Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 158 / 13 / 0
Czytalam kiedys artykul naukowy (powazny, nie amerykanskich badaczy), ze nawet jednorazowe zapodanie moze bardzo powaznie uszkodzic watrobe. Lepiej nie ryzykowac
:*)

:heart: S&M :heart:
  • 304 / 18 / 0
Wczoraj zjadłem dużo paracetamolu i dziś od 3 w nocy bardzo boli mnie brzuch, czuje straszne nudności i osłabienie a teraz zacząłem czuć strasznie dziwne i intensywne mrowienie w twarzy praz w klatce piersiowej, nie wiem czy mam dzwonić po karetkę czy sam udać się do szpitala. Nie stosuje często paracetamolu ale wczoraj zjadłem z 6-7

Poczekam jeszcze do jutra, jeśli ból nie ustąpi pojadę na pogotowie. Chociaż mam mała nadzieje ze się nie obudzę :trucizna:
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2021 przez StanislawZoneLol, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1599 / 47 / 0
Ja bym zadzwonił po karetkę.
  • 641 / 98 / 0
Kwestia ile mg, uważa się iż 6 gramów paracetamolu może nieodwracalnie uszkodzić wątrobę.
  • 184 / 25 / 0
Mówisz że 6-7 sztuk no to jakieś 3-3.5g paracetamolu, nie powinno to uszkodzić wątroby, zwłaszcza że nic tam nie piszesz o łączeniu z alkoholem. No chyba że podroby są już mocno zniszczone, bo kojarzę cię z knajpą kodeinową to pewnie sulfogwajakol też robi swoje.
  • 304 / 18 / 0
02 stycznia 2021yupwhiteisbeautiful pisze:
Mówisz że 6-7 sztuk no to jakieś 3-3.5g paracetamolu, nie powinno to uszkodzić wątroby, zwłaszcza że nic tam nie piszesz o łączeniu z alkoholem. No chyba że podroby są już mocno zniszczone, bo kojarzę cię z knajpą kodeinową to pewnie sulfogwajakol też robi swoje.
6-7 g nie sztuk i to było na kacu.
Akurat kodeiny dużo nie jem, bo mnie nie stać.A nawet jakby było stać to not worth trochę.
  • 244 / 58 / 0
U mnie jak wątroba dostawała fest po dupie to na twarzy (całym ciele) pojawiał się "tłusty" klejący pot... coś podobnego jak na początku brania leków grupy SxRI.
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 304 / 18 / 0
Jaki czas po zjedzeniu paracetamolu mozna wypic piwko? Oraz ile po wypiciu piwa/piw mozna zjesc paracetamol tak aby nie odbilo sie to na watrabie?
  • 2614 / 544 / 0
Jeśli wpierdalasz 7g paracetamolu to pić do tego już nie musisz, żeby uszkodzić wątrobę.
A co do pytania to po 24h od przyjęcia z organizmu usunięte zostaje ~98%.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.