twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Sluchajcie, mam roslinke 20cm, dwa tygodnie, ale dwa liscie (3palczaste) zaczynaja opadac i bys takie jakby wiotkie ale tylko ze 2cm koncowki, a reszta jest sztywna jak byc powinno.... nie sa narazie zolte...co sie dzieje?
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
maja pewnie sucho, zwlaszcza, ze teraz susza w Polsce masakryczna, lesnicy sraja po gaciach... sprawdz czy gleba nie jest sucha, a jesli tak, obficie podlej. ja tez tak mam, sucho na miejscowce jak na saharze, wszystkie liscie mam wlasnie takie wiotkie, oklapniete. dzisiaj podlalem i mam nadzieje, ze tylko to bylo przyczyna, okarze sie za pare dni. teraz trzeba naprawde uwazac i podlewac regularnie rosline, jesli nie pada (a pewnie nie bedzie jeszcze przez jakis czas...)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 14 / / 0
jak wyżej daj jej wiaderko wody wieczorem rano bedzie ok
  • 4 / / 0
A ja poprostu ucialem ten listek :P tzn nie caly tylko zchorowane ramie :) i pomglo
  • 459 / 1 / 0
ale tylko ze 2cm koncowki
to masz farta, ze tylko tyle, u mnie wszystkie liscie tak wygladaja (w calosci)... musze jechac na miejscowke zobaczyc czy sie poprawilo. a ty ja cos podlewales czy naprawde tylko uciales ten schorowany fragment?

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
nei ma jzu z tym problemow! ;) co wieczor pada i nei smzue chozic na miejscowke, ale dzis bylem patrze grube mokre jasno zielone zajebiste szczyty ;)
  • 459 / 1 / 0
co wieczor pada
to chyba u ciebie bo u mnie susza na maxa... swoja droga, wkurwiaja mnie juz te prognozy pogody w telewizji, jak nie wiedza czy bedzie padac czy nie, to niech nie pierdola glupot! ostatnio mowili, ze w nocy maja byc burze i ulewy, wiec nie podlewalem, zeby roslinki nie mialy za mokro... a tu chuja, ani jedna kropla nie spadla i przez to krzaki dalej maja sucho. a teraz nie mialem kiedy ich podlac, przez ten pieprzony kurs na prawko... podsumowujac, nie chcialem przedobrzyc z wilgocia a sie okazalo, ze maja nadal kompletnie sucho :( nastepnym razem olewam te prognozy (oni z fusow wroza czy co??) i robie swoje...

• 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
ja korzystam z pogoda.onet.pl tam jest prawie nie zawodna
  • 77 / / 0
ah... mi przezyly aby dwie z 10 roslinek... chociaz mam jeszcze dwie, ale tam dotrzec to jest sukces ... jestem ciekaw co bedzie.... wczoraj przyszedlem na spota, bieglem przez 5 pól zeby dotrzec do niego, caly opobdzierany, zachodze a tam batylek z pomaranczowymi suchymi jak pieprz liscmi... a wiec RIP :( szkoda... ze tak malo roslinek sobie wysadzilem, na przyszly rok bede wiedzial jak to zrobic lepiej... to byl moj pierwszy raz w tym sezonie, ale nie martwie sie, bo mam Master Kusha pod lampy (400 W ona jest), tylko nie wiem na ile mi ta lampa starczy. pozdrowka
  • 459 / 1 / 0
bieglem przez 5 pól zeby dotrzec do niego, caly opobdzierany, zachodze a tam batylek z pomaranczowymi suchymi jak pieprz liscmi... a wiec RIP :(
wlasnie tego sie najbardziej obawiam...(ile czasu nie bylo cie na spocie? tzn ile czasu ich nie podlewales?) pieprzone upaly!! ma ktos moze jakies sprawdzone informacje na temat opadow w Polsce? (glownie dolny slask)

ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.