Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
U mnie nie występuje ból głowy jak na razie po żadnym z nich. 2201 spaliłem kilka gram, 2233 pale od 2 dni. Ale poza tym muszę się podpisać pod słowami Johnego. Wydajność znacznie mniejsza i jeśli chodzi o sama banie to tez Metal Gear to to nie jest ;)

Pozdrawiam
  • 1993 / 490 / 0
Jutro albo jeszcze dzisiaj opublikuje trip raport na NG jednak substancja dosyć ciekawa.

Moc:
3-4 razy słabsza od JWH-210.

Efekty wizualne:
- Występują delikatne OEV'y.

Mind fuck:
- Bardzo mały, jeszcze mniejszy niż po JWH-210, bez porównania z MJ.

Euforia:
- Spora.

Wydaje mi się, że trudno jest się "przepalić to substancją".
To tyle w ramach wstępu, więcej napisze na NG.
  • 142 / 3 / 0
Bardzo przypomina naturala ze spokojnym wejsciem, działa nawet przyjemnie tylko za każdym razem po czasie słychać pisk w uszach, jakby wysokie cisnienie w bani.
Testowane w maczance 1g/24g.
Wnioski:
1.troszkę za słabo
2. wyczuwalny dziwny chemiczny smak dymu
3. wydaje się obiecująca gdyby nie te piszczenie
4. trzeba powtórzyć testy z mocniejszą maczanką

scalono - surveilled
Kocyk pisze:
U mnie po 2201 łeb bolał oporowo i to niemal za kazdym paleniem
Mnie ani po jednym ani po drugim nie bolal nigdy ale pisk jest o wiele wiekszy niz po 2201.

Testy z 2x mocniejsza maczanką dały troche lepsze wyniki lecz wciaż za słabo i za krótko.
AM-2233 nie umywa sie do jwh-210, jwh-122 ani tym bardziej do am-2201.
W mixe z 2201 rewelacji tez nie ma :-(
żartowałem.
  • 108 / 3 / 0
a probował ktos maczanki 1g na np 10/15g? moze wtedy byłoby mocniejsze? zauważylem po am-2201 ze rozrobienie sortu z liscmi aby odnizyc sterzenie praktycznie zepsuło kolbe, bo trzeba bylo brac duzo buchow a itak juz sie stanu jak po mocnej maczance, (po ktorym czules wejscie z buta substancji po 1 buchu byles w kosmosie (am2201 0,5 x 23g) nie dało się osiągnąć :)

scalono - surveilled

Opowiedzcie mi wiecej na temat pisku w uszach, bo na zagranicznym forum wiele ludzi o tym wspominało, czy to bardzo dokuczliwe? bo nie wiem czy dalej 2201 zamawiac ktore jest w dechce czy se to 2233 opczaic.
  • 283 / 1 / 0
Re: AM-2233
Nieprzeczytany post autor: Kocyk »
Jak cos dziala to po co to zmieniac? 2201 jest gi. po AM2201 tez mozna osiagnac pisk w uszach i czarno przed oczami, ale to juz trzeba sie hardo przejarac.
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ciapo »
Jeżeli 2201 Ci odpowiada to nie zawracaj sobie głowy 2233. Po 2 tygodniach palenia tego i podbiciu tolerki ciężko było się w ogóle tym porobić. Paliłem lola i w zasadzie tylko w czasie palenia coś czułem. Jak gasiłem to wszystko znikało ;) Nie mówiąc już o tym, że nie bardzo się da tym mocno uwalić nawet na początku ;) No i ta wydajność, strasznie nieekonomiczne to to w porównaniu z 2201.

Pozdrawiam
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Na zagranicznych forach opisy tej substancji sa bardziej pozytywne, pytaliscie sie żródła czy dostaliscie enancjomer R a nie racemat?
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: croppz »
Well... Jakiś czas temu miałem 1g tego "cudeńka" z polskiego źródła. Działanie w porównaniu do am-2201 wręcz śmiesznie słabe, koszmarny pisk w uszach przy spaleniu większej ilości, w smaku też nie za fajnie (strasznie chemiczny zapach dymu, z tak mocnym się jeszcze nie spotkałem). Ogólnie strata pieniędzy, lepiej 2201 zapalic ;)

Ps. W moim przypadku pisk pojawiał się szybciej niż jakieś konkretne efekty rekreacyjne i był na tyle irytujący że potrafił całą fazę zepsuc. Za dużego doświadczenia z kanna nie mam (am 2201 i 1222, jwh 210 i 307) ale 2233 było z nich zdecydowanie najsłabsze.
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Heh spytalem sie a nie wyjasnilem o co chodzi.

Według znalezionych danych, rożnica Ki dla CB1 miedzy S i R wynosi 300, R bedacy tym 300 razy mocniejszym,a racemat posiada Ki dla CB1 i CB2 2.8 i 2.9 nM, porownojąc te wartosci z tymi z R(ktore sa podane w 1szym poscie tego tematu), wiec teorytycznie, racemat tej substancji moze byc ok.2 razy slabszy niz czysty R.
Ostatnio zmieniony 28 października 2011 przez Mayday, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 35 / / 0
Prawdę mówiąc nie zrozumiałem prawie ani jednego słowa z tego co napisałeś ;) ale nawet zakładając, że miałem racemat i gdyby go 2x wzmocnić to nie była by to żadna rewelacja, nie mówiąc już o doganianiu mocą do 2201.

Nie wiem czy można rozróżnić "na oko" racemat od enancjomeru R, ale proszek wyglądał prawie tak samo jak 2201 z tego samego źródła. Bardzo drobny piasek o ładnym cytrynowym odcieniu. 2201 miało też żółtawy kolor ale taki jakby bledszy ;)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.