Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
ADR się nie pali ale to jest tam, tutaj nie spotkałem lepszej metody niż te opisane wyżej. Sprawdzony sposób.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sparkfade »
Korzonki sa swietne :D Na mnie dzialaja prawie tak samo jak kiedys Calea, przy czym sa wielokrotnie bardziej wydajne. Zwykle zuje je godzine przed pojsciem spac. Do gorzkiego smaku mozna sie szybko przyzwyczaic, ja go nawet polubilem :) Polecam prowadzenie dziennika snow, pomaga szybciej dostrzec sile tej rosliny. Korzonki lubia tez towarzystwo melissy. Czasami, podobnie jak po zazyciu Calei, bardzo trudno zasnac. Melissa zmniejsza ryzyko wpadniecia w taki stan ;)
Uwaga! Użytkownik sparkfade nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
Warto zaznaczyć, że nie warto żuć większych ilości, gdyż nie zwiększy to w żaden sposób częstotliwości snów. Dawka 250 mg jest dawka wystarczającą. Dawki większe to zwykłe marnotrawstwo. No i lepszy cały korzeń, niż w postaci już zmielonej. z prostej przyczyny - dłużej zachowuje swe oneironautyczne właściwości.
Z tą melisą to już pisałem kiedyś w wątku o calae'i. Melisa powoduje szybsze wejście w fazę REM, a więc w fazę występowania marzeń sennych.

Osobiście, to eksperymenty z LD zaczynałem właśnie od afrykańskiego korzenia snu. Był to motor do dalszych działań. Teraz potrafię osiągnąć LD bez żadnych "wspomagaczy", a jedynie wykorzystując pewne techniki.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 20 / / 0
Uprawiał ktos tę roślinkę? na ss dostępne są nasionka i zastanawiam się na zakupem. Czy jeżeli uprawa w polskim klimacie jest możliwa czy korzenie będą aktywne?
  • 35 / / 0
Uprawa jest jak najbardziej możliwa, korzenie też będą miały swoją moc...ale trzeba będzie poczekać ok 2-3 lat na jakiś tam zbiór. Roślina jest trochę czuła na zaniedbania ale mimo to warto:)
Uwaga! Użytkownik el colgado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ahila »
Wie ktoś może jak wysiać nasionka , i jak uprawiać silene (jaką ziemie wybrać , czy zastosować mnożarkę ??)
Uwaga! Użytkownik Ahila jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 213 / 1 / 0
Korzonki powinny być bardzo twarde? Takie dostałem z MO, dzisiejszej nocy pierwszy sprawdzian tej rośliny.
  • 1387 / 2 / 0
Tak, powinny być twarde. Znaczy że są suche. Jakby nie były to by zgniły/spleśniały. Proste :D

Dzisiaj się nie nastawiaj na nic, dopiero po 3-4 dniach wyraźnie odczuwalne efekty. Nie jedz więcej niż 0,3g bo to strata materiału :)
  • 3 / / 0
Ja kupilem pierwsza noc wiecej snow a dzisiaj nie moge usnac xD.Wiec melisska jak koledzy radza zobaczymy jestem zajebiscie ciekawy jak to moze naprawde dzialac
  • 90 / / 0
Witam, mam pytanie a nie chcę przeglądać całego tematu.

Planuję zamówić 10g mielonego korzeniu snu (http://www.magicznyogrod.pl/index.php?o ... &showall=1). Moje pytanie jest następujące: lepiej spożyć go przed snem? Jeżeli tak to ile przed? Czy lepiej np. położyć się o 01.00, obudzić o 07.00, spożyć i położyć się spać dalej (do powiedzmy 12.00, tak jestem śpiochem ;)? Rozumiem, że pusty żołądek wzmacnia efekt. Kolejne pytanie dotyczy spożycia - sposób spożycia wpływa na jakość działania? Planuję proszek po prostu wsypać do wody/soki i wypić. No i jak dawkować, 1/2 łyżeczki małej, jak do herbaty wystarczy? Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
www.winy.info
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.