Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
U mnie nie występuje ból głowy jak na razie po żadnym z nich. 2201 spaliłem kilka gram, 2233 pale od 2 dni. Ale poza tym muszę się podpisać pod słowami Johnego. Wydajność znacznie mniejsza i jeśli chodzi o sama banie to tez Metal Gear to to nie jest ;)

Pozdrawiam
  • 1993 / 490 / 0
Jutro albo jeszcze dzisiaj opublikuje trip raport na NG jednak substancja dosyć ciekawa.

Moc:
3-4 razy słabsza od JWH-210.

Efekty wizualne:
- Występują delikatne OEV'y.

Mind fuck:
- Bardzo mały, jeszcze mniejszy niż po JWH-210, bez porównania z MJ.

Euforia:
- Spora.

Wydaje mi się, że trudno jest się "przepalić to substancją".
To tyle w ramach wstępu, więcej napisze na NG.
  • 142 / 3 / 0
Bardzo przypomina naturala ze spokojnym wejsciem, działa nawet przyjemnie tylko za każdym razem po czasie słychać pisk w uszach, jakby wysokie cisnienie w bani.
Testowane w maczance 1g/24g.
Wnioski:
1.troszkę za słabo
2. wyczuwalny dziwny chemiczny smak dymu
3. wydaje się obiecująca gdyby nie te piszczenie
4. trzeba powtórzyć testy z mocniejszą maczanką

scalono - surveilled
Kocyk pisze:
U mnie po 2201 łeb bolał oporowo i to niemal za kazdym paleniem
Mnie ani po jednym ani po drugim nie bolal nigdy ale pisk jest o wiele wiekszy niz po 2201.

Testy z 2x mocniejsza maczanką dały troche lepsze wyniki lecz wciaż za słabo i za krótko.
AM-2233 nie umywa sie do jwh-210, jwh-122 ani tym bardziej do am-2201.
W mixe z 2201 rewelacji tez nie ma :-(
żartowałem.
  • 108 / 3 / 0
a probował ktos maczanki 1g na np 10/15g? moze wtedy byłoby mocniejsze? zauważylem po am-2201 ze rozrobienie sortu z liscmi aby odnizyc sterzenie praktycznie zepsuło kolbe, bo trzeba bylo brac duzo buchow a itak juz sie stanu jak po mocnej maczance, (po ktorym czules wejscie z buta substancji po 1 buchu byles w kosmosie (am2201 0,5 x 23g) nie dało się osiągnąć :)

scalono - surveilled

Opowiedzcie mi wiecej na temat pisku w uszach, bo na zagranicznym forum wiele ludzi o tym wspominało, czy to bardzo dokuczliwe? bo nie wiem czy dalej 2201 zamawiac ktore jest w dechce czy se to 2233 opczaic.
  • 283 / 1 / 0
Re: AM-2233
Nieprzeczytany post autor: Kocyk »
Jak cos dziala to po co to zmieniac? 2201 jest gi. po AM2201 tez mozna osiagnac pisk w uszach i czarno przed oczami, ale to juz trzeba sie hardo przejarac.
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ciapo »
Jeżeli 2201 Ci odpowiada to nie zawracaj sobie głowy 2233. Po 2 tygodniach palenia tego i podbiciu tolerki ciężko było się w ogóle tym porobić. Paliłem lola i w zasadzie tylko w czasie palenia coś czułem. Jak gasiłem to wszystko znikało ;) Nie mówiąc już o tym, że nie bardzo się da tym mocno uwalić nawet na początku ;) No i ta wydajność, strasznie nieekonomiczne to to w porównaniu z 2201.

Pozdrawiam
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Na zagranicznych forach opisy tej substancji sa bardziej pozytywne, pytaliscie sie żródła czy dostaliscie enancjomer R a nie racemat?
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: croppz »
Well... Jakiś czas temu miałem 1g tego "cudeńka" z polskiego źródła. Działanie w porównaniu do am-2201 wręcz śmiesznie słabe, koszmarny pisk w uszach przy spaleniu większej ilości, w smaku też nie za fajnie (strasznie chemiczny zapach dymu, z tak mocnym się jeszcze nie spotkałem). Ogólnie strata pieniędzy, lepiej 2201 zapalic ;)

Ps. W moim przypadku pisk pojawiał się szybciej niż jakieś konkretne efekty rekreacyjne i był na tyle irytujący że potrafił całą fazę zepsuc. Za dużego doświadczenia z kanna nie mam (am 2201 i 1222, jwh 210 i 307) ale 2233 było z nich zdecydowanie najsłabsze.
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Heh spytalem sie a nie wyjasnilem o co chodzi.

Według znalezionych danych, rożnica Ki dla CB1 miedzy S i R wynosi 300, R bedacy tym 300 razy mocniejszym,a racemat posiada Ki dla CB1 i CB2 2.8 i 2.9 nM, porownojąc te wartosci z tymi z R(ktore sa podane w 1szym poscie tego tematu), wiec teorytycznie, racemat tej substancji moze byc ok.2 razy slabszy niz czysty R.
Ostatnio zmieniony 28 października 2011 przez Mayday, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 35 / / 0
Prawdę mówiąc nie zrozumiałem prawie ani jednego słowa z tego co napisałeś ;) ale nawet zakładając, że miałem racemat i gdyby go 2x wzmocnić to nie była by to żadna rewelacja, nie mówiąc już o doganianiu mocą do 2201.

Nie wiem czy można rozróżnić "na oko" racemat od enancjomeru R, ale proszek wyglądał prawie tak samo jak 2201 z tego samego źródła. Bardzo drobny piasek o ładnym cytrynowym odcieniu. 2201 miało też żółtawy kolor ale taki jakby bledszy ;)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.