Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / 2 / 0
@GreenPurple niestety ja nie moge bezczynie siedziec przez pól roku, choruje na zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa i sie musze ruszac jezeli niechce w przyszlosci zostac inwalida
  • 1345 / 147 / 8
to się ruszaj. masz jedno zadanie: ruszać się, to twoja nowa terapia, ćwiczenia rozciągjące, chodzenie, marsze, unikaj siedzenia, ot co. znajdź sobie jakąś aktywność niezbyt nadwyrężającą stawy i działaj w tym kierunku. oderwie cię to od zamulenia i anhedonii pobenzowej
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 768 / 106 / 0
@jaca85
To ja już nie pomogę w tej kwestii. Mnie możliwe że jeszcze skręt czeka ale mam nadzieję że odstawie ta ostatnią 5 mg relanium, doktor proponował mi 3 miesięczną terapię dla ludzi depresyjno-lękowych ( chciałbym skorzystać ). Mam nadzieję że takie kombo jak twoje czyli Dulo i Pręga pomogą mi w odstawiniu tej ostatniej piątki. Jak będzie źle zapytam np. ciebie co Ci pomaga
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 2 / 0
@Palkrolik dzisiaj spróbuje Solian (amisulpryd) w małej dawce bo podobna działa na dopamine a tego mi własciwie teraz brakuje.

dodano nazwę substancji - detronizator

na przyszłość, staramy się pisać nazwy substancji a nie handlowe leków
  • 768 / 106 / 0
@jaca85
Kurcze trochę mnie przestraszyles że Duloksetyna i Pregabalina nie dają rady w post benzodiazepin owej depresji. Jak już wspominałem od wczoraj jestem na 5mg relanium 300 Pregi i 60 już wskoczyło Dulo. Wiem że całkowite zero nawet po takim czasie jak ty (2-3tyg) może dać się we znaki. No zobaczymy jak będzie. Narazie jakby na tych moich lekach włączyła mi się hipomania. Chęć do wszystkiego, zajęcie się czymś konkretnym mimo mojej złamanej nogi i neuropati, jakieś głupie i nie przemyślane decyzje ( kupiłem laptopa, narazie leży a ja korzystam ze smartfona, raz się pobawiłem 🤣 ) ale nie będę korzystał ze stabilizatorów jak np. walproiniany czy karbamazepiny bo moja wątróbka nie wytrzyma tego. Może magik w piątek wymyśli coś innego ( przecież kurwa musi być coś innego niż te toksyczne i jechajace w dół walproiniany, notabene od Depakiny pierwszy raz nabawiłem się myśli S ) z fartem kolego. 👍
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1544 / 198 / 0
alpra to chyba najgorsza dziw*ka do odstawki , daje szybko skręta i krótki okres działania , już chyba lepiej sie wjebać w klona , ekonomiczniej a odstawić to wyczyn
  • 14 / 2 / 0
@Palkrolik no i wczoraj wleciało 100 mg Solianu (amisulpryd). Fajna energia od rana, wróciła motywacja do ćwiczeń aż za bardzo i zapomniałem ze tydzien temu miałem operacje przegrody i niestety wieczorem poleciała mi jucha z nosa. Dzisiaj od rana łeb mi pęka plus doszły ogromne skurcze miesni, nie wiem czy to objaw odstawienny, dzisiaj leci mi 17 doba bez benzo
  • 768 / 106 / 0
@jaca85
Trzymam za ciebie kciuki. Ja wracam do 1 mg Clona i jadę na terapię dla alkusow. Potem będę myślał co z tym Clonem. Co z tego że jestem parę dni na najmniejszej dawce relki 5 mg jak z braku zajęcia raz w tygodniu zapierdalam po browary i robię jeszcze większy przypał. Oczywiście pręgę zmiejsz do 150 a Duloksetyne zostawię na 60. 2 miesiące terapi zamkniętej wśród ludzi nie zmieni niczego. Podkreślam jeszcze raz nie chcem brać walproinianow albo Karbamazepiny. Już bardziej skłaniam się przy odostawce Karbe ale i tak nie jestem przekonany żeby to jest długoterminowo. Ona też nie zapewni że głód na alko minie.pozdro
  • 14 / 2 / 0
@Palkrolik tez Ci życze powodzona, tylko na detoksie alkusów to uwazaj, ja sie tak wkopałem pod koniec sierpnia, chciałem sie odtruc od leków i mnie potraktowali jak alkusa a nie pije 5 lat. Zamienili mi 5 mg Relanium na 3 mg Lorafenu :)
  • 25 / 7 / 0
06 listopada 2023pomasujplecki pisze:
Ta redukcja w czasie to też niszczy psychicznie jedynie tyle że ogranicza się ryzyko że się coś stanie.

Ja wróciłem do nałogu 2-3 szóstki bromka lecą, czasem wyskoki na Xanaxie ale odkad wróciłem chyba tylko dwa razy się udało
No niszczy, niszczy...ale chyba nie tylko ogranicza ryzyko, że coś się stanie typu padaczka, ale tez te objawy są słabsze, a organizm/mózg już w czasie powolnej redukcji zaczyna dochodzić do homeostazy, czy się mylę?

Byłam 3 tygodnie (chciałam ustabilizować dawkę) na 15 mg diazepamu i 300 mg pregabaliny.

Teraz mija 6 dzień na 10 mg rolek i 300 prehi.

Za dużo obcięłam, bo o 5 mg, mogłam np o 2,5 mg, ale już się nie cofam jak to pisała Ashton, nigdy się nie cofać, już się pomęczę...

Mam to samo co @Palkrolik czyli: "Jest ciężko. Niechęć do wszystkiego, złość którą trzymam w sobie, bezsenns życia, zero motywacji, obawa o przyszłość brakuje mi jeszcze ataków paniki i derealizajci która notabene już przeżywałem". Tyle, że ja mam ataki paniki, derealizacji już prawie nie.
Boję się, że ten stan nie minie, a muszę, no kurka, muszę nadgonić obowiązki tylko siły tak bardzo brak.

Ja ze względu na schorzenie, na które choruje od 7 lat wchodzę na 5 mg selegiliny i zobaczę czy coś podkręci. Brał ktoś przy lub po odstawieniu benzo?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.