Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3214 / 391 / 0
Lekkie skrzywienie kręgosłupa ma 1/3 ludzi. Takie coś nie powoduje bólu i każdy lekarz o tym dobrze wie. Marne szanse.
  • 62 / 2 / 0
No od lekarza wiele zależy lecz też od narodowości tak mi się wydaje w UK kilka lat temu jak mi kode pisał mój GP doktor to już się dziwnie patrzył ale od kiedy zmieniłem lekarza rodzinnego nie mam żadnych problemów z receptami dodam tylko że ma na nazwisko Islam najprawdopodobniej pochodzi z Indii ja go nazywam dr. Bombaj he he co prawda zmienił mi dawkę oxy z 40mg 2 day na 10mg 2 day ale tylko dla tego że w UK oxycodon należy do grupy leków controlled drug lecz powiedział że gdy moja tolerka skoczy zacznie przypisywać znowu te mocniejsze ale nie wiem co z tego wyjdzie ponieważ wczoraj trafiłem do szpitala zostanę tu kilka dni i na ten czas podają mi diamorphine w zastrzykach nie wiem co to za chlerstwo ale działa wyśmienicie muszę poczytać na ten temat bo dziś dostałem dwukrotnie i czuję się wyśmienicie po nazwie wnoszę że to jakaś pochodna morfiny lecz na mnie działa znacznie lepiej niż morphy wręcz rano po pierwszym zastrzyku byłem nieźle ujebany
Uwaga! Użytkownik kazikoroner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 213 / 0
Człowieeeeku, diamorfina to diacetylomorfina, czyli heroina. Aż mi się wierzyć nie chce, w UK podają ją tylko pacjentom w stanie terminalnym i uzależnionym od ulicznej hery, tym, którzy źle reagują na metadon czy buprenorfinę. Jeżeli to prawda, to trafiłeś do ćpuńskiego raju.....
  • 62 / 2 / 0
Nie będę się spowiadał czemu mi to dali ponieważ nie jest to forum o tej tematyce z resztą nie lubię się użalać nad sobą powiem tylko tyle że leżę na onkologii w Sheffield czekam na zabieg gamma knife do raju mam całkiem niedaleko lecz lekarz mówi że są szanse ten lek dał mi z tego powodu jak mi powiedział że mam już dosyć dużą tolerkę na oxycontin i że po wyjściu najprawdopodobniej sportem będę brał oxy lecz w szpitalu dla mojego komfortu będą dawać mi to
Uwaga! Użytkownik kazikoroner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
to prawda u nas w szpitalach czesto maja here z ktorej korzystaja wcale nie koniecznie trzeba byc trupem choc wiadomo ze nie podaja tego kazdemu ;) duzo zalezy do ktorego szpitala sie trafi
  • 1545 / 213 / 0
@kazikoroner - trzymam kciuki za pozytywny wynik zabiegu.
Trzymaj się, chłopie!
  • 62 / 2 / 0
Co powiedzieć lekarzowi? Mam taki plan że jak wyjdę ze szpitala mam zamiar kupić bilet do pl i odwiedzić rodzinę dowiedziałem się że muszę przed wyjazdem wystąpić do home office o zezwolenie na wywóz tak silnych leków żeby nie mieć problemów na lotnisku więc gdy będę miał takie zezwolenie mam zamiar zapisać się w polsce do mojego lekarza i powiedzieć mu że jestem teraz na urlopie i żeby wpisał mi leki ponieważ nie wziąłem odpowiedniej ilości chcę zrobić to tylko dla tego że ten jebany chciwy typ ma mnie jeszcze w spisie pacjentów pomimo tego że nie mieszkam w pl już 8 lat moja mama zapytała go czemu jestem na liście to jej odpowiedział że to na wszelki wypadek gdybym wrócił tak że gdy przyjadę jebne mu kwitem od lekarza z UK i ciekaw jestem jego miny a jesli w co wątpię wpisze mi któreś z moich opio to bede mógł się z kimś potrzebującym w pl podzielić bo z tymi listami i paczkami z UK to chyba wyjdzie lipa. Pozdro
  • 1 / / 0
Witam, zetknelam sie z taka sytacja: poszlam do prywatnego lekarza zeby mnie przepisal zaldiar jedna pake, dawniej juz mialam wypisywany zald w innej placowce raz na 2 miesiaca 40 sztuk, lekarka powiedziala ze mi go nie wypisze bo jestem uzalezniona( bylam zszokowana, bo jestem zadbana, przyjmuje zald na bol w dawce 2 tab, no i rzadko rekryacyjnie w dawce 4 tab, co to za sugestie?Podejrzewam ze u niej wszyscy biorace opiody sa odrazu uzaleznieni) Byla bardzo nie mila wrecz okropna, i bez pozwolenia skserowala sobie moje wczesniejsze badania z innej placowki gdzie wiadomo jest wydrukowany adres telefon mail placowki. I teraz oto pytanie, jak sadzicie czy ta wredna lekarka moze sie zwrocic do tamtej placowki gdzie mialam wypisywany zaldiar i podzielic sie z nimi swoja sugestia ze jestem uzalezniona i zeby mi nie wypisywano zald? Bo to byl typ konowla ktory uwaza ze ratuje swiat jak nie wypisze jedna pake zalda...A moze mam paranoje i kserowala te badania dla soich potrzeb? Denerwuje sie, czy moj staly lekarze bedzie mi chcial teraz wypisywac lek ktory naprawde koi moj bol poza tym daje troche relaxu. Porsze o wasza opinie, moze ktos juz mial taka sytuacje, dzieki za odpowiedzi i przepraszam za bledy w pisowni.
  • 840 / 26 / 0
ta sama Ci wypisała a później będzie dzwoniła i umoralniała innych lekarzy .
za dużo jebania , znając życie nie będzie jej się chciało nawet podnieść słuchawki od telefonu.

wiec spokojnie możesz se ćpać dalej tym bardziej jak już wchodzisz na forum dla ćpunów to może i ta pani dr przewidziała Ci przyszłość haha <zart>
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 3 / 0
kazikoroner pisze:
Co powiedzieć lekarzowi? Mam taki plan że jak wyjdę ze szpitala mam zamiar kupić bilet do pl i odwiedzić rodzinę dowiedziałem się że muszę przed wyjazdem wystąpić do home office o zezwolenie na wywóz tak silnych leków żeby nie mieć problemów na lotnisku
Jesli jedziesz odwiedzic rodzine to pewnie na 2 tyg czy miesiac ? chyba ze ktos jest tak n£$% zeby odwiedzac kogos pol roku ;)
w kazdym razie licencja z HO potrzebna jest tylko jesli chcesz wywiezc zapas lekow na ponad 3 miesiace!!! normalnie jak ja odwiedzam / jade na wakacje, dostaje zwyczajnie list od lekarza i to wystarcza.
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.