w blistrze, mam większą (HEHE) kontrolę przy okazjonalnym żarciu. I zostałam nakłoniona, żeby wyjątkowo nie brać ich pod język, a na pusty żołądek - normalnie, tylko rozgryźć, połknąć i popić - ten smak...

Podjęzykowo może wchodzą szybciej, ale za to tak wzięte dają o wiele większą ulgę jak się wczytają, co trwa może z kilka minutek więcej. Podoba mi się. Żeby było śmieszniej, to zawsze benzosy brałam podjęzykowo...

Xanax*, kawa i jedziem.

* bo Alpragenu nie ma w tytule popularnego utworu :-(
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 12454 / 2421 / 0
Kiedyś Oxan bardzo profesjonalnie opisał, skąd biorą się różnice w działaniu Xanaxu i jego generyków.
  • 863 / 122 / 5
faktycznie, substancją czynną we wszystkich w/w preparatach jest alprazolam. co do działania jednak, moga być dosć znaczne różnice. nie chodzi tu o profil farmakologiczny substancji, bo alprazolam, czy to z patentowego xanaxu, czy z generycznego zomirenu działa zawsze tak samo. róznica dotyczy parametrów farmakokinetycznych. głównie uwalniania i wchłaniania z czym potem związana jest biodostępność. alprazolam jest w każdym z tych preparatów w postaci tabl., a w tabletce oprócz subst. czynnej jest też b.dużo subst.pomocniczych używanych w procesie tabletkowania. mogą mieć one czasem bardzo duży wpływ na niektóre parametry związane głównie z uwalnianiem substancji leczniczej. tak, że np. po zażyciu zomirenu, czy xanaxu w równoważnej dawce, może być zupełnie inna szybkość wchłaniania związana z szybkością rozpadu tabletki, a co za tym idzie działanie może zacząć się szybciej lub później. b.ważny jest też stopien doczyszczenia samej substancji czynnej. im bardziej jest ona czysta, tym działanie jest lepsze i szybsze. do tego czasu w Polsce nie było prowadzonych badań biodostępności dla generyków. obecnie w/g przepisów unijnych takie badania musza być wykonywane.
nie ma się więc co dziwić, że czasem ta sama substancja w tej samej dawce, ale w innym preparacie, a jej działanie jest odczuwane przez nas jako słabsze, silniejsze, szybsze , wolniejsze, czy dłużej trwające. związane jest to z procesem technologicznym wyprodukowania tabletki, obojętnymi substancjami pomocniczymi i stopniem oczyszczenia substancji czynnej. to wszystko wpływa na biodostępność, która jest czasem bardzo różna w lekach patentowych i generykach.

post Oxana
post448513.html#p448513
[ external image ]
  • 398 / 24 / 0
Co do prędkości wchłaniania to ok, ale nie zgadzam się w sprawie biodostępności. Pomijając fakt, że te różnice musiałyby być ogromne, no i osoba biorąca benzo w stałej dawce przy zmianie na inny generyk dostałaby instant skręta. Zauważcie, że nikt tutaj nie pisze: "Mam przepisane 1mg alpry na dzień, po zmianie na inną markę zacząłem się trząść i musiałem podwoić dawkę". Na forum mamy do czynienia z: "Zomirenu nie czuję, Alpragen dobrze klepie xD".
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 615 / 0
No i jak wytłumaczyć fakt, że większość nie czuje jednak żadnej różnicy? Jadłem alprę w praktycznie każdej formie, od Alpragenów po Xanaxy i bez jaj - alpra to alpra, żadnych różnic nie czułem. Może to dlatego, że wszystkie benzo wrzucam pod język, a więc prędkość wchłaniania jest szybsza, niż przy podaniu p.o. Alpra ma swego rodzaju specyficzny wjazd i może właśnie dlatego niektórym się wydaje, że generyki działają słabiej. A one nie są gorsze, tylko wolniej się wchłaniają. Innego wyjaśnienia owego zjawiska nie widzę.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / / 0
11 września 2017Vratislav pisze:
Nie cytuj postów nad Twoim - jeśli musisz - skracaj do minimum - TiJaz

Brales xanax powder ? Jak to sie ma do tabsow z pfizer
Zablokowany
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.