Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 46 / 42 / 0
17 października 2020RafalKoral pisze:
Jest masa porządnych kobiet tak samo spalonych regularnie ;) Dziś prawie co drugi lub co druga kurzy.
Chyba co drugi albo druga w twoich kręgach, bo skąd niby miałbyś mieć tego typu statystyki w szerszym ujęciu. Ja uważam, że w grupie wiekowej, gdzie rodzice nie dają już jeść i sam płacisz swoje rachunki, palenie zioła jest czynnością dużo bardziej niszową, ale to pewnie kwestia punktu siedzenia.
Nie wiem czy to wartościowa kobieta dla której trzeba coś reprezentować, to znaczy patrzy na samochód, ciuchy, zarobki? Zależy też co sama reprezentuje.
Reprezentować sobą w sensie sposobu bycia, zainteresowań i ich różnorodności, kultury osobistej. Swoich planów, celów i marzeń oraz tego że potrafi się je nie tylko snuć, ale także realizować. Mówię oczywiście o kobietach dojrzałych gotowych na poważny związek. Świat nastolatek rządzi się nieco innymi prawami i tutaj to, że walisz na imprezie 4 wiadra na raz, może być czynnikiem imponującym płci przeciwnej :)
Warto szukać bliźniaczej duszy. Wiadome, że menedżerka zarabiająca 12 koła nie spojrzy na ukopconego ziomka w kapturze z parkingu, choć i takie przypadki widziałem :)
Szanuję twój romantyzm, jednak kwestie bliźniaczej duszy kończą się kiedy trzeba po sobie wejść do kibla o 7 rano, albo wyrzucić do śmietnika pieluchę z kupą.
Jeszcze co do tego błysku w oku, to u trzeźwych nie raz widziałem bardziej zamglone oczy niż u nie jednego palacza. Ludzie nie raz i bez trawy mają grubo narobione we łbach.
Pytanie czy w drugą stronę to również działa i czy widziałeś błysk w oku u zjarańca. Wątpię. Wnioskując, kobietę wg mnie najlepiej poznawać jednak na trzeźwo. Wtedy można po pierwsze samemu dać się poznać, a po drugie spojrzeć na drugiego człowieka z realną oceną sytuacji.
  • 657 / 173 / 0
Coś w tym jest co piszesz, ktoś musi być trzeźwy w rodzinie ;) Choć nie ze wszystkim się zgadzam, bo co niby ma braterstwo dusz do porannego kibelka? :D I co to za problem zmienić śmierdzącą pieluszkę? Przecież sobie dupkę każdy podciera i nie ma z tym problemu :)
Co do statystyk, to nie wiem gdzie mieszkasz, ja w mieście i mówię to na podstawie obserwacji, czyli praca, znajomi, ogólnie znane towarzystwo. mj jest wszędzie, autentycznie co drugi kopci, przynajmniej tak jest u mnie. Chyba nigdy nie była aż tak popularna jak dziś. Owszem nie każdy z tym afiszuje się na wstępie ale po czasie wychodzi w praniu.
  • 2251 / 383 / 0
W moim otoczeniu bardzo mało osób pali - mogę policzyć na palcach jednej ręki.
  • 505 / 91 / 0
Robię remonty i trochę mieszkań zwiedzam. Bogacz zarabiający kilkaset tysięcy na miech miał piękną lampę do palenia. Pod kanapą u prokuratora leżało zioło, buraka strzelił gdy poprosiłem by to posprzątał :D i stara babka na emeryturze mieszkająca sama z kotem miała zioło i lufę na stole :) tak ludzie nie palą masowo zioła.
Większość znajomych budowlańców co mają firmy, lub pracownicy jara 3 z 5 conajmniej. Znajomi po 40 raczej nie palą, moje 35-40 częściej a poniżej 35 to dużo w chuj
Co ciekawe wypiera alko z imprez, kto się chce spizgać to więcej jara a picie tylko towarzyskie bez najebki bo kac rano
Skutkiem tego jest jazda po ziole bo wypiłem tylko 2 piwa a ledwo stoi na nogach
  • 237 / 13 / 0
Sa osoby, ktore czesto i gesto palą a przeszkadzają im lęki, paranoje i ogolnie negatywne myśli? Ogolnie w wiekszosci sytuacji wystarczy mi porządny buch z lufki by sie po chwili znaelzc w jakims innym miejscu. Wszystko zaczyna byc spowlnione(norma) do tego negatywne myśli, zaczynam analizowac...Lubie robic mixy z roznymi susbtancjami i wtedy to wyglada lepiej, ale ile mozna. Kiedys mi psychaitryczka tluamczyla, ze w moi mozgu nie ma czegos tam czyc os w tym stylu, nmie pamietam. Moze zna ktos jakies sposoby na wyprostowanie tego? :płacz:
Uwaga! Użytkownik Pompejszyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 505 / 91 / 0
Ciężko będzie wrócić do stanu 0
Po latach na czysto owszem, inaczej ćpanie albo leczenie
  • 761 / 140 / 0
18 października 2020Pompejszyn pisze:
Sa osoby, ktore czesto i gesto palą a przeszkadzają im lęki, paranoje i ogolnie negatywne myśli?
Tak, większość osób które sporo palą doświadcza tzw schiz.
  • 657 / 173 / 0
Sa osoby, ktore czesto i gesto palą a przeszkadzają im lęki, paranoje i ogolnie negatywne myśli? Ogolnie w wiekszosci sytuacji wystarczy mi porządny buch z lufki by sie po chwili znaelzc w jakims innym miejscu. Wszystko zaczyna byc spowlnione(norma) do tego negatywne myśli, zaczynam analizowac...Lubie robic mixy z roznymi susbtancjami i wtedy to wyglada lepiej, ale ile mozna. Kiedys mi psychaitryczka tluamczyla, ze w moi mozgu nie ma czegos tam czyc os w tym stylu, nmie pamietam. Moze zna ktos jakies sposoby na wyprostowanie tego? :płacz:
Miała rację, zbyt niski poziom serotoniny której brakuje w wyniku ciągle stymulowanej w dużych ilościach dopaminy. Bardzo łatwo temu zaradzić, przestaw się wyłącznie na CBD, kilka tygodni i będziesz jak nowy :)
  • 237 / 13 / 0
18 października 2020RafalKoral pisze:
Miała rację, zbyt niski poziom serotoniny której brakuje w wyniku ciągle stymulowanej w dużych ilościach dopaminy. Bardzo łatwo temu zaradzić, przestaw się wyłącznie na CBD, kilka tygodni i będziesz jak nowy :)
W sensie, wystarczy palic CBD przez te 'kilka' tygodni i potem moge przerzucic sie na zwykle jaranko i bede uzdrowiony czy jakos inaczej to dziala? Moze nie zrozumialem, wole dopytac.
Uwaga! Użytkownik Pompejszyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 657 / 173 / 0
Co organizm to inna może być historia, ale tak, w skrócie dobrze to ująłeś. Trzeba się po prostu doregulować. Jak czujesz się źle to wjeżdża CBD na odtrucie. I nie koniecznie do palenia, jest cała gama olejków legitnych o różnym stężeniu. Płuca też odpoczną.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.