uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 459 / 1 / 0
Proszę, aby wszystkie posty / pytania dotyczące gleby outdoorowej trafiały do tego wątku - UltraViolence

Bylem wlasnie na miejscowce by zaczac drobne przygotowania. Przekopalem kawalek poletka i zastanawiam sie, czy ziemia ktora sie tam znajduje jest dobra czy zla. Ma ona kolor brazowy, cimniejszy z wierzchu, jasniejszy glebiej, a miejscami jest jakby troche gliniana. sory za glupie pytania, ale nigdy nie bylem dobry z biologi/geografi. pozdro.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tussin »
napisz co tam rosnie i czy znalazles dzdzownice ... :) ?
Uwaga! Użytkownik tussin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
rosna tam wielkie w chuj jeżyny (ok 1-1,5 metra), małe drzewka lisciaste, trawa o dosc grubych lodygach. dżdżownic raczej nie bylo, w sumie to duzo nie przekopalem, moglem nie zauwazyc. a czy brak dzdzownic to duzy problem? (zawsze moge prztrasnportowac pare z ogrodka, tama mam ich w chuj).

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tussin »
Dzieciol von Rastuch pisze:
rosna tam wielkie w chuj jeżyny (ok 1-1,5 metra), małe drzewka lisciaste, trawa o dosc grubych lodygach. dżdżownic raczej nie bylo, w sumie to duzo nie przekopalem, moglem nie zauwazyc. a czy brak dzdzownic to duzy problem? (zawsze moge prztrasnportowac pare z ogrodka, tama mam ich w chuj).

mysle ze brak dzdzownic nie bedzie problemem, ale one daja bardzo duzo dobrego i pozytecznego ... ich odchody to poniekad biohumus, pozatym spulchniaja glebe...

moja rada . wez szpadel i idz na ta miejscowke, zerwij/ wykop zewnetrza wartswe ziemi /darń/ posyp dolomitem i przekop / im glebiej tym lepiej/

jak masz dostep do jakiegos nawozu naturalnego /krowiak/ to zmieszaj go z miejscowa... mozesz sprobowac przetransportowac tam na miejsce worek ziemi jakiejs kwaitowej ph 6,0 - 7,0 i w porobione dla roslin dolki pomieszac z ta ziemia miejscowa..

jak masz mozliwosc to wez te dzdzowice tez tam wkomponuj :)
Uwaga! Użytkownik tussin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MASTER »
[quote="tussin"]jak masz mozliwosc to wez te dzdzowice tez tam wkomponuj ]

hehehe a czy one nie pouciekaja <lol>
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
nawoz juz dalem, taki z kompostownika mojej mamy. oprocz tego troche ziemi kwiatowej juz sypnalem. a dolomit tez kupie, juz wczesneij to planowalem. dzdzownicom obojetne, gdzie ryja, wiec chyba nie pospieprzaja ;)

• 474 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: burek123 »
Ja mam też ten sam problem czy dobra gleba jest. Ale na szczęśćie zrobiłem foto.

Dobra ta gleba jest?
Maisssterrr qrwy
  • 474 / 10 / 0
jeszcze jedno

jakby co w sezonie rośnie tam bardzo dużo pokrzyw :-)
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2006 przez burek123, łącznie zmieniany 1 raz.
Maisssterrr qrwy
  • 76 / / 0
z tego co widac nie jest to glina albo jakis shit ale jesli masz fundusze to lepiej zainwestowac w kwiatowa lub zrobic mieszanke. ale w tej glebie beda raczej dobrze rosnac
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
A wie ktoś może jaki to może byc gatunek gleby??
Maisssterrr qrwy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rząd zajmie się projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy m.in. na wyroby tytoniowe

Na wtorkowym (1 października) posiedzeniu rządu ministrowie zajmą się m.in. projektem ustawy okołobudżetowej oraz projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy na papierosy i inne wyroby tytoniowe. Podobnie jak w zeszłym tygodniu, posiedzenie rządu rozpocznie się od raportu w sprawie sytuacji powodziowej.

Przy autostradzie A4 rosły sobie konopie indyjskie

W rejonie autostrady A4 rosły sobie konopie indyjskie. Policjanci z Bochni znaleźli najpierw ścięty krzak, a potem kilka miejsc uprawy.

Oficjalnie: Kamala Harris popiera federalną legalizację marihuany w USA

Kamala Harris oficjalnie ogłosiła poparcie dla federalnej legalizacji marihuany, wyrażając swoje stanowisko podczas podcastu „All the Smoke”.