Secobarbital i Pentobarbital - Krótko działające barbiturany
Secobarbital (5-[(2R)-pentan-2-yl]-5-prop-2-enyl-1,3-diazinane-2,4,6-trione)
[ Grafika zewnętrzna - wgrywaj jako załącznik aby była widoczna bezpośrednio ]
Pentobarbital (5-Ethyl-5-(1-methylbutyl)-2,4,6(1H,3H,5H)-pyrimidinetrione)
Od pozostałych barbituranów odróżniają się tym, że działają szybciej i skuteczniej. Kiedyś były bardzo popularnymi środkami nasennymi, ale niestety ich przedawkowanie jest groźne, więc zostały wyparte przez mniej skuteczne leki. Z tego co mi wiadomo Seconal można chyba dostać na receptę w USA, no ale pewnie cholernie ciężko byłoby przekonać lekarza do wypisania na to recepty. Nembutal to już prawdziwy rarytas w skali światowej, o ile się nie mylę to w stężonych dawkach jest wykorzystywany w eutanazji w Szwajcarii (tak więc też na receptę :-D )
Czy ktoś się orientuje gdzie można nabyć te środki? Ukraina, Rumunia, Rosja?
Ja wiem, że jest duży potencjalny rynek zbytu na te barbiturany na świecie, no ale co mnie dziwi nie słyszałem nic o żadnych próbach zaspokojenia tego popytu.
Dodano struktury, nazwy systematyczne i linki do Wikipedii - tur3k
Powód: Dodano struktury, nazwy systematyczne i linki do Wikipedii
We are all singing, all dancing crap of the world.
Projekt legalizacji marihuany w Sejmie już w kwietniu
Legalizacja marihuany to zysk dla pacjentów, rolników i gospodarki. To spokój dla obywateli, którym za wypalenie skręta nie będzie groziło więzienie. I oszczędności dla państwa, które za tego skręta nie będzie ścigać. Rozmowa z posłanką Urszulą Zielińską.W 20202 naukowcy przeprowadzili 3627 badań związanych z konopiami
Zgodnie z danymi zebranymi przez National Library of Medicine w Stanach Zjednoczonych, naukowcy z całego świata przeprowadzili 3627 badań związanych z marihuaną w 2020 roku. Coraz większa liberalizacja prawa konopnego na świecie poskutkowała wzrostem zainteresowania tematem marihuany wśród naukowców głównie z zakresu medycyny.The main active components (1 ml):
- α-ethyl bromizovalerianovoy acid - 18 mg (on dry basis);
levomenthol solution in mentilizovaleriate - 80 mg;
phenobarbital* - 17 mg.
Można to dostać normalnie na necie (apteki online), ale drogo wychodzi - ok 15$ za 10 tabletek. Kupić bym tego nie kupił za taką cenę, gdyby to było 15pln to raz na jakiś czas bym sobie z chęcią zarzucił tego cudaka.
Broń palna, łuski argumentów, myśli półautomatyczne.
Kontakt: PM + Privnote
Na czacie siedzi 1940 uczestników Wejdź na czata