Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 13 / 0
15 sierpnia 2023deadmau5 pisze:
Z tym obrzydzeniem to ciężko, bo jak jesteś w cugu to masz wyjebane czy Ci smakuje czy nie, byleby działało na psychikę i wyrzucało dopaminę. Kwestie 'niechęci' do alkoholu możesz mieć jak już wytrzeźwiejesz i zobaczysz, że można bez niego funkcjonować. Wtedy często odpala się organizmowi efekt "obronny". Musiałbyś spróbować/zobaczyć jak to jest, jak się wychodzi z nałogu, do którego już nie raz się wpadło lub wraca. W cugu alkoholowym jeszcze nie spotkałem się z kimś, kto by mi powiedział, że go alkohol brzydzi. Jak wódki nie może, to na browary się przerzuci.
A widziałeś kiedyś alkoholica na cydrze? O ile na tanim winie wiadomo ale nie słyszałem jeszcze żeby ktoś walił w ciągu cydr. Nie ważne czy u nas w Polsce czy w UK gdzie jest to dużo bardziej popularne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.