Makumba - Wątek Ogólny

Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.

Moderatorzy: Konopia, Psychodeliki

Posty: 337 Strona 34 z 34
Rejestracja: 2015
  • 437 / 34 / 0

@Scone w przemysłówce jest podobno mało tych terpenów wg tego co pisał @Kobyszcze. Żywica to chyba bardziej z topów a przy tak niewielkiej ilości THC to (przeważające ilościowo względem kwiatów w herbacianym suszu) liście wydają się nawet i lepsze a tańsze, dlatego ich używam, także strat znaczących tu raczej nie ma (z tego by wynikało, że wynosić mogą one nie więcej, niż 20%).

@Kobyszcze to rzeczywiście zwrócę uwagę na to co tam opisano, jednak jeśli chodzi o karboksylacje to chodziło mi o te kannabinoidy, które nie rozpuściły się w wodzie, tzn. że po wysuszeniu zioła będzie ono już zdekarboksylowane. Sugerowałem się informacjami z tego artykułu (nie ma tam żadnych badań itp. ale autor wydaje się wiarygodny):
Innym, mniej popularnym sposobem na dekarboksylację, jest gotowanie konopi w wodzie. Kilka godzin powolnego gotowania pod przykryciem (lub 1 godzina w szybkowarze) i następne odciśnięcie i wysuszenie surowca daje z mojego doświadczenia lepsze rezultaty. Straty są mniejsze a jednocześnie z materiału wypłukiwane są zbędne składniki. Trudniej też w ten sposób popełnić błąd - w przypadku użycia piekarnika zbyt długi czas lub zbyt wysoka temperatura prowadzi do degradacji kannabinoidów.
Rejestracja: 2020
Użytkownik nieaktywny
  • 838 / 221 / 0

No gość się prostu myli, spektrograf nie kłamie.
To doświadczony człowiek z branży, zastanawiam się po kiego opowiada takie bzdury.
Nie dość że wypłuczesz bardzo dużo form kwasowych a i tak je stracisz.
Typ pisze że straty będą mniejsze niż w przypadku dekarboksylacji klasyczną metodą.
Jak on chce tracić cannabioidy których temperatura waporyzacji wynosi 150+ stopni
przy użyciu temperatury ok 40 stopni niższej ?
Poza tym, wiem że trochę dupny dowód , ale to nie jest rakietowa nauka i ciężko coś wymyślić
nowego - gdyby metoda dekarboksylacji poprzez gotowanie w wodzie była efektywniejsza to ona by była już od dawna metodą klasyczną.

Projekt legalizacji marihuany w Sejmie już w kwietniu

Legalizacja marihuany to zysk dla pacjentów, rolników i gospodarki. To spokój dla obywateli, którym za wypalenie skręta nie będzie groziło więzienie. I oszczędności dla państwa, które za tego skręta nie będzie ścigać. Rozmowa z posłanką Urszulą Zielińską.

Nie zdążył spuścić w toalecie 200 gramów trawki

Chełmscy kryminalni zatrzymali 23-latka do sprawy pobicia mieszkańca miasta. W miejscu jego zamieszkania policjanci znaleźli i zabezpieczyli blisko 200 gram marihuany, które ten usiłował spuścić w toalecie. Dzisiaj z udziałem zatrzymanego będą wykonywane dalsze czynności procesowe. Jak się okazało, 23-latek powiązany jest ze środowiskiem pseudokibiców jednej z drużyn piłkarskich. Posiadanie znacznych ilości narkotyków zagrożone jest karą pozbawienia wolności do 10 lat.
Rejestracja: 2009
  • 1296 / 44 / 0

A ok, myślałem, że mowa o zwykłej gandzi.
Rejestracja: 2018
  • 6 / 4 / 0

Dzisiaj zniwa mialem, wszystkie liscie z 3 outdoorow (Super Cheese) gotowalem 30 min w jakims 500ml mleka i 1/4-1/3 kostki masla. Wypilem jakas godzinke temz no i fajniutko sie lezy. Licze ze sie zaladuje jak trzeba
Rejestracja: 2020
  • 30 / 1 / 0

@Gregoraz I jak załadowało ?? :D Chciałem wypróbować coś takiego i nie wiem czy warto.
Rejestracja: 2008
  • 132 / 12 / 0

Pewnie jeszcze poskładany leży %-D
Rejestracja: 2018
  • 6 / 4 / 0

16 listopada 2020Alienox pisze:
@Gregoraz I jak załadowało ?? :D Chciałem wypróbować coś takiego i nie wiem czy warto.
Sorry, rzadko tu wpadam. No powiem Ci spoko działało, ze 2 dni spokojnie, fajna opcja. Ale to z roślinek raczej jak masz odpady. Lepiej z 5g zielska wrzucić, dekarboksylacje zrobic i ciasteczka jakies upiec. Wtedy jest moc. Ale makumbe jak najbardziej polecam xd
Posty: 337 Strona 34 z 34
Wróć do „Sposoby konsumpcji”
Na czacie siedzi 1940 uczestników Wejdź na czata

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości