Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Legalny następnik po tym jak 1S-LSD weszło pod kontrolę w Niemczech. Efektami ma być też podobne do 1S-LSD.
Ktoś wie coś więcej o tym?
  • 1017 / 87 / 0
Dzięki za cynk. Ostatnie co jadłem z tych rzeczy to 1cP-LSD. Tak co jakiś czas jedno zastępuje drugie:>
Mam nadzieję, że mnie nikt nie zastąpi chociaż tutaj:)
  • 83 / 1 / 0
Zamówiłem 2 x 175mcg, ale zastawiam się nad szkodliwością Boru.
1BP-LSD z perspektywy chemicznej

1BP-LSD to skrót od nowej substancji chemicznej o nieporęcznej nazwie (6aR,9R)-N,N-dietylo-7-metylo-4-(4-(4,4,5,5-tetraetylo-1,3,2-dioksaborolan-2-ylo)benzoilo)-4,6,6a,7,8,9-heksahydroindolo[4,3-fg]chinolino-9-karboksyamid.

Podobnie jak w przypadku poprzednich pochodnych LSD, łańcuch boczny 1BP-LSD jest połączony wiązaniem amidowym. Nowość polega na tym, że 1BP-LSD zawiera łańcuch boczny z heterocyklem zawierającym bor przy atomie azotu indolu. Oznacza to, że w łańcuchu bocznym znajduje się atom boru. Ten atom boru zapewnia również, że na chwilę obecną (12/2025) ta nowa pochodna LSD nie jest objęta Ustawą o nowych substancjach psychoaktywnych (NpSG).
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.