ODPOWIEDZ
  • 169 / / 0
Virus X pisze:
W kwestiach finansowych skręcanie bije na głowę kupne fajki, smak tytoniu który mam jest nienajgorszy także ok.
W kwestiach finansowych w polsce chwilowo (z kilku zrodel podslyszalem o "nowych cenach" i niech to chuj strzeli... ale z reszta...). W UK chyba nic sie nie zmienilo ani mam nadzieje nie zmieni.

Smak hand-rolingowego tytoniu zabija kazda marke papierosow (Marllboro jasne to juz do pozygania.... z perspektywy swojego wieku moge powiedziec z perspektywy lat a tutaj poszlo na pysk... w UK palilem o ile dobrze pamietam Buttler&Benet? calkiem jak na "komercyjne") pytanie tylko jaki tyton kupujesz. Jezeli kupujesz cos na pol/kilogramy to na przedbiegach nie patrzac jaki powiem ze syf. Kup sobie Drum, kup sobie dobra Virginie a jak tego Ci malo to dodaj (z virginia swietnie sie komponuje) jakiegos "rope twista" (lepiej na wage bo swiezutki i nie jest to tyton tylko do faki!!! rownie dobrze mozna go palic w fajce, dodawac do mieszanek od recznego skrecania ale tez i... zrec :-) :-D Cos jeszcze. Maszynki (na litosc juz elektryczne robia.. patrzec tylko az mikroprocesor sie pojawi jak w Gillette... w sumie do sracza tez mozna by wstawic) to slepy zaulek podobnie jak filtry. Filtr to takie pokrzepienie dla psychiki i sposob na rozwijanie calej gamy oglupiajacego marketingu a sekret lezy we wlasciwej fermentacji tytoniu. Uwierz na slowo :-D
Cleaner pisze:
później się nudzi i zaczyna wkurwiać, bo jednak trzeba znaleźć te 20 minut dziennie żeby skręcić, a nie zawsze się chce.
Wlacznie ze powolnym spaleniem zajmuje mi to 3-5minut. Samo skrecenie przy wietrze albo innych niedogodnosciach pogodowych 0.5min :-D
Cleaner pisze:
ja za maszynke zapłaciłem 9zł, więc 20 to przesada, chyba że jakaś wypasiona. no ale po co, skoro zwykła starcza.
Znajde Ci elektryczna z US za cene... i ta za 9zl i ta za .... bardzo dobrze mozna pier@#$ o sciane i nic poza.
CosmoDo pisze:
Zachwycił mnie jej smak ( taki śłiwkowo-drzewny ) , o wiele lepszy od kupnych papierosów .
99,99% ze to Drum :-D Na poczatku kazdemu tak smakuje i wciaga w fascynacje "tym sportem" a pozniej wiadomo ze smak idzie w ostawke bo i tak mnie juz go czujesz ze tak to nakresle. Mi osobiscie sie znudzil (tony kiedys tego palilem) to raz. Dwa nie mamy kultury takiego palenia. Jezeli ktos widzial paczke w UK z rzepem, z porzadnego grubego plastiku zawijanego na dwa razy i przylepcem na bibuly to wie porownujac z naszym czesto juz "nadotwartym workiem po smieciach".
Azot pisze:
Też to zauważyłem. W UK ogólnie są lepsze papierosy, zwłaszcza tytoń Golden Virginia :heart:
Chociaż czasami jak sie kupuje małe paczki to jest czasami wysuszony tytoń i pali sie jak słoma :] Ale te duże paczki są zajebiście wyśmienite :)
Ja mialem odwrotnie. Praktycznie duzo nie palilem jak na mnie (teraz to dramat ale za duzo wolnego czasu...) i paczka o ile pamietam 11costam grama (jakos tak? nie chce szukac bo dwie gdzies mi sie jeszcze "sezonuja"..) starczala mi na dwa dni a wilgoc z niej bila az milo (taka haszyszowa wrecz kostka.. w pl takiej NIGDY nie trafilem!) za to jak skusilem sie na ta najwieksza (60gr? juz nie pamietam.. 3 z kolei..) to mialem sieczke znana z polskiego Drumu. Co do Virginii trafia sie u nas czasami irlandzka. Droga jak cholera ale mniej wiecej zblizona do tego z UK i najciekawsza w polsce pozycja (dla odmiany jak dla kogos a dla wiekszosci Drum smakuje sliwkami to Virginia IHMO to z zamknietymi oczami w czystej dobrej postaci MIOD :-D) Wiadomo virginie sa slodkie a po odpowiedniej selekcji (bez jeba$^ dosladzania na amerykanska modle - tez nie polecam nie wdajac sie juz w detale jak ktos gdzies bedzie mogl kupic!) tak wlasnie smakuje. Djunie, vigenie, srenie czy jakos taka turbansko/mongolska nazwa nie ma nic wspolnego z virginia i OMIJAC SZEROKIM LUKIEM.

