Jak wyhamować z alkoholem ?
Moderator: GABA
trening siłowy ciała ( tak wiem trzeba ruszyć dupsko ) może zdziałac cuda, organizm będzie chciał sie zregenerować a tym samym MOŻE samoistnie lekko/i/lub bardziej znięchęcić sie do alko - u mnie to zawsze działa akurat kiedy przesadzam - a grubo przesadzałem ;)
gotu cola... magiczne zioło - które mi kiedyś pomogło - po prostu się kurwa - nie chce pić
ale czy jest to panaceum na NIEpicie... może to kwestia osobnicza polecam sprawdzić.
pozdro.
Ḑ̵̢̨̨̧̧̡̛̛̯̤̪̫̣̺̘̲̤̺͇͖͉̪̟̻̥̗͕̯̗͇̞͙̭͈̺̯̺̝͓͚͎̻̦̭̮͎͚̪̺̟͖̼̙̥̤̳͙͖̥̱͙̲̹̘͍̺͎̜̜͈̥̩͕̺̬̺͍̲̥̙̱͇͇̱̦̤̠̼̰͋̽̈̇̈̓̒̂̑̍͋̓̐̿͂̑͆̆̀̽̀̓̔̉̇̈̉̎̃̄̍̒͋̽̄̆̿̒̑͛̈́͆̎̃̾̒͋̅̄̍͑̀̑̔́̏̓̏̔̏̊́̐̂̏͆́͒̌̌̏̊̎͑̈́̋̕͘̚̕̕̕̕͘̕͘̚͜͠ͅͅX̷̡̧̨̧M̷̧̛͍͍̘̠͕̯̫̮͕̩̦̳̦͚̺̘̤̟̗͇͓͇͙̞̖̰̹̪̠͐̉̆̽͛̊̔̄̿͆̃̈́͆̓̍̇͜͜͝͝
Po 3 latach abstynencji, powróciłem do picia piwa.. w niewielkiej ilości na początek, powoli się rozkręcając. Na dzień dzisiejszy zmieniam często używki i tak sobie je zastępuję, np. Nie chcę pić alkoholu przez tydzień ? żaden problem, zamiast alkoholu palę marihuanę. Działa. Jak nie palę trawy to piję alkohol. Ostatnio nie piłem, nie paliłem nic przez 2 tygodnie. W zamian za to piłem mnóstwo mocnej kawy, jadłem słodycze, na sen brałem zolpidem (Nasen) i jakoś żyłem. JA nie wyobrażam sobie życia bez żadnych używek i wspomagaczy. Można być "czystym" owszem ale mnie takie życie bardzo boli a przecież życie nie polega na cierpieniu. Piszę chaotycznie dziś.. przepraszam i pozdrawiam Was Przyjaciele :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
Gdy narkotyki wchodzą za mocno – o historii mrocznych rządowych eksperymentów
Wroga można obezwładnić, ale lepiej by było, gdyby dało się nad nim zapanować. A gdyby tak niszczyć umysły, a potem programować je na nowo? To nie Archiwum X, to prawdziwy Projekt MKUltra, prowadzony latami przez rząd USA.Absurd w gastronomii. Lokale muszą opłacić koncesję na alkohol, a nie wiedzą, kiedy będą go sprzeda
Absurd w gastronomii. Lokale muszą opłacić koncesję na alkohol, a nie wiedzą, kiedy będą go sprzedawaćFaza krytyczna jest ostatnią szansą na powrót do rzeczywistości... przy "chronicznej" zostaje już tylko upadek moralny... tzw. dno i wtedy jest szansa na odbicie się od niego. I jeszcze jedno: pomagając alkoholikowi wyrządza mu się krzywdę.
Chodziłem na terapię... najpierw na podstawową a potem na rozszerzoną... ze względu na charakter pracy musiałem z niej zrezygnować ale terapeutka zaproponowała mi indywidualną. U mnie jest DDA, no i po zaprzestaniu picia zauważyłem "nerwicę natręctw".
„…Jeśli musisz mówić ludziom, że jesteś ważny, to znaczy, że nie jesteś”.
Tak to niestety wygląda... mechanizm iluzji i zaprzeczeń oraz próby kontrolowania swojego picia a to już faza krytyczna. Kiedyś do AA przyjmowali tylko ludzi, którzy osiągnęli "dno".. teraz trochę się to pozmieniało... czuję się jak w jakiejś sekcie i towarzystwie dupowłazów i wzajemnej adoracji.
Powodzenia wszystkim!
Na czacie siedzi 2084 uczestników Wejdź na czata