Substancje biosyntetyczne pochodzące z królestwa zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1474 / 15 / 0
Dzieki
  • 113 / / 0
A gdzies mi sie obilo ze niby bufotenina w jakis muchomorze wystepuje ktos wie cos o tym?
  • 2244 / 22 / 0
Kiedyś były takie badania, sugerujące, jakoby niektóre z nich rzeczywiście zawierały bufoteninę, chodziło między innymi o muchomór czerwony. Jednak żadne późniejsze badania tego nie potwierdziły.
  • 1474 / 15 / 0
Było też coś o muchomorze cytrynowym...

Zresztą już lepiej zająć się tymi andenanthera pergina czy columbrina, bo muchomor czerwony jest był i bedzie używany w zupełnie innych celach
  • 2244 / 22 / 0
Ano, było. Współcześnie uważa się, że jej nie zawierają.
  • 3897 / 237 / 13
Wczoraj przyjarałem trochę tego i jestem zadziwiony :cheesy: . Działa bardzo podobnie do palonego DMT, wizje są mniej geometryczne, realniejsze - całość doświadczenia trwa dłużej. Bufo ma ogromny potencjał i dotrzymuje kroku DMT ;). Miał ktoś jakieś doświadczenia z bufoteniną? Działa podana p.o. w formie 'bufohuaski'?
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 57 / 5 / 0
Posiadasz freebase?. Podana oralnie na pewno będzie działać chyba nawet inhibitory nie będą potrzebne

---- SCALONO ----

Sorry za podwójny.
Czemu niekiedy bufotenina opisywana jest jako 5-OH-DMT, a czasem 5-Ho-DMT? Jak ogółem fizycznie?
Podobno oralnie nie jest zbyt lekka dla organizmu, a w szczególności dla układu pokarmowego... Choć to zapewne zależy czy ekstrahowana czy syntetyk. Zakładam iż miałeś syntetyka. Większość opisze tu pewnie yopo
Na wyścigach wyścigowych, wyścigówka wyścigowa, wiścignęła wyścigówkę wyścigową ;]
  • 3129 / 26 / 0
Hm, nie próbowałem, jakoś boję się tej substancji ze względu na efekty fizyczne.
High, how are you?
  • 3897 / 237 / 13
Właśnie to chyba jakieś plotki z tymi efektami fizycznymi :D. Polecam ci spróbować, jak dla mnie działanie bardzo bliskie temu po DMT tylko trwa z 2-3x dłużej. Moje bufo to ekstrakt z anadenanthera colubrina (self made);

Cytat z angielskiej wikiwiki:
ENG Wiki pisze:
Bufotenin and dimethyltryptamine have been isolated from the seeds and seed pods, 5-MeO-DMT from the bark of the stems.[3] The seeds were found to contain 12.4% bufotenine, 0.06% 5-MeO-DMT and 0.06% DMT.[6]
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3129 / 26 / 0
A jak z dawkowaniem? Nasionka nawet gdzieś mam.
High, how are you?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
30-latek prowadził internetowy sklep z narkotykami. Wysyłał je odbiorcom przez automaty paczkowe

Funkcjonariusze z Hajnówki, we współpracy z Prokuraturą Rejonową w Hajnówce, zlikwidowali internetowy sklep z narkotykami. Trwające 8 miesięcy śledztwo doprowadziło do zatrzymania dwóch osób i zatrzymania ponad 13 kilogramów substancji odurzających. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych narkotyków wynosi ponad 600 tysięcy złotych. Podejrzanym grozi nawet do 10 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania

Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.

HMP Podpisanie umowy dotyczącej rozpoczęcia upraw marihuany medycznej w Polsce

W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 30/2024 z dnia 30/10/2024, Zarząd Hemp&Health S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podpisał umowę z nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Instytutem badawczym, który zgodnie z Ustawą z dnia 29 lipca 2005 roku o zapobieganiu narkomanii, ma prawo do prowadzenia w Polsce upraw marihuany medycznej i jest uprawniony do uzyskania zezwolenia na prowadzenie upraw medycznej marihuany w Polsce.