Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 612 / 186 / 0
Was też po klonie boli lekko głowa? Jedyne benzo, po którym mam takie wrażenie. Jakby ucisku w głowie, mało przyjemne i trochę zmulające.
  • 67 / 5 / 0
25 listopada 2019BodTram pisze:
25 listopada 2019Introcepcja pisze:
21 listopada 2019Introcepcja pisze:
Cześć,

Czy lek pod nazwą handlową revotril to to samo co Clonazepam Polski? Ja zdaję sobię sprawę, że substancja czynna jest taka sama, jednakże gdzieś czytałem o równicach w działaniu, skutkach ubocznych itp. Z tego względu został podobno wycofany z polski.
Podbijam. To chyba działa inaczej niż polski clon. Wziąłem 2 mg i mam jihad w głowie ??? Dlaczego taka aktywizacja plus agresją i total odhamowanie? Kiedyś dawno temu jak brałem clona to mnie po prostu uspokajał. Ten czeski zamiennik to jakiś szit. Może ktoś się kompenentny ustosunkować proszę?
Ja mam to samo ale po oryginałach clonach 2mg i tez kiedyś mnie uspokajał , a teraz d0kładnie tak jak piszesz,aktywizacja,agresja,odhamowanie,wręcz staję się chamem. Nie mam pojęcia co jest grane, czy oni coś pozmieniali w składzie czy coś. Polecam film, chemiczny spokój, jest tam dłuższa wzmianka właśnie między innymi o antydepresantach,o ich odwrotnym działaniu i ludziach co robili pod wpływem leków które miały pomóc a jedynie zaszkodziły.
Musi coś być na reczy bo ten czeski klon to jakiś odpalacz chamstwa i i agresji. Ostatnio pobiłem prawie kasjerkę bo mi nie chciała zapakować zakupów do siatki. A zjadłem wcześniej tylko 1 mg ja opierdole :./
  • 155 / 9 / 0
04 grudnia 2019Vratislav pisze:
@calonex napisz coś więcej, jakim schematem masz schodzić, jakie leki do tego dostałaś itp.
Nie dostałam żadnych leków, lekarz puścił mi oczko i powiedział ze chyba mam jeszcze zapas tych klonów.

10% tygodniowo kazał mi schodzić z tego, ale zaczynając od 40mg.
Nie wypisał mi nic, w ogóle nie dowierzał chyba, powiedział że jestem naćpana bo mówię o wszystich rzeczach tak luźno.

Mówię że mam pracę, nie mogą mi się ręce trząść itp, a on że i tak będą. I że będą kłopoty ze snem itp. A są przecież leki nasenne nieuzależniające (brałam).

Ogólnie chłopak był ze mna i będzie mi wydzielał tabletki, zrobiliśmy tabellke :D

ale to było na nfz, jutro idę prywanie, może coś lepszego się dowiem. Też bym zeszła o połowę a później dopiero po jednej mniej.
  • 1106 / 221 / 0
Co tydzień o 4mg to zajmie miesiące, a ty bierzesz bodajże ponad 1 miesiąc...bez sensu.
  • 1211 / 615 / 0
@hammerzeit pewnie nie uwierzył w te dawki i pomyślał, że przychodzi do niego sępić klony. :) Bo zalecenie zaleceniem (też uważam, że takie cięcie jest bez sensu), ale przy schodzeniu z klona i do tego z takich dawek powinien dać coś przeciwdrgawkowego i jakąś mianserynę itp. na sen.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 9 / 0
04 grudnia 2019hammerzeit pisze:
Co tydzień o 4mg to zajmie miesiące, a ty bierzesz bodajże ponad 1 miesiąc...bez sensu.
Też tak sądzę, ja bym dziennie po jednej tabletce - dwie zrzucała. Przy końcówce może być gorzej...
Ale nie wiem nie chcę być mądrzejsza od lekarza :P
  • 155 / 9 / 0
04 grudnia 2019Vratislav pisze:
@hammerzeit pewnie nie uwierzył w te dawki i pomyślał, że przychodzi do niego sępić klony. :) Bo zalecenie zaleceniem (też uważam, że takie cięcie jest bez sensu), ale przy schodzeniu z klona i do tego z takich dawek powinien dać coś przeciwdrgawkowego i jakąś mianserynę itp. na sen.
On mi powiedział, że na sen mi nic nie da bo ja uzależnię się od wszystkiego co dostanę.
I że ręcę mi się będą trząść tak czy siak, nic nie pomoże.
  • 155 / 9 / 0
04 grudnia 2019starysteve pisze:
Was też po klonie boli lekko głowa? Jedyne benzo, po którym mam takie wrażenie. Jakby ucisku w głowie, mało przyjemne i trochę zmulające.

Mnie też boli, zawsze do tego dwa ibupromy zarzucam.
  • 1211 / 615 / 0
@calonex przecież są nieuzależniające leki pomagające w zasypianiu, co za cymbał jebany. A lek przeciwdrgawkowy dać powinien nie dlatego, żeby się ręce nie trzęsły tylko żebyś nie dostała padaczki. Chuj wie jak Twój organizm zareaguje przy odstawce, lepiej się ubezpieczyć. Idź do tego prywatnego lepiej.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 9 / 0
Tak zrobię na pewno, dziś lub jutro mam wizytę muszę zadzwonić i się upewnić bo coś mi się pomieszało :)
Zablokowany
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.