Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 50 / 3 / 0
@Zbigniew50 a co lepiej działa na stres? I w ogóle to właśnie stres nie bierze się z lęku?
  • 387 / 150 / 0
@dobryjakchleb stres to taki wielki worek, do którego można wrzucić: lęk, strach, irytację, drażliwość, niepokój, wstyd i masę innych.
Także raczej na odwrót, pod wpływem stresu pojawia się lęk.
Koniec OT z mojej strony, bo to wątek o alprze ;)
  • 580 / 105 / 0
Jak dla mnie w 90% przypadków na lęki pomaga 0.5mg, przy problemach ze snem również. W rzadkich przypadkach dorzucam drugie 0.5. Więcej to mi się od wielu lat nie zdarzyło
:tabletki:
  • 50 / 3 / 0
na mnie ostatnio słabo zadziałała alpra w sytuacji stresowej w przeciągu kilku godzin wziąłem 3 mg(nie mam wysokiej tolerancji) i czułem znaczne otumanienie ale mimo tego ten niepokój/lęk dalej się przebijał, może to też wina 2 energetyków wypitych wcześniej i mojej nadwrażliwości na kofeinę a może aplra się po prostu do tego niezbyt nadaje
  • 247 / 52 / 0
Debil. Łącz dalej stymulanty z substancjami gaba-ergicznym na pewno ci pomogą jeszcze w takiej dawce które dają tylko otępienie.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1042 / 297 / 2
@PolskiLen podbijam, najpierw zaczyna się niewinnie od bardzo mocnych kaw, energetyków, pseudoewki później amfetaminy, bo tania i całej reszty stimów, na które zaczynamy brać benzo, bo pojawiają się paranoje głównie z deprywacji snu, później niewinną kwetiapinkę na spanie, żeby spać i kończycie jak Merx z uszkodzonym OUN na całe życie, bo dostaje zespołu pozapiramidowego jak nie weźmie leku na ADHD który podbija dopaminę, bo mózg już praktycznie oduczył się jej na stałę produkować, aktualnie odczuwam w tym stopniu poprawę dzięki wiedzy której by mi nie dały żadne studia, bo lekarski w polsce to takie gówno, że szkoda strzępić ryja, (aczkolwiek nie jest tak źle w przeciwieństwie do państw wschodu), pewne jest jedno, to że dodatkowo mam ADHD to nie naprawię tego w 100% przy obecnej ogólnej ludzkiej wiedzy w tej dziedzinie nauki.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 50 / 3 / 0
U mnie to marne szanse na branie stymulantów bo nawet kofeina napędza lęki, powoduje kołatania a co dopiero by było po grubszych tematach, do alpry wypiłem energetyka z zamiarem zbicia tej zamuły, ale to tak nie zadziałało jak chciałem
  • 3 / / 0
Jestem na dawce 1mg dziennie - czy możliwe że to za niska dawka i dlatego nie czuje żadnego działania? Czy chodzi o czas terapii i po prostu jest jeszcze za wcześnie? (Jak np z antydepresantami, których faktycznie działanie można ocenić po kilku tyg jak nie mies)
  • 387 / 150 / 0
@schybka alprazolam jest lekiem działającym doraźnie czyli szybko i krótko. I tak samo jest to lek do krótkotrwałego stosowania (przy dłuższym stosowaniu ryzykujesz uzależnieniem). Zależy jak długo bierzesz, może po prostu wyrobiła się tolerancja bo bierzesz już za długo.
  • 577 / 35 / 0
Elo.
Kurde szczerze mowiac zastanawia mnie to, jak ludzie widza fenomen brania alpry w miksie z np, Kodeina/ Tramalem. Dzis mialem pogrzeb, i wiedzialem ze bedzie mnóstwo ludzi / rodzina/ znajomi i tak bylo. Przewaznie bralem okolo 2x 0.5mg doraznie, tolerke prawdopodobnie mam zerowa bo nie bralem dawno. Dzis zajebalem 1mg alpry, 2h pozniej 660mg kody i totalnie nic - moja tolerka jest wyjebana na kode bo aktualnie biore 675mg 2x dziennie. Ale jak juz zajebalem i aplre i kode i nic nie bylo to dorzucilem jeszcze 200mg tramadolu gdzies tak 1h po kodzie co tez zbytnio nic sie nie stalo. Miks pregaabaliny + kodeiny jeszcze jakos tam mnie smyra mocniej ale bez szalu. Jedyne co to jak wrocilem na chate i chwile posiedzialem to mi sie w chuj mocno spac zachcialo, ze odplywalem na siedzaco wiec polozylem sie spac na kilka godzin. Co nie mozna odebrac alprze to to ze znakomicie wylaczyla lęki i krzywe/ pojebane zachowanie - ile bym oddal zeby tak sie czuc na codzien ehh <3
Tak BTW odkad wzialem pierwszy raz alpre z pol roku temu doraznie, bo nigdy ciagow na malych dawkach nie mialem dluzej niz miesiac i to cos tylu 1x0.5mg lub 1x 0.5mg + 1x0.25mg wiec stosunkowo malo. Ale odkad wzialem pierwsza tabletek nie wiem czy cos sie zablokowalo czy chuj wie ocb ale kodeina stracila 50%mocy jakby. w miksie z pregabalina upierdalala mnie znakomicie, a od tamtej chwili ile bym nie wzial pregi i kody tak jest nie cale 40% mocy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.