jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Wrzucaj normalne dawki. Ale i tak nie będzie działać tak czysto jak xanax. Mnie zomek przymulał trochę.
Xanax byl pierwszym benzo ktory bralem, na poczatek - żeby było lepiej - bylem glupi i walilem dawke po 4mg. W czasie dzialania zauwazylem tylko dziury w pamieci (ale nie urwany film) i sladowe dzialanie empatogeniczne, tudziez te wielkie "z zera do bohatera" (moze nawet wiecej niż sladowe, ale zawiodlem się na alprazolamie jeszcze gorzej niż na tramalu za pierwszym razem)
Slyszeliscie o czyms takim jak s&s i placebo? I to jest odpowiedz na odroznienie dzialan Alprazolamu. Podam tu przyklad z bromazepamem:
Poczatek 2011: 6mg wzialem, mocno się wkurwilem na jedna osobe (reakcja paradoksalna) i mimo solidnego opierdolu i nerwow caly dzien chodzilem senny-jakoby zcpany mimo 6 herbat
Wtorek w tym tyg: kawa bezkofeinowa z kurkuma i 3mg - nie bylem w stanie prawie że opanowac hiperaktywnosci, mialem potrzebe gadania, wszystko było cudowie, poc czym 1h sen
Czwartek: wzialem 6mg godzine przed impreza, zmulilo mnie pare buchow i pod koniec jedna laska powiedziala, że jestem nieco flegmatyczny.
To jeden i te sam lek, ktorego data waznosci skonczyla się w 2011 roku, a mimo to dzialal mocno - chodz nie caly czas tak samo. I po ostatnim razie bynajmniej 6mg bromka wypierdolilo mocniej niż 1,5mg alrpy i nawet wiece z tripa pamietam
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
tramadolol pisze:Philipos - sprecyzuj "dzialanie", bo ta dyskusja o lekach brzmi jakbyscie co najmniej pracowali w tych firmach.
Xanax byl pierwszym benzo ktory bralem, na poczatek - żeby było lepiej - bylem glupi i walilem dawke po 4mg. W czasie dzialania zauwazylem tylko dziury w pamieci (ale nie urwany film) i sladowe dzialanie empatogeniczne, tudziez te wielkie "z zera do bohatera" (moze nawet wiecej niż sladowe, ale zawiodlem się na alprazolamie jeszcze gorzej niż na tramalu za pierwszym razem)
Slyszeliscie o czyms takim jak s&s i placebo? I to jest odpowiedz na odroznienie dzialan Alprazolamu. Podam tu przyklad z bromazepamem:
Poczatek 2011: 6mg wzialem, mocno się wkurwilem na jedna osobe (reakcja paradoksalna) i mimo solidnego opierdolu i nerwow caly dzien chodzilem senny-jakoby zcpany mimo 6 herbat
Wtorek w tym tyg: kawa bezkofeinowa z kurkuma i 3mg - nie bylem w stanie prawie że opanowac hiperaktywnosci, mialem potrzebe gadania, wszystko było cudowie, poc czym 1h sen
Czwartek: wzialem 6mg godzine przed impreza, zmulilo mnie pare buchow i pod koniec jedna laska powiedziala, że jestem nieco flegmatyczny.
