a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
22 lutego 2022Pan Cietrzew 69 pisze: Agomelatyna w monoterapii nie zbiera zbyt wielu pozytywnych opinii ale miała dobry marketing swego czasu. Można je łączyć. Na objawy które opisujesz ja bym spróbował bupropionu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Efekt bezsenność występuje tylko wtedy kiedy przeskakujemy ssri na valdoxan lub go z nim łączymy, oczywiście jest to kwestia osobnicza.
Ale zauważyłem że po miesiącu po odstawieniu ssri agomelatyna zaczyna działać na sen tak jak powinna, czyli zaczyna usypiać, natomiast krótko po przesiadce z ssri nawet 5-6 dni po zaprzestaniu zażywania ssri występuje stan czuwania,taki pół sen b irytujące.
Polecam mix pregabalina plus valdo w systemie 0-0-1
50 ago
300 preg
Motywacja up, niestety pojawią się deficyt uwagi z dwojga złego nie najgorzej
Ogólnie to niezbyt dobrze się czuję - sen jest bardzo płytki i nie zwala z nóg jak mirtrazepina.
Musiałem zmienić lek, bo miałem ogromny przyrost wagi przez mirtrazepinę + pregablinę. Teraz biorę 75mg pregabliny na noc i 25mg agomelatyny. Jak długo potrwa aż się to wszystko poprawi? Mirtrazepina była nawet w porządku, ale przez 9 miesięcy przyrost wagi 15 kg to za dużo i musiałem działać, żeby nie weszły kolejne kilogramy.
Jak ktoś podobnie schodził z innego SSRI na agomelatynę to dajcie znać ile to wszystko potrwa...
Co do snu to z czasem powinieneś spać lepiej, ale to nie jest lek typowo nasenny, nigdy nie będzie usypiał tak jak mirta.
Na innym forum raczej ludzie narzekają na niego, ale pamiętam wpis gościa który pisał że długo nic się nie działo, ale po 2 miesiącach zaskoczyła i czuje się bardzo dobrze.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.