-Czy taka żarówka zapewni odpowiednią temperaturę w boksie ? - zimna piwnica, z uprawą chcę startować w przyszłym tygodniu.
- Czy lampa i cała instalacja musi być jakoś chroniona przed wilgocią ?
- A może lepiej założyć 400w oświetlenia z lampy ulicznej ?
Dalej martwię sie czy przez umieszczenie boksa w piwnicy roślinek nie dopadną grzyby czy pleśń, z drugiej strony w piwnicy jest większa wilgotność niż w pokoju co chyba można zaliczyć na plus. Nasionka chcę kiełkować na kokosie a docelowa mają być doniczki 5 litrów - czy wystarczą ?
Na razie to wszystkie pytania ale z czasem pewnie będzie więcej, piszcie co sądzicie o moim planie, co byście zmienili ? Uprawa ie jest komercyjna będe zadowolony nawet z małych plonów.
-dla tych wymiarow boxa zdecydowanie lepiej dac 400w hps ale jesli chcesz 3 rosliny to spokojnie wmieszczą sie w boxie mniejszym dostosowanym do hps 250w
-wilgoc to plus ale tylko podczas wegetacji a zaplesniała wilgoć dobrej wilgoci nie rowna ;p
-piwnice napewno bym dobrze posprzątał przed umieszczeniem tam boxa
-2 wentylatory kanałowe dadzą rade
no i mam nadzieje ze nie jest to piwnica w bloku bo jesli tak to odpuść sobie
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Kokaina w cukierkach. Rekordowy przemyt udaremniony
Władze celne na lotnisku Haneda w Tokio skonfiskowały 15 kilogramów kokainy od jednego z pasażerów. Agencja Kyodo wskazuje, że to rekordowy wynik w skali kraju.
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów
Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.
Zapalił skręta na poczekalni Komendy Policji. Skończył w areszcie
Szczycieńscy policjanci zatrzymali mieszkańca Szczytna, który przyszedł do komendy, żeby wyjaśnić wątpliwości związane ze wcześniejszą interwencją z jego udziałem. Czekając na funkcjonariuszy w poczekalni wyciągnął i podpalił skręta, co nie uszło uwadze policjantów.