Generalnie przedawkowanie paracetamolu jest dosyć podstępne i potrafi dać objawy dopiero po kilku dniach. Po paru godzinach od wypicia i tak się już wszystko wchłonęło, więc na pogotowiu nic za bardzo i tak nie pomogą. Odpuść kodę, alkohol i inne rzeczy obciążające wątrobę na trochę, obserwuj sytuację i jak coś się będzie działo to najwyżej wtedy do szpitala. I sobie nie wkręcaj, bo siłą umysłu możesz sobie wywołać jakieś objawy fizyczne.
Na pocieszenie Ci powiem, że sama parę razy przyjęłam ok. 10g paracetamolu na raz (dwie paki bez filtracji całkiem) i nic mi się większego nie działo. Wątroba też działa. Było to w chuj głupie i oczywiście każdemu odradzam, ale jednak się stało. Parę osób też pisało, że coś podobnego odjebali i również przeżyli bez problemu. Jeśli chodzi o odczucia wtedy to miałam cały czas posmak takiej chemii paracetamolowej. Do tego trochę słabo mi było i mdło. Nieprzyjemne objawy, ale spokojnie po dobie gdzieś zeszły.
thcmenel pisze:No już rozmawiałem z kilkoma osobami i mówili mi to samo. Pierdolę. Następnym razem profesjonalnie się za to zabiorę i zrobię to z filtrami do kawy i bez nerwów jak teraz bo zjebałem. Myślałem żeby iść do apteki i kupić sobie węgiel aktywny...
thcmenel pisze:Dziwnie się czuję i boję się że rozpierdoliłem sobie wątrobę.....Na dodatek kurwa nie mam ubezpieczenia zdrowotnego..............
Na przyszlosc mozna kupic sobie acetylocysteine która jest odtrutka na paracetamol - ja kupiłem dwa opakowania ACC max i wypilem je w ciagu kilku godzin.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.