SSRI: Fluwoksamina (Luvox, Fevarin) - Wątek ogólny
Moderator: Leki
O augmentacji terapii pregabaliną myślałeś? Powinna ładnie ustabilizować i stłumić objawy chorób, dodana do SSRI ma duży sens.
Jest jeszcze klomipramina, ale to już hardkor, że aż ciężko opisać skutki uboczne, ale da się żyć na tym leku.
Jeśli nie masz nerwów na wodzy i cierpisz na OCD - omijaj szerokim łukiem stymulanty.
Antydepresanty MAOI też nie zrobią roboty, chociaż można się przed klomipraminą pokusić o moklobemid, powinien trochę tłumić fobie, OCD, ogólną nerwówkę. Tymczasem, szukaj rozwiązania w rozregulowanej serotoninie. Na MAOI przyjdzie czas, trzeba się wyzerować, 2 tygodnie bez niczego być jeśli chce się zmieniać SSRI na MAOi, to ciężki okres chorobowy, poczekajmy, może fluwo się jeszcze rozkręci.
Ja mam trochę podobną sytuację, czyt. mam książkowe objawy znakomitej większości zaburzeń psychicznych i na selegilinie MAOI niestety cechy osobowości znerwicowanej zaczynają przeważać, mądrzejszym wyborem jest moklobemid, ale jak spróbujesz selegiliny to możesz ją sobie ukochać, jako MAO-B odpowiedzialna jest głównie za inhibicję rozkładu dopaminy, dopamina Cię zalewa, ale bez efektu uzależnienia. Jednak ciężko potem się odkochać, a funkcjonuje się na niej średnio, depresja jest zaleczona, ale wszelkie OCD i stres są uwydatniane, warto byłoby się stłumić czymś, ale po co się tłumić jak ma się sele - powstaje pytanie. L-amfetamina i n-metamfetamina, metabolity, to straszne ustrojstwo działające na układ obwodowy, a nie zwiększające skupienia, wręcz odwrotnie, dlatego, by możliwie zmniejszyć ilość szkodliwych metabolitów, tabletkę trzeba trzymać pod językiem ile wlezie. Te atrakcje jakie zapewnia lek... coś fenomenalnego, jednak cechy charaktery uwidaczniają się czasem w sposób aż absurdalny. Na początku jedyne co czułam to na zmianę euforia, wkurwienie i wzruszenie... Staram się kontrować to lamotryginą i pregabaliną, ale nie mogę dobrać dawek. Lamo wkręca się długo, a pregabalinę mam w maksie. Sele to prawdziwa kosa na ciężkie depresje, wyciąga z wyra, choć rano zawsze mi ciężko, bo w sumie nie działa na napęd jako taki, tylko jak już wkręcisz się w coś to robisz, ale szału absolutnie nie ma z energią, podwójne espresso rano musi być. Jest przyjemność, duża, z muzyki, ze sztuki, wszystko jest ładne, zarysy przedmiotów są wyraźniejsze, wpływ na nasycenie barw widzianych jest niewielki, ale widoki potrafią zapierać dech w piersiach. Odbywa się to bez podleczenia dodatkowych objawów współistniejących przy depresji. Kontakty mięzyludzkie słabo, bo emocje niezrównoważone. Wprowadzam się w niezły, bardzo skonkretyzowany stan po tym ustrojstwie.
Uwaga! Użytkownik misspill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Na "wojnie z narkotykami"
Od ich zażywania umiera tysiące ludzi. Budzą silny sprzeciw osób o konserwatywnych poglądach. Równocześnie badania pokazują, że psychodeliki pomagają w leczeniu depresji, PSD, uzależnień i lęku związanego ze śmiercią. W książce o przewrotnym tytule: "Czy psychodeliki uratują świat?" Maciej Lorenc o narkotykach rozmawia z ekspertami.Prawny absurd! Nastolatek u którego znaleziono 0,0077 gr marihuany trafił do ośrodka dla narkomanów
Trzy dni w izbie dziecka i leczenie w poradni dla narkomanów. Taką „ścieżkę zdrowia” na koszt podatnika zafundowano nastolatkowi, który miał przy sobie okruszek marihuany.Uwaga! Użytkownik misspill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
50 mg i 150 SR. Czekam na efekty, trochę się obawiam zespołu serotoninowgo lecz będąc w takim gównie po uszy... walczę z ocd pure O i napadami paniki i teraz najważniejsze jest życie i stawiam je nad całym zaburzeniem. Peace :)
Podajemy nazwy substancji oprócz nazw handlowych. taurinnn
Aktualnie odstawiam klomipramine bo chce mieć w końcu... libido i mam dość skutków ubocznych które trwają już 3 miesiące. Zostaje na fluwo początkowo 50 potem 150 będzie.
Tylko znowu mało tu opinii i boje się ze skończy sie tak ze nic z tego.
Zależy mi na zniwelowaniu lęku, złagodzeniu depresji i mojego OCD uspokojenie. Celowo nie pisze wyleczenie bo to tak w moim przypadku nie dziala;)
Jak z libido? Samopoczuciem? i ile się to wkręca?
Stosuje to ktoś?
Spała jakieś 16 godzin, a po przebudce poszła dalej spać, do tego zawroty głowy.
Z ciekawości sprawdziłem interakcje i fluwoksamine i tizanidinum i (Sirdalud MR) są rozkładane przez ten sam enzym wątrobowy.
Wg Wikipedii gdy używa się obu leków jednocześnie, ten drugi czyli tizanidinum zwiększa swoją obecność w organizmie 33-krotnie..
Cóż za niefart.
Uważajcie, co bierzecie i sprawdzajcie interakcje leków.