To jeden i te sam lek, ktorego data waznosci skonczyla się w 2011 roku, a mimo to dzialal mocno - chodz nie caly czas tak samo. I po ostatnim razie bynajmniej 6mg bromka wypierdolilo mocniej niż 1,5mg alrpy i nawet wiece z tripa pamietam
ach te rozmowy lekomanów ;-)
Działanie wydaje się nieco inne w przypadku różnych generyków, a przez samo działanie rozumiem różnice w teoretycznie podobnym dzuałaniu danego leku. A prościej: brom na Ciebie działa raz tak, raz tak, bo każde benzo może działać inaczej w zależności od nastroju
Sęk w tym że różnica pomiędzy generykami alpry jest rzekomo większa niż zwykłe s&s przy innych benzo. I tak alprox jest ponoć najlepszym z tanich generyków dającym podobne wrażenia co do xanaxu, xanax z kolei nie zamula tak strasznie a alpragen bywa nieobliczalny :D
- bylem nastawiony na wyjebke, cos w stylu alko/dxm/mj, a zdarzylo się tylko inaczej rozmawiac z innymi
- byla przede wszystkim sennosc, robiaca dziury w pamieci
- dawki lecznicze sa praktycznie rowne dawkom rekreacyjnym (moze "troche wiecej") a biorac za pierwszym razem nie mialem wyrobionej tolerki ;
Wtedy zrozumialem, że to czego mogę oczekiwac od alprazolamu to sedacja, pro-spolecznosc (atydepresyjne dzialanie, gdzie wzrasta chec na cokolwiek; żeby czegokolwiek się podjac), przyjemna/lekko wrecz narkotyczna wyzej wymieniona sennosc (ale sen to nie trip) i jeden przyklad snevu (tzn. W toalecie jak bylem to niechcacy "przysalem" i w bardzo krotkim czasie mialem realistyczny bardzo sno-historie) i... Tyle
O ile wczesniej alprazolam kojarzyl mi się z senoscia, tak teraz jest "druga kulka newtona": amitryptylina powoduje, że zaczynam cos czuc, ale jak się zdarzy sytuacja że bede narazony na zbyt duza dawke negatywnych emocji lub jak pisalem - dxm wyindukowal czestosc myslenia o przeszlosci (co nawet teraz się zdarzylo), wowczas alprazolam - co robi chyba najslabiej amitryptylina - mocno dawal uczucie "uspokoj się, chemicznie sprawie że bedziesz mial wyjebane". Bo tak jak teraz jestem w takim humorze, że bym się albo rozplakal albo mial chec na bardzo zarliwa klotnie, tudziez - znalesc - ale znalesc to jest problem - spotkanie z osoba, ktora sprawi, że totalnie moja uwaga skrajnie mocno skieruje się do jednej rzeczy, kiedy nie bede musial myslec, czyli wzglednie zadam niemozliwego. Ale w tym niemozliwym najbardziej pomoze alprazolam
Widziałem rękę jego
[...]
Alprazolam tylko w naprawdę małych dawkach działa dość stabilizująco- w wyższych zaczynają się wymienione przez Ciebie efekty. No i benzo, a przynajmniej większość mają działanie tylko do pewnej dawki- potem potęguje się już tylko szybkość zerwanego filmu i spuszczenie ręcznego, czyli robienie głupot :-D
Tak jak pisałeś, te 0,5g (dla mnie to jedynka, ale mniejsza) dają chemiczny chill bez niczego więcej, bez bardzo przyjemnych uczuć.
A z dawkami rekreacyjnymi popytaj innych, bo jako jeden nie będę miarodajny. Jeśli Ci to pomoże, to mam tak:
czasami 2mg to dla mnie za dużo, wręcz przysypiam tym pół-snem gdzie obrazy senne mieszają się z realem a czasami to w sam raz. W jednym wypadku dawka rekreacyjna ma sens, czyli większa, w drugim tylko dowali nieprzyjemności.
Nie cytuj w całości posta będącego bezpośrednio nad Twoim. Cytat wysłałem w otchłań. mrstothet.
Mam wrażenie,że piwo smakowało mi po Alpragenie o stopień lepiej ale podkreślam może to tylko moje odczcucie a nic po za tym.
Finał zabawy jest taki,że w niedzielę wziąłem ostatnią dawkę i w niedziele był mój ostatni sen do teraz.
Nie śpię już od poniedziałku rano do teraz czyli już ponad 60 godzin pomimo,że wieczorem wypiłem 5 piw 7%centowych to nic to nie dało bo jest teraz 12:50 w środę.
Po spidzie mi się takie akcje nie zdarzały,żeby nie zasnąć po 5 piwach.
NAJGORSZA BENZODIAZEPINA JAKĄ W ŻYCIU JADŁEM ODRADZAM WSZYSTKIM
NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
alfachem pisze:Po alprazolamie zdarza się bardzo rzadko mania, takie działanie niepożądane. Może właśnie jesteś jednym ze szczęśliwców.
Widziałem rękę jego
[...]
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kierowcyhiszpanscy.jpg)
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?
Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/442-2159.jpg)
Fabryka narkotyków zlikwidowana
Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/metaukropol.jpg)
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.