Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 960 / 176 / 0
@deoodeoo jestem 25dzień na dawce 60mg i od dwóch dni męczy mnie potworna senność.Pozostaje jedynie czekać aż miną 4-6tyg i się okaże jaki efekt przyniósł lek

Fuzja - D5

@zburzony czy miałeś problemu ze snem na duloksetynie?Ja od jakiś 1-2tyg wybudzam się co godzinę lub dwie i tak cała noc.Żeby nie te tycie na mianserynie/mirtazapine to bym dodał nasennie ale puchne po tym w oczach
  • 1583 / 253 / 0
@tajemniczy25 miałem zajebiście zaburzony sen, też wybudzałem się często i ogólnie spałem o wiele mniej, ale nawet to polubiłem bo chociaż spałem ledwo 4-5 h na dobę to miałem za dnia dużo energii i nie byłem wcale senny. Lubiłem też o 4 nad ranem picie kawy, palenie i grzebanie w telefonie cały czas. Poza tym, samopoczucie na dulo przez kilka miesięcy było tak dobre że wszystko rekompensowało, to samo było z pewnością siebie.
  • 139 / 11 / 0
Dawka 120mg powoduje opóźnienie wytrysku i wzwód to tak 90% maksymalnego, libido ogólnie nisko. 60mg nie powodowało u mnie jakichś dużych dysfunkcji seksualnych, a ta maksymalna dawka już niestety tak.
  • 960 / 176 / 0
@SAIGRY im wyższa dawka tym uboki mocniejsze
  • 963 / 17 / 0
Czy przy zazywaniu dulo I amisulpiryd można pić yerba mate lub guaranne?
  • 785 / 16 / 0
Jak z alko psuje działanie? Popiołem trochę ayy
  • 960 / 176 / 0
@deoodeoo w większości przypadków resetuje,zresztą poczujesz po sobie
  • 1 / / 0
Od pół roku biorę dulke, jestem na dawce 120 mg. Jak wcześniej miałam problemy z bezsennością (ciągle się z nią zmagałam, psychiatra przepisał abym brała ją nasennie, zamiast usypiać - pobudzała, teraz kazał mi brać z rana), to teraz nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. zasypiam czasami 22 - 2, budzę się o 13 przy dobrych wiatrach i zmuszam się do wstania mimo że mogłabym spać cały dzień. O wstawaniu z rana nie ma mowy, jestem nieprzytomna, o głebokości snu już nie mówiąc. Męczy mnie to tragicznie, miał tak ktoś?
Ogólnie leczę się na bezsenność, depresję, zaburzenia osobowości, niedoczynność tarczycy i psychozy. Psychiatra przepisał mi jeszcze pinexet na ataki i sen, ale po nim mogłabym tylko spać następny dzień i jeść, na zmianę. Pregabaliny zapominam brać.
  • 492 / 17 / 0
Jak to się ma w połączeniu z ketamina przy dawce 120 leku?
  • 139 / 11 / 0
12 października 2022Hypnnos pisze:
Od pół roku biorę dulke, jestem na dawce 120 mg. Jak wcześniej miałam problemy z bezsennością (ciągle się z nią zmagałam, psychiatra przepisał abym brała ją nasennie, zamiast usypiać - pobudzała, teraz kazał mi brać z rana), to teraz nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. zasypiam czasami 22 - 2, budzę się o 13 przy dobrych wiatrach i zmuszam się do wstania mimo że mogłabym spać cały dzień. O wstawaniu z rana nie ma mowy, jestem nieprzytomna, o głebokości snu już nie mówiąc. Męczy mnie to tragicznie, miał tak ktoś?
Ogólnie leczę się na bezsenność, depresję, zaburzenia osobowości, niedoczynność tarczycy i psychozy. Psychiatra przepisał mi jeszcze pinexet na ataki i sen, ale po nim mogłabym tylko spać następny dzień i jeść, na zmianę. Pregabaliny zapominam brać.
120mg dulo tak działa, mnie mocno usypiało, spałem długo w nocy jeszcze w dzień też. Wróciłem na mniejszą dawke, bo cały dzień chodziłem senny, zamulony, ciężko mi się myślało. Na depresje działa, ale no usypia trochę, jest znośnie. Dulo raczej bierze się rano, bo aktywizuje. Jak brałem na noc to wybudzałem się po kilka razy w nocy i ciężko się rano wstawało.

Zmniejsz dawke albo zmień na np. wenlafeksyne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.