07 grudnia 2018Fatmorgan pisze:
Bajka <3 Powaznie - piękne krzaki. Kolorystycznie fajnie wyszły
08 grudnia 2018jezus_chytrus pisze: Ile godzin bezpośredniego słońca (tak mniej więcej) miały krzaki na tym spocie? Sądząc po ładnych topach wystarczająco. Zastanawiam się tylko, czy to był cały dzień, czy np 6-7 h.
Spot wygląda na "przecinkę" / polankę w młodych jeszcze brzozach i dębach. Sam mam na oku podobne miejsce (ta sama roślinność), ale boję się grzybiarzy (akurat te drzewa wchodzą w symbiozę z atrakcyjnymi grzybami). Z drugiej strony planuję już tylko automaty, które zebrałbym w połowie lipca, kiedy sezon grzybowy dopiero startuje.
To miejsce to część ogromnego terenu po wyciętym lesie który powolutku odrasta. Robię co mogę, ażeby do tej (wyciętej przeze mnie) polanki dochodziło Słońce, ale tak realnie to jeszcze 3-4 lata i cała roślinność wokół będzie już zbyt wysoka, ażeby kontynuować tam uprawę. Korzystam póki mogę
Jeśli słońce było zasłonięte tylko od północnego zachodu, to w zasadzie miały go cały dzień.
Zawsze możesz przyciąć drzewa w promieniu ok 15-20 m do wysokości góra 1.5 m (póki jeszcze młode) i cieszyć się spotem długimi latami. No chyba, że to może zdekonspirować spot.
- więcej "gałęzi"
- niższe odgałęzienia dostaną sygnał "do bojuuuu !!!"- GłównyTrzon Wzrostu tak coś pierdolło, że się zjebał ...-oraz porcje nowych, niezuzytych przez szczyt sił i zasobów przez co ich kwiaty będą porównywalne z tymi z głównych szczytów(a na pewno dojrzałe podobnie)
- lekki stres zarzyma wzrost w górę za to rozwijać się będzie szybciej system korzeniowy, co w przyszłości zapewni roślinie wystarczającą ilość składników.
Stres ten jednak nie wpłynie na termin zakończenia kwitnienia.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie
Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.
Wiadomości Świat Dealer fentanylu dostarczał klientom narkotyk przy pomocy drona
Z aktu oskarżenia wynika, że mieszkaniec Kalifornii używał drona do dostarczania narkotyków swoim klientom, a jeden z nich zmarł po przedawkowaniu fentanylu.