uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
  • 1 / / 0
Hej,

Dostałem w spadku Aero Form razem z substratem Euro Pebbles i pakietem nawozów. Do tej pory była tylko doniczka i nie wiem jakie są cykle pracy pompy (ma działać cały czas, czy na programatorze ją ustawić zgodnie ze światłem?). Nawozy mają rozpiskę np. 10ml na 10L, czy mam dolewać tylko taką ilość dla jakiego podana jest specyfikacja? Oraz najważniejsze pytanie - Czytałem o kiełkowaniu na włóknie, sprawdzi się w tym celu standardowa wata? Albo bezpiecznie jest posadzić ziarnko na Euro Pebbles luzem?
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.