Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 210 / / 0
nie wiedziałem gdzie to napisać,ale myślę ze tu będzie najbardziej odpowiednie miejsce. a więc czy jest jakiś sposób na zablokowanie działania alkoholu? albo żeby bardzo szybko wytrzeźwieć,kiedyś słyszałem o pigułach jakie posiadało KGB po zjedzeniu czegoś takiego agent mógł pić pić i nie był wypity.cholernie ciekawi mnie co to mogło być albo czym można to osiągnąć
  • 271 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: bogor »
amfetamina? metylokatynon?
  • 21 / / 0
Też słyszałem że KGB miało coś takiego. Jak tylko wywiad USA się o tym dowiedział odrazu rozpoczoł prace nad tym środkiem. to było w czasach zimnej wojny zdaje się, ale z tego co wiem była to poprostu mieszanina witamin i jakiś suplementów dzisiaj ogólnie dostępna w sklepach w postaci 2kc i temu podobnych.

Oliwa. Nie testowałem na sobie ale wypicie oliwy przed spożyciem alkoholu powoduje jego opóźnione wejście. Czyli najprawdopodobniej pijesz pijesz i nic nie czujesz ale jak pierdolnie to ciężko wstać... więc lepiej wyczaić moment w którym trzeba się zmyć z imprezy... :-p

Osobiście sądze, ze zamiast szukać substancji blokujących działanie alkoholu łatwiej byłoby znaleźć coś co wypite/zjedzone razem z alkoholem powodowałoby jego szybki rozkład do co2 wody i jakiś prostych cukrów, tak jak to robi min. 2KC tylko z jednym z produktów przemiany alkoholu w organiźmie który jest przyczyną kaca: Aldehyd octowy.
2KC (z tego co czytałem na ulotce) powoduje to, iż alkohol nie jest zmieniany wyżej wymieniony związek tylko rozbija go na inne.

Aldehyd octowy jest bardziej toksyczny zarówno od etanolu, jak i od kwasu octowego, i to on jest główną przyczyną objawów przedawkowania alkoholu etylowego, popularnie zwanych kacem.
a jeżeli chodzi o amfetamine o fakt... jak jeszcze kiedyś miałem z nią doczynienia to faktycznie doiłem tyle, że sam się dziwiłem ale wydaje mi się że puder + znaczne ilości alkoholu to "zabójstwo"

uhh ale się rozpisałem... nawet nie poczułem jak koda weszła
Uwaga! Użytkownik PolskieKrowyChcąLegalnejTrawki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mietaur »
Agenci KGB mają dojebany sposób na nieupijanie się - wypluwają wódkę do zapojki.

Jak chcesz szybko wytrzeźwieć to: glukoza, wiadro kawy i zimny prysznic dadzą radę.
  • 1169 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: BuddahLova »
Efedryna i Pseudoefedryna blokują trochę działanie alkoholu, tylko że jak sie przesadzi to % pierdolnie z całą siłą a wtedy to już tylko pstryk i budzisz się kolejnego dnia.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Fakt, stymulanty (amfetamina, metylokatynon, efedryna, pseudoefedryna, a nawet kofeina) sprawiają, że można więcej wypić i człowiek czuje się trzeźwiejszy, ale skutki bywają różne. Ja po amfetaminie mogę wypić dużo i cały czas czuję się trzeźwa, ale po jakimś czasie - wydaje mi się, że postępuję normalnie, tymczasem zachowuję się jak skończona kretynka. Najgorsze, że na drugi dzień pamięta się to głupie zachowanie (normalnie po alkoholu, dopóki mam kontrolę nad swoim umysłem ^_^ nie zachowuję się jakoś ekstremalnie głupio).
Podobnie mówiło kilku moich znajomych - alkohol + stymulant sprawia, że chodzisz i mówisz jeszcze długo po tym, jak powinieneś już leżeć pokonany przez alkohol, a do głowy przychodzą najgłupsze pomysły.

W przypadku oliwy może to być podobnie jak z każdym innym tłuszczem.

A sposobem na nieupicie się lub wytrzeźwienie rzeczywiście może być podanie 2KC (chociaż wydaje mi się, że większej dawki niż normalnie).
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
wiadro kawy
Zdecydowanie nie polecam.
Jak dla mnie jedna z najgorszych opcji na kaca.
...wydaje mi się że puder + znaczne ilości alkoholu to "zabójstwo"
Raczej samobójstwo!
W ogóle mnie się wydaje, że stymulanty i walenie do tego wódki to samobójstwo.
Pompę to trza mieć jak dzwon!
I'm broken.
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mietaur »
Nie na kaca. Wcześniej.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Aaa..
Słyszałem też, o rozrabianiu spirytusu kawą.
Nie ruszyłbym tego, ale kto odważny i zdrowy to może próbować.
I'm broken.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
mietaur pisze:
Agenci KGB mają dojebany sposób na nieupijanie się - wypluwają wódkę do zapojki.
To jest dobra opcja. Tylko jeżeli jakiś przypadkowy typ napije się tej zapojki będzie miał zonka.

Dobrą opcją jest szok termiczny. Wejść/wsadzić kogoś pod prysznic i puszczać na przemian gorącą i lodowatą wode. Potem podać kawke - pół szklanki kawy, drugie pół wody jak wypije pare plaskaczy i typ jest rzeźki.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.