Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 906 / 0
Powinno pomóc, na pewno pomoze na kaca moralnego.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1 / / 0
Ja właśnie mam straszliwego kaca (a raczej AZA). Jedyne co znalazłem w domu to Poltram Combo. Zawiera 40 mg Tramalu i 370 mg paracetamolu. Zjadłem 2 tabletki.
Pomogło dość mocno. Na tyle że wyszedłem z domu i kupiłem se 3 piwka. Zaraz nabijam lufę mj i idę w kimono.
01 maja 2014eating_disorder pisze:
Ustaw budzik, żeby obudzić się, gdy jesteś jeszcze trochę najebany. Jak będziesz na nogach i zaczniesz trzeźwieć to łeb nie boli.
Mi to pomogło tylko 3 razy. Później wstawałem wcześniej i przez jakiś czas czułem się lepiej ale z każdą godziną się pogarszało i znów było tragicznie.
04 czerwca 2014rafi333 pisze:
a jakie benzo polecacie na kaca? Na mnie Relanium praktycznie nie dziala nawet jak biore 2 tabletki 5mg-podobno duzo lepszy jest Lorafen?
Polecam Alpre (Afobam, Xanax)

Scalono posty~Duce
  • 1081 / 32 / 0
Witam

Stosowalem ostatnio combo NAC + emoxypine i musze powiedziec ze jest to genialne!
Zero kaca, zero problemow z cialem oraz glowa, bral ktos oba skladniki w polaczeniu? na zagranicznych forach reddit etc jest duzo o tym kombosie. Zapraszam do dyskusji, pozdro
  • 6 / 1 / 0
Sposób mojego kumpla ratownika jeżdżącego karetką to kroplówka z glukozą i jakimiś tam witaminami podobno to nawet kac morderca znika w 15 min, choć sam nigdy nie miałem możliwości a kilka razy by sie przydało ;/.
  • 158 / 13 / 0
Jak mnie totalnie wezmie to jezdze na pogotowie i udaje, ze mam grypsko. Daja cos na wymioty, kroplowe do tego 100mg hydrocortyzonu+jakies inne pierdoly.
Zawsze pomaga. I czuje sie jak nowo narodzona :)
(Ten hyrocortyzon podaja bo mam niewydolność nadnerczy)

Acha. Jeszcze jedno. Najlepiej w czasie picia alko pic duzo innych plynow i czesto sikac. Ja mam 2 litrowy kubek z ktorego siorbie herbate w czasie spozywania alkoholu. Dzieki temu w miare dobrze przezywam dzien po :)
:old:
:*)

:heart: S&M :heart:
  • 7 / / 0
Od jakiegoś czasu za każdym razem po piciu wymiotuje jak kot na drugi dzień. Oczywiście w głowie myśli, że niegdyś więcej itd, ale potem znów jest okazja i to samo. Może jakieś pomysły od czego to? Pije zawsze czysta, popijam jakimiś napojami, a zjadam standardowo jakieś czipsy czy kanapke, zależy co pod ręką, a kac na następny dzień jak zawsze niemilosierny. Jak wpadłam w studencki wir to się po kilka dni ciągnęło, a teraz tylko gorzej.
  • 5004 / 853 / 0
Starzejesz sie, mamusiu :)
nie zryj pod jakies czipsy , Pusty żołądek się buntuje..... na pewno nie pobudzasz go wtedy do pracy. Zjedz cos cieplego.

To ze kiedys pilas jak sportowiec to se ne vrati.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 7 / / 0
ledzeppelin2 pisze:
Starzejesz sie, mamusiu :)
nie zryj pod jakies czipsy , Pusty żołądek się buntuje..... na pewno nie pobudzasz go wtedy do pracy. Zjedz cos cieplego.

To ze kiedys pilas jak sportowiec to se ne vrati.
Zawsze coś tam zjem normalnego, ale zniechęca mnie to całkowicie do picia :D
  • 5004 / 853 / 0
Podstawą w mopmencie kiedy już wystąpią problemy jest zrobić dobry podkład pod picie.
Jak to śpiewał kazik:
" na weselach często vomit, ja wam powiem moi mili, dobra metoda wypić rosół przed wszystkimi "
! :D
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 9299 / 1807 / 2
Rosol przy duzej ilosci alko wydluzy jego metabolizm.
W tym eliminacje.

Pisalem juz:
- odwodnienie
- hipoglikemia (niedocukrzenie)
- wypranie z mineralow
- brak potasu

Glowne problemy kaca.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.