Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Robilem tak z fusami po wywarkach. potem mialem rerezerwat.
A suszone do opakowan z filmow fotograficznych.
przy doplywie tlenu szybko sie dezaktywoje psylocyna. psylocybina (chyba) poltorej roku i znika, nawet z najbardziej hroniacego ja miejsca.
sion pisze:psylocybina (chyba) poltorej roku i znika, nawet z najbardziej hroniacego ja miejsca.
Słyszałem, że niektórzy pakują grzyby w pojemniki wypełnione wcześniej CO2...
Przy suszeniu grzybki straca troszke na mocy, ale bedzie latwo je porcjowac, natomiast przy mrozeniu nie straca mocy, ale moga sie posklejac.
Susze grzyby w porcjach po 40szt. w suszarce do grzybów, po 30 minutach wyjmuje przysuszone grzybki i wkładam do papieru - czekam 2-3 dni aby same całkowicie wyschły...
No i mam całkowicie suche grzybki - gdzie je teraz zapakować aby spokojnie przeleżały do zimy a nawet do wakacji ?
Mogę je popakować do foliowych woreczków ? Mogę trzymać w papierowych torebkach ? Proszę o podanie najlepszej opcji, tak aby było dobrze dla mnie i dla grzybasów. Pozdrowienia z podkarpacia :)
Wróciłem ziomeczki i mam się dobrze.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.