Alprazolam - Wątek ogólny
@Piolun co do twojego pytania, to najlepiej rozluźniająco działa klonazepam, który jest w dodatku tani i dosyć ekonomiczny. diazepam podobnie skuteczny w tej kwestii, ale nie każdy lekarz ci to da. w dodatku jest on drogi i mało wydajny, o czym sam zresztą wiele razy wspominałem. mimo tego jest to nadal przyjemna, lekka benzodiazepina. mi odpowiada jej działanie, bo jest dobrze wyważone i paradoksalnie mniejsza moc przydaje mi się częściej, gdy potrzebuję dodać sobie pewności siebie, ale jednocześnie się nie zwarzywić. przy innych benzodiazepinach trzeba bardziej uważać, a tutaj jest trochę inaczej.
20 września 2019DexPL pisze: Starsi lekarze nie chcą wypisywać diazepamu (Relanium) bo ten lek w latach 80 i 90 był powszechnie stosowany przez miliony polaków do eliminacji skutków chujowego życia w komunizmie i w początkach demokracji. Lekarze w związku z tym kojarzą relanium - drag dla chcących się ućpać. Natomiast Alprazolam jest także dzięki szkoleniom uważany za normalmny lek na uspokojenie itd.Pewnie znowu wszystko zależy od konkretnego lekarza, ale ja mam akurat doświadczenie z paroma starszymi (nawet po 70) lekarzami, którzy bardzo chętnie wypisują diazepam (oprócz niego także oksazepam, estazolam i lorazepam- taki ,,klasyczny zestaw''). Jeśli zaś chodzi o inne Twoje typy:
Natomiast młodzi lekarze dzielą się na 4 grupy.
1. nauczona przez starych lekarzy -Rolki to zło
2. nauczona na szkoleniach - alpra to dobro!
3. benzo to zło
4. Kasa za wizyty to dobro!
1) Właśnie przeważnie młodzi lekarze lub lekarze z habilitacją (takie mam spostrzeżenie) stronią od rolek, często nie mając zastrzeżeń co do innych benzo. Częściej byli to psychiatrzy, aniżeli rodzinni.
2) Alprę najchętniej przepisywali młodzi lekarze (koło 30-40 lat), zarówno rodzinni, jak i psychiatrzy.
3) Najczęściej benzo odmawiali (nawet w b. ciężkich przypadkach - opisywałam to kiedyś w tym dziale) odmawiali psychiatrzy koło sześćdziesiątki, co ciekawe wszyscy płci żeńskiej. Trafiłam na dwójkę takich lekarzy.
4) Tutaj przeważnie lekarze między 35 a 50, przyjmujący prywatnie oraz również prywatni interniści w podobnym wieku przepisywali za odpowiednią opłatą dowolną ilość dowolnego benzo.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Poradnik Uliczne BHP – przykłady sytuacyjne
Czym jest „Uliczne BHP”? Jest to umowna i potoczna nazwa na wspólne określenie zasad, według których poruszamy się w publicznej przestrzeni. Są to wewnętrzne wzorce dotyczące naszego prywatnego bezpieczeństwa. Stworzone samodzielnie bądź grupowo, w oparciu o okoliczną sferę działań. Ustalone przez nas i srodze przestrzegane. Jest to kawałek teorii, który stosowany w praktyce odczuwalnie zwiększa szanse na uniknięcie przykrych sytuacji.Siedem lat więzienia dla Rosjanina za przemyt haszyszu
Na siedem lat więzienia i 7,5 tys. zł grzywny skazał we wtorek Sąd Okręgowy w Białymstoku Rosjanina zatrzymanego przez Straż Graniczną z przemytem prawie 77 kg haszyszu w podwójnej podłodze auta, którym jechał z Hiszpanii. Od zarzutu współudziału w innym podobnym przemycie został uniewinniony.Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
what do you call a dictionary on drugs?
Na czacie siedzi 1952 uczestników Wejdź na czata