Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Jedną gałkę? Taką kulkę pojedynczą?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 108 / 1 / 0
@słonko - no to zeczywiscie jesli kupilas 1 galke to watpie czy cos powinno wogole wejsc... opakowanie mielonej kamis jest wystarczajace jak na poczatkujacego i nawet bardziej zaawansowanego ;-) polecam
o o
 |
\__/
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: słonko »
starłam dwie kulki gałki potem zalałam wrzątkiem i chwile gotowałam.... w takim razie powtórzę z mieloną kamisa, skoro padły takie porady (dzięki) ;P
Uwaga! Użytkownik słonko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Dlaczego zalas wrzatkiem i dlaczego gotowalas? Pierwszy raz o czyms takim slysze.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
hehehe no nie wiem, a jak miałam to zrobić?? Jak zakupię mieloną kamisa to jak mam to przygotować??
Uwaga! Użytkownik słonko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
słonko pisze:
hehehe no nie wiem, a jak miałam to zrobić?? Jak zakupię mieloną kamisa to jak mam to przygotować??
Tego nie trzeba w żaden sposób przygotowywać. Trzeba zrobić coś z tym, żeby dało się to połknąć w niezmienionej postaci. Zapijać/wymieszać z sokiem, z jedzeniem, z wodą mineralną, jak wolisz.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Ja jeszcze nie znalazlem sposobu zeby smak jakos zniwelowac, watpie czy sie da. Ja zawsze zalewam zimna ale przegotowana woda i smak nie jest przyjemny ale daje rade jakos, bardzo zadko mi sie zdarzylo zebym sie zezygal. A moze ktos probowal mieszac z roznymi plynami lub kefirami lub tym podobne i zniwelowalo to ten smak. Jesli tak to prosilbym zeby napisac bo zawsze ten smak mnie jakos odpycha, ale dla tej bani warto sie troche pomeczyc.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Jest sok Tymbarku cytryna - limonka. Dosyć kwaśny, podobno całkiem nieźle zabija smak gałki i innych syfnych rzeczy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 108 / 1 / 0
@ słonko - jak wypijesz to daj znac jak bylo ;-)
o o
 |
\__/
  • 4 / / 0
lipa, nie dałam rady tego wszamać, ma tak masakryczny smak, że nawet jogurt ani sok z limonki nie pomogły....:(
ODPOWIEDZ
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.