Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Może i niweluje kaca, ale na pewno zajebiście na kacu wchodzi sok pomidorowy z pieprzem i solą :)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 327 / 4 / 0
Mam pewnien problem, nie mam kaca.
Moge zarzucić sobie pół wódki i 5 browarów a na nastepny dzień czuje się dobrze, zawsze po imprezach ze znajomkami oni mówią jak to łeb ich bolał a u mnie nic... I sam nie wiem czy to oznacza dobrze czy źle że nie mam tego kaca. Ostatnio tyle wypiłem że urwał mi się film a na następny dzień było wszystko OK. Jedynym złym objawem jaki mam to zgaga po wypiciu wódki, ale jeżeli pije browary same to wszystko jest dobrze.
  • 14 / / 0
Nic tylko powinieneś się cieszyć.. :huh:
  • 1290 / 7 / 0
Ja to standardowo: kac kupa, porządne śniadanie, dużo nabiału, jajecznica, spacerem na świeżym powietrzu i zielony buszek. Po paleniu od razu ból głowy jakby znikał. :)
  • 630 / 3 / 0
Te wszystkie kace typu ból głowy, osłabienie, złe samopoczucie itp. są łatwe do zwalczenia - dużo picia, dobrego jedzenia, kofeina, apap/aspiryna i po sprawie.
Najgorzej jak się człowiek struje, budzi się odwodniony z kacem j.w. ale do tego jest struty i żołądek nic nie przyjmuje - żadnych płynów, jedzenia, nic. Wtedy to nie ma jak kacowi zaradzić i do wieczora można się męczyć aż żołądek zacznie coś przyjmować.
  • 2518 / 27 / 0
Właśnie chciałem to wczoraj napisać, że najlepszą metodą na kaca jest lufka dobrego zielska i kac znika jak by go wcale nie było. Kliny bywają niebezpieczne, gdyż można wpaść w ciąg.
  • 198 / 5 / 0
Tak tak , zioło dobre na wszystko :-/ . Chyba nigdy w życiu nie napierdoliłeś się tak że na drugi dzień nie można zwlec się z wyra bo bolą wszystkie mięśnie, bełtasz choć nie ma już czym a łeb rozkurwia od środka.
Na kaca potrzeby jest czas, nie piszę o kacyku po 4-5 piwkach wieczorem.
  • 1615 / 28 / 0
Wśród lekarzy bardzo popularna jest kroplówka na kaca. Na sympozjach, co najmniej kilku lekarzy jest w nie wyposażonych.
  • 115 / 1 / 0
Osobiście nic na mnie na kacu nie działa lepiej niż dobra lufa - wszelkie nudności i bóle głowy znikają, trochę się ożywiam, prędzej się skuszę do jedzenia, generalnie wracam do formy.

Poza tym, to picie dużych ilości wody przed snem daje bardzo dobre efekty. O półśrodkach typu ibuprom czy 2kc nie muszę wspominać chyba. Tłusty posiłek przed.. chociaż to raczej, aby uniknąć kaca ;)
That's sick enough
  • 2 / / 0
na kaca idealny jest sok pomarańczowy !
Zawsze jak wracam po chlaniu w środku nocy do domu to pije dużo soku i karton kładę koło łóżka. Z reguły przebudzam się parę razy w czasie snu i też piję sok. Od razu po ostatecznym obudzeniu się doje sok do końca i po wypiciu takiego litrowego czuje sie prawie jakbym w ogóle nie pił wcześniej. Dużo witaminy C oczyszcza organizm z toksyn i przy okazji płyn wypłukuje cały syf.
A poza tym no wiadomo, prysznic kawa itd. Dobra też jest jajecznica, a potem bełt. Ponoć alkohol wsiąka w białko i jak sie to wyrzyga to jest po wszystkim, ale ja osobiscie na kacu nigdy nie rzygałem i nie umiem ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.