Marijuana - Wątek Ogólny
Moderatorzy: Konopia, Psychodeliki
Zapoczątkowało dzień, gdzie się spalillem naturalem wraz z fumflem
"The best political, social, and spiritual work we can do is
to withdraw the projection of our shadow onto others" C.G. Jung
Olej CBD jako naturalne antidotum na współczesne choroby?
Olej CBD ostatnio cieszy się na świecie wielką popularnością. W Polsce przez długi czas był kojarzony, zupełnie błędnie, z marihuaną. Jednak ostatnio informacje na jego temat zaczynają przebijać się do społecznej świadomości.Wpływ metamfetaminy na jamę ustną
Metamfetamina (kryształ) ma udokumentowane szkodliwe działanie na różne rejony ciała, podczas gdy skutki uzależnienia od tej substancji na dziąsła i zęby długo nie były zauważane."The best political, social, and spiritual work we can do is
"The best political, social, and spiritual work we can do is
Zioło pachnie sianem tuż po wysuszeniu (bez płukania w wodzie). Można się tam doszukać zapachów typowych dla zioła, ale one wychodzą mocniej dopiero po jakimś czasie w słoiku.
Podobno kwiatki potraktowane wodą, smakują później podobnie do # - nie miałem okazji (świadomie) tego sprawdzić.
Wydaje mi się zatem, że trafiło się niewycurowane zioło, choć podczas spalania zapach powinien być wyczuwalny.
Inna opcja to odmiana o bardzo słabym zapachu - miałem okazję taką uprawiać w zeszłym sezonie i w zasadzie mógłbym to wysuszyć na klatce schodowej i po zapachu nikt by się nie połapał : )
A ja wczoraj wieczorem napakowałem pękate bongo Crystal Candy po prawie 40 dniach curowania. Poza tym, że zmiotło mnie tak, jak jeszcze nigdy własne zioło mnie nie zmiotło, to zapach i smak są obłędne. Nigdy wcześniej nie paliłem zioła, które ma tak ewidentny i wyraźny zapach / smak czegoś "konkretnego". Normalnie melonowy jogurt (a właściwie to melon z wyraźną laktozą). Nie trzeba się tego doszukiwać - skojarzenie jest natychmiastowe.
Mimo, że wciąż jest bardzo świeże, wchodzi gładko i można łapać wielkie cumulusy. Dym jest gęsty jak mleko - jak na filmach o murzynach. Pod koniec roku będzie pewnie sztos : )
Muszę się zainteresować innymi odmianami od Sweet Seeds, bo jestem zachwycony tym Crystal Candy.
Na czacie siedzi 1958 uczestników Wejdź na czata