PS1. Dziwne ale mnie jakos nie wzdryga widok panienek czy to ksiedza na przystanku (a i taki widok mialem przyjemnosc hehehe) skrecajacego peta. Starbuck & handrolling to juz klasyka (juz chyba nie mozna palic? przekonam sie za niedlugo). Normalnosc, swoboda i ogolnie "mam wszystko w dupie vel. zycie dla mnie nie ja dla zycia" czyli cos czego brakuje w naszym kraju.
PS2. Tytonie do handrollingu nie moga byc przesuszone bo raz ze smakuja jak z dupy (ale i tak lepiej niz Marllboro :-) ) a dwa ze zle sie to skreca bo leci na boki. Bibuly do w/w Rizla+ Red (chyba ze ktos lubi wydziwiac w super przezroczysto cienko ryzowe ale dla mnie zle sie to pali i w smaku nie bardzo). W polsce podobne do tego Columbus albo ew. (chyba niestety z jakiegos zielska) zielone Mascotte. Casablanca cherry vanilla nie daja tej "plum vintage" :-D To tak jak by ziemniaki miernej jakosci nasaczac np. chemicznym smakiem pomarancza. Niby mozna ale po co jak jest cos lepszego.

Sie rozpisalem. Takie sa skutki.... Picia wodki np. :-D Mam nadzieje ze komus sie przyda.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2009 przez HALFandHALF, łącznie zmieniany 7 razy.
Uwaga! Użytkownik HALFandHALF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Dobra zajawa. Ludzie potrafia krecic jedna faje nawet 10 sekund...Ja robie to około minuty . - więc to nie dużo.
  • 169 / / 0
Jezeli beda dalej myslec jak wyciagnac ten tonacy okret kosztem i tak juz zubozalego spoleczenstwa to w polsce bedzie sobie mozna skrecic co najwyzej.... nie wiem co ale na pewno nie tyton :-D Tak to jest jak skolowana jednostka wierzy w liberala a za nim to tylko koncerny.. Pozniej tej jednostce pozostaje (ja wole wczesniej :-)) tylko nawrocic sie ale juz w kraju Labor Party vel. Parti Pracy vel. Brytyjskiej Socjaldemokratycznej Parti Pracy... gdyby ktos nie czail slolowany polityka grupy ITI (m.in. TVN) 8-(

A zeby bylo na temat skrecanie w paluchach to nie lot na marsa. Nawet przy minimum zdolnosci manualnych idzie sie tego szybko nauczyc. Po tym jak sie tego juz nauczymy z usmiechem mozna patrzec na wszelkie wynalazki do skrecania lamiace, za mocno ubijajace, przerywajace bibuly etc. :D
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2009 przez HALFandHALF, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik HALFandHALF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ocet »
A wie ktoś z was może czy dostane zwijarke w kształcie stożka gdzieś w Warszawie ? Coś w ten deseń http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod= ... 1&pks=&sz= ? Pytam się w tym wątku bo zwijarki skręcarzom fajek napewno nie raz w oczy wpadły ;)
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2009 przez Ocet, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 21 / / 0
ktoś wie gdzie można kupić tytoń amber leaf i bibułki rizla silver albo te pomarańczowe? :)
  • 38 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bun bwoy »
amber leara już z dwa lata nie widziałem, generalnie chyba wycofali, a rizle pewnie w sklepie z artykułami tytoniowymi. ale swoją drogą są chujowe, ocb zielone rulez :)
Get up and fight for your rights my brothers
Get up and fight for your rights my sisters
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Belzebud »
Mój zestaw-
Tytoń: Drum Yellow lub Golden Virginia
Bletki: Rizla Blue/Silver albo od biedy Swan (2Ł za 10 paczek)
Filtry: Swan Yellow

Samo kręcenie szlugów jest dla mnie tak odprężające jak palenie, a że jest 2-3 razy tańsze niż kupowanie gotowych, to bilans końcowy wychodzi zdecydowanie na korzyść kręcenia ;)
Chociaż raz w tygodniu lubię sobie kupić małą paczkę Lucky Strike :)
Uwaga! Użytkownik Belzebud nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Adamn159 »
Jak ja kręce to z OCB a tytoń to obojętnię
a zresztą bez grassu to i tak nie ma sęnsu kręcic :-D
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
ze smakowych najfajniejszy jest casablanca, ten wisniowo waniliowy, z haszem mniam :-D

jak krecic to tylko backrolle ;)
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: THC05 »
Co sądzicie o tym tytoniu:
http://allegro.pl/item735121440_tyton_v ... oczny.html

Będzie się nadawał do kręcenia fajek? Zakupiłem 520g, a w internecie za wiele informacji o nim nie znajdzie? Kumpel powiedział że będzie tak zajebiscie mocny ze nie da sie go palic, wiec może mi ktoś powiedziec jak z tą Virginia jest?
Uwaga! Użytkownik THC05 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.