Za wszystkie odpowiedzi z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Opium
15 lutego 2020Opium97 pisze: Czytałem w internecie o konsultacjach online... Chciałbym np. dostać servedol albo jakieś benzo. Czy potrzebna jest jakaś dokumentacja czy zależy od serwisu ?
Co jest potrzebne, można zobaczyć przechodząc do końca. Link do takiego formularza mogę podesłać na PRV.
E-receptę dostałem po pół godziny na 2 opakowania leku. Po kilkunastu dniach niestety się nie udało: "Bardzo nam przykro, ale nie możemy przepisać Panu leku po raz kolejny w tak krótkim czasie. Musi Pan udać się do lekarza prowadzącego, a my zlecamy zwrot środków za konsultację."
Plus, że w przypadku nie wystawienia recki zwracają kasę.
Aktualnie czekam na e-receptę z innego serwisu. W tym przypadku najpierw wybiera się lek, wypełnia ankietę i wysyła do weryfikacji. W przypadku pozytywnej - wysyłają link do płatności, gdzie mamy już pewność że Rp dostaniemy.
Takie serwisy nie wypisują Rpw i nie ma tu oczywiście refundacji.
19 lutego 2020exciter606 pisze: Na jednym z serwisów działa to tak, że najpierw się płaci, następnie wypełnia formularz.
Co jest potrzebne, można zobaczyć przechodząc do końca. Link do takiego formularza mogę podesłać na PRV.
19 lutego 2020exciter606 pisze: Aktualnie czekam na e-receptę z innego serwisu. W tym przypadku najpierw wybiera się lek, wypełnia ankietę i wysyła do weryfikacji. W przypadku pozytywnej - wysyłają link do płatności, gdzie mamy już pewność że Rp dostaniemy.
Dzięki za odpowiedź, zadałem pytanie, bo byłem po dwóch trafieniach na poradnie z telewizytą (a rozmowa na żywo mi się nie uśmiechała), poszukałem lepiej i znalazłem poradnie "formularzowe".
Ale i tak dzięki, że zechciałeś się udzielić. :)
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Marihuana jest w Polsce legalna. Ale tylko dla bogatych
Przy autostradzie A4 rosły sobie konopie indyjskie
W rejonie autostrady A4 rosły sobie konopie indyjskie. Policjanci z Bochni znaleźli najpierw ścięty krzak, a potem kilka miejsc uprawy.
Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów
Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.
Magiczne grzyby na stres. Ratownicy medyczni zażyli psylocybinę
Praca ratowników medycznych bywa bardzo trudna i stresująca. Nowe badania kolejny raz sprawdziły, jak działa psylocybina na zdrowie psychiczne. Wyniki dowiodły, że pojedyncza dawka substancji zawartej w grzybach halucynogennych, może pomóc w radzeniu sobie z objawami psychologicznymi i wypaleniem zawodowym wśród tej grupy.