Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Czy orientuje się ktoś może dlaczego czasem ten korzeń nie działa. Drugi tydzień zażywania i brak spodziewanych efektów. Przyjmuję w formie mielonej, 250 mg dziennie zgodnie z zaleceniem.
  • 527 / 6 / 0
Trenuj pamięć snów! To bardzo częsty przypadek, gdy korzeń jak najbardziej działa, masz sporo snów ale je zapominasz.
  • 3 / / 0
Problem w tym że korzeń brałem jako środek wspomagający pamięć snów.
  • 104 / / 0
Na pamięć snów polecam Ci Ilex guayusa, albo African dream herb-nasiono snu (ale zrób nalewkę). Silene nie powiększy bardzo pamięci snów ale je rozwinie. Jeśli masz problem z pamięcią zastosuj inne rośliny, szczególnie Ilex:)
  • 3 / / 0
Dziekuję spróbuje i tego. Efektem zażywanie korzenia jest bardzo twardy sen i to jedyny plus. Sny są takie jakie były wczesniej - czyli niewyrazne, w odcieniach szarosci i nawet takie sny sa dosc rzadkie. Przewaznie jednak brak pamięci tego co sie sniło.
  • 3955 / 146 / 0
a ja polecam Ci do tego dorzucic jeszcze suplementacje omega3 bo znajac zycie masz niedobory a ja bylem szoku po tygodniowej suplementacji, ze mozna tak bardzo sny pamietac. a dodam, ze jestem wieloletnim palaczem mj ktora jak wiadomo rowniez lubi skracac pamiec.
  • 279 / 2 / 0
Karla mogła byś coś o nalewce z entady powiedzieć? Zalega mi 1,5 kasztana, więc chętnie bym coś stworzył.
  • 104 / / 0
Trochę nie ten temat ale co tam...miele nasiono tzn jego białe wnętrze na pył. Zalewam winem wytrawnym (ok 300ml)..leżakuje 1-2 dni w ciemnym miejscu pod przykryciem, a później piję po łyczku przed snem. Spirytus też dałby radę jak pomyśleć.
  • 66 / / 0
Myślicie, że się opłaca łącznie za 77 dolarów z wysyłką kupić 100 gramów korzenia (no albo 67 dolca jak licytacja jest)????
A wy gdzie kupujecie korzeń i po ile ????
Nasiona kupowałem i ani jedno nie wyrosło (ale o tym już pisałem). :/

p.s
Jakby ktoś chciał (w co zupełnie wątpię) to mogę się zamienić :P Mianowicie mam litr mega mocnego wywaru z amanita MUSCARIA w zamrażalniku (dosłownie jedna bania starcza na całodniowy odlot), którego nie zamierzam więcej pić- zbyt ryje beret :P
Zatem zawartość kieliszka za kawałek korzenia? hehe

p.s 2
mam też nasiona z 7 dojrzałych kasztanów bielunia (datura stramonium L.) na zbyciu :P ale tego to raczej bym nikomu nie polecał i sam tego nie zamierzam nigdy próbować :P
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2013 przez blackout, łącznie zmieniany 1 raz.
dlaczego to robię? dlatego że 11 września to kłamstwo które trzeba pokazać całemu światu.
  • 527 / 6 / 0
Cena ok, pytanie czy z niska cenę idzie niska jakość. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz:) A grunt aby korzeń nie pochodził z Indii-raz się naciołem. Ja ADR kupuje w SS-świetna jakość, w MO też czasami jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).