Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 49 / 15 / 0
Benzo to w ogóle dziwna sprawa, bo dużo osób spodziewa się po alprze jakiejś „euforii”, a finalnie kończy się na byciu sennym i wypranym z emocji XD

U mnie np. po dłuższej przerwie nawet 0,5 potrafiło zrobić bardziej zombie mode niż jakikolwiek chill. Człowiek niby spokojniejszy, ale jednocześnie zamulony, bez motywacji i z pamięcią jak złota rybka.

I ciekawe czy popularność alpry wto efekt mocnego marketingu xanax'u, bo dla niewtajemniczonych ludzi to synonim benzo coś jak adidasy dla butów sportowych.
  • 7 / 5 / 0
Mam jakieś doświadczenie z alprazolamem i jestem niemal przekonany, że on jest dobry w przerywaniu ostrego, i to ważne, napadu! lęku, wręcz paniki. Wówczas naprawdę daje uczucie dużej ulgi. W innych sytuacjach, np. ogólnego, stałego pobudzenia nerwowego, owszem, nieweluje je, ale daje też często nieprzyjemne uczucie przytępienia, które nie ma nic wspólnego z radością, bardziej ze stanem subdepresyjnym. To są moje refleksje, w jakiś sposób sprawdzone. To w ogóle odmienny profil działania od lorazepamu, który dawał mi na przykład poczucie fajnego flow na co dzień. Jednak teraz też już jestem za starym wyjadaczem, i wszystko może się mieszać, receptory są pozmieniane albo nawet pouszkadzane, wiadomo - alkohol też narobił swoje, aczkolwiek pamiętam te czasy "początków", to była bardziej zabawa, choć lekkomyślna. Niemniej nadal doceniam benzo za to, że hamują natrętne myśli. Właściwie to mnie przy nich trzyma.
Buźka
  • 170 / 17 / 0
Znalazłem w szafce alpre niby ważną do 03/26 ale wiadomo jak to jest, myślicie że jest jeszcze dobra?
  • 49 / 15 / 0
Oczywiście, przecież to chemia, a nie związek organiczny.
  • 7 / / 0
Nawet jakby to było 03/20 to bym się długo raczej nie zastanawiał, o ile nie zmienił koloru etc
Ostatnio zmieniony 28 maja 2026 przez xnevermindx, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.