Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Czy orientuje się ktoś może dlaczego czasem ten korzeń nie działa. Drugi tydzień zażywania i brak spodziewanych efektów. Przyjmuję w formie mielonej, 250 mg dziennie zgodnie z zaleceniem.
  • 527 / 6 / 0
Trenuj pamięć snów! To bardzo częsty przypadek, gdy korzeń jak najbardziej działa, masz sporo snów ale je zapominasz.
  • 3 / / 0
Problem w tym że korzeń brałem jako środek wspomagający pamięć snów.
  • 104 / / 0
Na pamięć snów polecam Ci Ilex guayusa, albo African dream herb-nasiono snu (ale zrób nalewkę). Silene nie powiększy bardzo pamięci snów ale je rozwinie. Jeśli masz problem z pamięcią zastosuj inne rośliny, szczególnie Ilex:)
  • 3 / / 0
Dziekuję spróbuje i tego. Efektem zażywanie korzenia jest bardzo twardy sen i to jedyny plus. Sny są takie jakie były wczesniej - czyli niewyrazne, w odcieniach szarosci i nawet takie sny sa dosc rzadkie. Przewaznie jednak brak pamięci tego co sie sniło.
  • 3955 / 147 / 0
a ja polecam Ci do tego dorzucic jeszcze suplementacje omega3 bo znajac zycie masz niedobory a ja bylem szoku po tygodniowej suplementacji, ze mozna tak bardzo sny pamietac. a dodam, ze jestem wieloletnim palaczem mj ktora jak wiadomo rowniez lubi skracac pamiec.
  • 279 / 2 / 0
Karla mogła byś coś o nalewce z entady powiedzieć? Zalega mi 1,5 kasztana, więc chętnie bym coś stworzył.
  • 104 / / 0
Trochę nie ten temat ale co tam...miele nasiono tzn jego białe wnętrze na pył. Zalewam winem wytrawnym (ok 300ml)..leżakuje 1-2 dni w ciemnym miejscu pod przykryciem, a później piję po łyczku przed snem. Spirytus też dałby radę jak pomyśleć.
  • 66 / / 0
Myślicie, że się opłaca łącznie za 77 dolarów z wysyłką kupić 100 gramów korzenia (no albo 67 dolca jak licytacja jest)????
A wy gdzie kupujecie korzeń i po ile ????
Nasiona kupowałem i ani jedno nie wyrosło (ale o tym już pisałem). :/

p.s
Jakby ktoś chciał (w co zupełnie wątpię) to mogę się zamienić :P Mianowicie mam litr mega mocnego wywaru z amanita MUSCARIA w zamrażalniku (dosłownie jedna bania starcza na całodniowy odlot), którego nie zamierzam więcej pić- zbyt ryje beret :P
Zatem zawartość kieliszka za kawałek korzenia? hehe

p.s 2
mam też nasiona z 7 dojrzałych kasztanów bielunia (datura stramonium L.) na zbyciu :P ale tego to raczej bym nikomu nie polecał i sam tego nie zamierzam nigdy próbować :P
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2013 przez blackout, łącznie zmieniany 1 raz.
dlaczego to robię? dlatego że 11 września to kłamstwo które trzeba pokazać całemu światu.
  • 527 / 6 / 0
Cena ok, pytanie czy z niska cenę idzie niska jakość. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz:) A grunt aby korzeń nie pochodził z Indii-raz się naciołem. Ja ADR kupuje w SS-świetna jakość, w MO też czasami jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.