Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1294 / 228 / 0
Czy ktoś mógłby potwierdzić, że jeden abort zawiera tyle samo psylocybiny/psylocyny, co wyrośniętey osobnik? Czytałem gdzieś taką opinię. Zastanawiam się, czy bezpiecznie jest jeść odważoną porcję grzybów, zawierającą aborty.

Sprecyzuję, bo widzę, że w innch miejscach w sieci ludzie mają problemy ze zrozumieniem tego. Według legendy ludowej aborty zawierają tyle psylocybiny, co duże grzyby, powiedzmy że (dla ułatwienia) jest to 1 mg psylocybiny na grzyb/abort.

Załóżmy, że

grzyb dorosły waży 1 gram (i zawiera 1 mg psylocybiny)
abort waży 0,1 grama (i zawiera 1 mg psylocybiny)

Jeśli odważę sobie 4g grzybów, czyli 4 sztuki, to otrzymam dawkę psylocybiny = 4 * 1mg = 4 mg
Jeśli odważę sobie 4g abortów, czyli 40 sztuk, to otrzymam dawkę psylocybiny = 40 * 1mb = 40 mg %-D

Czy ktoś to testował i potwierdzi?
  • 2244 / 23 / 0
Brak danych. W sensie, nic, co rośnie, nie może być obliczone. Można zrobić ekstrakcję, to już jednak nie jest natura.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Nie jest to prawda. Owszem, małe grzybki są ciut mocniejsze od wyrośniętych, ale nie jest tak, że róznica jest aż tak ogromna. Potwierdzone organoleptycznie ;)
High, how are you?
  • 1294 / 228 / 0
Czyli jeśli do odważonej ilości zaplącze się ileś abortów to nie powinno być znacząco (np. o dwa poziomy) mocniej, niż to by wynikało z wagi?
  • 3129 / 26 / 0
Zdecydowanie nie.

Tak "na oko" to maluchy bywają maksymalnie 20-30% mocniejsze od swoich większych braci. W abortach jest mniej "dobra" niż w małych, ale wciąż rosnących grzybkach, więc tu róznice będą jeszcze mniejsze.
High, how are you?
  • 672 / 126 / 0
a to znaczy ze lepiej je zbierac po prostu jak sa mniejsze mimo, ze maja predyspozycje do dobrego wzrostu?
  • 79 / 2 / 0
Nie wiem jak to jest z psylo. i jej "wzrostem" w grzybku ale mysle ze moze to dzialac tak-Grzybek sobie rosnie i ma np 4cm wzrostu, wtedy byc moze wzrost psylocybiny ustaje a grzyb rosnie dalej co moze prowadzic do błędnego rozumowania w tym temacie. Maly grzybek ma tyle samo psylocybiny co dorosły co nie znaczy ze GDYBY urósł miał by jej wiecej... Rozwój "zdrowotynych" substancji konczy sie wraz z rozwojem duchowym grzyba,ale cielesnie rosnie on dalej haha:D
Uwaga! Użytkownik scout667 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 433 / 1 / 0
Czy warto - tego nie wiem, w każdym razie różnicy na minus napewno nie ma. Miałem grzybki które naprawdę wielkością nie powalały w większości były naprawdę niewielkie toteż w obawie że będzie za słabo zjadłem ich więcej niż zwykle. Skutek - było naprawdę mocno, mocniej niż oczekiwałem, momentami aż za mocno.
Ostatnio zmieniony 31 października 2010 przez Vombat, łącznie zmieniany 1 raz.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 3129 / 26 / 0
scout667 pisze:
Nie wiem jak to jest z psylo. i jej "wzrostem" w grzybku ale mysle ze moze to dzialac tak-Grzybek sobie rosnie i ma np 4cm wzrostu, wtedy byc moze wzrost psylocybiny ustaje a grzyb rosnie dalej co moze prowadzic do błędnego rozumowania w tym temacie. Maly grzybek ma tyle samo psylocybiny co dorosły co nie znaczy ze GDYBY urósł miał by jej wiecej... Rozwój "zdrowotynych" substancji konczy sie wraz z rozwojem duchowym grzyba,ale cielesnie rosnie on dalej haha:D
Ani to, ani to. Dopóki nie pęknie woalka, ilośc psylocy(bi)ny w grzybie rośnie, jednak im grzyb większy, tym przyrost mocy jest mniejszy, dlatego małe grzybki są trochę mocniejsze od dużych, jednak i tak nie opłaca się ich zbierać przed pęknięciem woalki, bo w ten sposób nie wykorzystujemy całego potencjału grzybni.
High, how are you?
  • 857 / 2 / 0
Vombat pisze:
Czy warto - tego nie wiem, w każdym razie różnicy na minus napewno nie ma. Miałem grzybki które naprawdę wielkością nie powalały w większości były naprawdę niewielkie toteż w obawie że będzie za słabo zjadłem ich więcej niż zwykle. Skutek - było naprawdę mocno, mocniej niż oczekiwałem, momentami aż za mocno.
True. Ja zawsze mialem wkrete, ze im wiecej mniejszych grzybkow tym faza mocniejsza i lzej na brzuchu.
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.